**KCAL JADŁO LICZONE WG ZAKŁADKI "KCAL JADŁA" NA WW ARKUSZU
***KCAL SPALANE W ĆWICZENIACH ZGODNIE ZE ZLICZENIEM NP NA SMARTFONIE
****BILANS KALORYCZNY Z UWZGLĘDNIENIEM CPM WG ZAKŁADKI "CPM" ARKUSZA KALK.
***** CZYNNIKI WSPOMAGAJĄCE ODCHUDZANIA WG ZAKŁADKI "CZYNNIKI WSPOMAGAJĄCE"
******WŁASCIWY SKŁAD TŁUSZCZY,BIAŁKA,WĘGLI W DZIENNYM JADLE WG ZAKŁADKI "SKŁAD T,B,W"
Hmm ...kolejna próba ułatwiająca przekaz polegająca na redukcji ekspozycji danych procesu odchudzania oraz eliminacja przekazu danych cząstkowych które zostały przeniesione na zakładki arkusza Gogola np wyliczenie naszego PPM,CPM,PAL a jedynie wyniki tych wyliczeń pozostawiłem w raporcie z odniesieniem do miejsca liczenia w uwagach -to co powodzenia w odchudzaniu mnie taki narzucony sobie "reżim" przeliczania jak dotąd pomaga ups!!!- tomek ps odniesienia do zakładek jeszcze w opracowaniu sorki
1. Ściągamy tabele ze stronki https://docs.google.com/spread... kopiujemy na własny arkusik Googla wypełniamy nasze dane podstawowe i deklarowane w polach o tle zielonym a następnie kopiujemy -plik ,utwórz kopie wykorzystując kopie tabelki do bieżącego wypełniania ,a oryginał pozostawiamy jako matryce na przyszłe tygodnie
2. Codziennie wpisujemy nasze racje dietki zaznaczając gwiazdka pozycje z listy produktów i wpisując ich ilość ,a następnie sortujemy alfabetycznie od kolumny z zaznaczeniami-gwiazdkami powodując wyrzucenie zaznaczonych pozycji na górę listy
3.zliczone sumy kalorii oraz sumy ilości białka, tłuszczy i wegli aby zachować na następne dni tygodnia kopiujemy i wklejamy w to samo miejsce jako wklej wartości
4. Wypełnione tabelki co najmniej raz w tygodniu scrinujemy i wklejamy jako obrazek do pamiętniczka
cę zawodową :-1,2-dla pracy biurowej ;1,4-lekkiej pracy fiz.;1,6-śr.pracy fiz.1,8-cieżkiej pracy fiz.
5. Czynniki sprzyjające odchudzaniu zliczamy po dziennym wypełnieniu przypisując kazdemu z nich po 20%
1-picie co najmniej 1,5 l wody -20 %
2-długość snu co najmniej 8 h-20%
3-okienko konsumpcji posiłków co najwyżej 12 h 20%
4-brak podjadania przed snem a w szczególności konsumpcji owoców -20%
5 brak konsumpcji napoi i produktów słodzonych-20%
Wypełnione tabelki co najmniej raz w tygodniu scrinujemy po zmniejszeniu tab 70% i wklejamy jako obrazek -raporcik do pamiętniczka
Hmm...kolejna mutacja prostej czytelnej i ...skutecznej tabelki ( z zeszłego tygodnia bo na dzis z racji modyfikacji dałem se spokój z liczeniem ..ups!!!) w której codziennie wpisujemy ilości spalonych kalorii podczas ćwiczeń i poszczególne produkty dziennej dietki oraz dodatkowo wypełnienia czynników sprzyjających a to wszystko by trzymać się w karbach wyznaczonej zwałki kg powodzenia tomek👍
Ściągamy tabele ze stronki https://docs.google.com/spread... i wypełniamy nasze dane polach o tle zielonym raz na wstępie o dane personalne i codziennie odnotowując żarło i spalanie podczas ćwiczeń
Zarło można liczyć za pomocą tabeli pobocznej odnotowując * odpowiednie pozycje menu i wpisując ich wagę a następnie można te pozycje przesunąć na początek listy poprzez zaznaczenie i sortowanie alfabetyczne po kolumnie z * i wyniki kaloryczności i udziale BTW przepisujemy do zasadniczej tabeli
* Wsp. PAL (bez uwzględnienia ćw.) określamy ze względu na wykonywaną przez nas pracę zawodową :-1,2-dla pracy biurowej ;1,4-lekkiej pracy fiz.;1,6-śr.pracy fiz.1,8-cieżkiej pracy fiz.
Wypełnione tabelki co najmniej raz w tygodniu scrinujemy i wklejamy jako obrazek do pamiętniczka Czynniki sprzyjające odchudzaniu zliczamy po ich dziennym wypełnieniu
picie co najmniej 1,5 l wody -20 %
długość snu co najmniej 8 h-20%
okienko konsumpcji posiłków co najwyżej 12 h 20%
brak podjadania przed snem a w szczególności konsumpcji owoców -20%
brak konsumpcji napoi i produktów słodzonych-20%
Hmm.... wprowadzam w ww. tabelce arkusza obliczeniowego dodatkowo możliwość wpisywania założonego poziomu spalania podczas rutynowych ćwiczeń i przy zakładanej zwałce np. 0,6 kg /tydzień i stałego CPM liczonego na podstawie wagi, wieku płci można ustalić poziom kaloryczny naszego jadła. Poziom koniecznego białka w jadle ustala się na poziomie w gramach 1,8*waga zaś poziom tłuszczu i węglowodanów przyjmuje się na podstawie uznanych proporcji pomiędzy tłuszczami, białkami i węglowodanami w proporcjach 20%/20%/60% powodzenia Tomek👍
Ściągamy tabele ze stronki https://docs.google.com/spread... i wypełniamy nasze dane polach o tle zielonym raz na wstępie o dane personalne i codziennie odnotowująć żarło i spalanie podczas cwiczeń
Zarło można liczyć za pomocą tabeli pobocznej odnotowując * odpowiednie pozycje menu i wpisując ich wagę a następnie można te pozycje przesunąć na początek listy poprzez zaznaczenie i sortowanie alfabetyczne po kolumnie z * i wyniki kalorycznosci i udziale BTW przepisujemy do zasadniczej tabeli
* Wsp PAL (bez uwzględnienia ćw.) określamy ze względu na wykonywaną przez nas pracę zawodową :-1,2-dla pracy biurowej ;1,4-lekkiej pracy fiz.;1,6-śr.pracy fiz.1,8-cieżkiej pracy fiz.
Wypełnione tabelki co najmniej raz w tygodniu scrinujemy i wklejamy jako obrazek do pamiętniczka Czyniki sprzyjajace odchudzaniu zliczamy po ich dziennym wypełnieniu
picie co najmniej 1,5 l wody -20 %
długość snu co najmniej 8 h-20%
okienko konsumpcji posiłków co najwyżej 12 h 20%
brak podjadania przed snem a w szczególności konsumpcji owoców -20%
brak konsumpcji napoi i produktów słodzonych-20%
HMM.... DOŁĄCZAM TABELE JEDZONYCH PRODUKTÓW GDZIE ZAZNACZAMY W PIERWSZEJ KOLUMNIE GWIAZDKĄ SPORZYWANE W DANYM DNIU PRODUKTY I WPISUJEMY W KOLEJNEJ KOLUMNIE ILOSCI . POZYCJE ZAZNACZONE PRZEZUCAMY NA GÓRĘ POPRZEZ SORTOWANIE ALFABETYCZNE ZAZNACZAJĄC OD KOLUMNY Z "GWIAZDKAMI" A ARKUSZ AUTOMATYCZNE PRZENIESIE WYRÓZNIONE WIERSZE NA POCZĄTEK TABELKI
Ściągamy tabele ze stronki https://docs.google.com/spread... i wypełniamy nasze dane polach o tle zielonym raz na wstępie i codziennie odnotowujemy wyniki w polach o wytłuszczonej czcionce * Wsp PAL (bez uwzględnienia ćw.) określamy ze względu na wykonywaną przez nas pracę zawodową :-1,2-dla pracy biurowej ;1,4-lekkiej pracy fiz.;1,6-śr.pracy fiz.1,8-cieżkiej pracy fiz. Wypełnione tabelki co najmniej raz w tygodniu scrinujemy i wklejamy jako obrazek do pamiętniczka Czyniki sprzyjajace odchudzaniu ji zgodnie z załącznikiem 1 wypełniania dziennego np nawadniania 1.5 l, przedziału czasowego konsumpcji, wstrzymywania się od jed, enia owoców wieczorami itd wyrażone w procentach realizacji
Hmm.... następna modernizacja "raporciku" o wykazywanie składu białka, tłuszczu i węglowodanów w codziennej dietce.Jest to odpowiedz na przedstawiane podobne tabele zestawień tylko opracowywana tabela przedstawia ten podział WTB jak inne parametry nie wybiórczo dziennie ale kompleksowo na przestrzeni całego tygodnia bo...trudno by wszyscy raportowali swoja walkę codziennie .Powodzenia Tomek👍
Uwagi: Ściągamy tabele ze stronki https://docs.google.com/spread... i wypełniamy nasze dane personalne, deklamowany tygodniowy spadek wagi , wsp. PAL i to w polach o tle zielonym. * Wsp PAL (bez uwzględnienia ćw.) określamy ze względu na wykonywaną przez nas pracę zawodową :-1,2-dla pracy biurowej ;1,4-lekkiej pracy fiz.;1,6-śr.pracy fiz.1,8-cieżkiej pracy fiz. ** W polach o wytłuszczonej czcionce odnotowujemy codzienne ćwiczenia i dietę oraz wpisujemy ("1" w dniach zaliczenia co najmniej w 80% spożycia białka w 30%;tłuszczu w 20%;węglowodanów w 50% Wypełnione tabelki scrinujemy i wklejamy jako obrazek do pamiętniczka przynajmniej raz w tygodniu *** Wpisujemy codzienny procentowy udział wypełnienia czynników wspomagających odchudzania wg Zał I
Hmm..przedstawiam wynik dalszych prac nad możliwością przedstawiania dążeń do zwałki wagi raportując osiągniecia w założonych poziomach kaloryczności jadła, ćwiczeń i CPM rokujące deklarowaną zwałkę kilogramów . Mamy tu czytelne zestawienie bilansów kalorycznych wszystkich dni tygodnia w odniesieniu do wartości założeniowych .Oczywiście wykorzystujemy do przeliczania arkusz kalkulacyjny Googla a nam pozostaje konieczność odnotowywanie codziennych wyników naszej kaloryczności jadła, spalonych kalorii w ćwiczeniach i wsp. PAL. Kompleksowe raportowanie poczynań w kierunku zwałki daje dawało realne pozytywne skutki jak to się mówi sprawdzone bojem-zwalona czterdziecha kg w roczek ..ups .Chciałbym się odnieść do załączanych tu przez koleżanki tabelek zestawieniowych Fitatu zresztą płatnych i być może z tego powodu nie ogólnie dostępnych dla wszystkich ale również moim zdaniem przeznaczane do indywidulnego wsparcia i to na smartfoniku i oglądając to przez osoby postronne jest mało czytelne do ekspozycji innym bo umyka w tu nasze CPM pewnie nastawiane wstępnie spalanie w ćwiczeniach oznacza się w km i w ćwiczeniach i nie wiadomo czy to się sumuje no i rozbicie na kaloryczność i BTW każdego posyłka dnia jako ekspozycja jest zbyt szczegółowe jako przekaz. Natomiast nie daje to jak u mnie zestawienia całego tygodnia tylko wybiórczo przekaz dnia ale cóż jak to się mówi jest wiele dróg prowadzących do celu byleby były one jak moja nie chwaląc się ..skuteczna czego i Wam życzę Tomek😜
😀ZAKŁADAMY W APCE GOOGLE/ARKUSZE/WŁASNY ARKUSZ I JAK CHCEMY SIE WSPÓLNIE PILNOWAC UDOSTEPNIAMY GO NAM WSZYSTKIM POPRZEZPRZYCISK "UDOSTĘPNIJ"
🤔WPISUJEMY NASZE DANE STAŁE W POLACH O KOLORZE ZIELONYM I DUPLIKUJEMY ARKUSZ TWORZĄC "MATKĘ" DO WYKORZYSTANIA W KOLEJNYCH TYGODNIACH
😀 WSPÓŁCZYNNIK AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ PAL LICZONY Z WYŁACZENIEM CWICZEŃ NA SPALANIE KCAL KTÓRE LICZYMY ODZIELNIE I OKREŚLAMY:
-DLA USKUTECZNIAJĄCYCH CODZIENNĄ PRACE BIUROWĄ LUB BEZ AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ -1,2
-DLA PRACÓJĄCYCH FIZ. LEKKO -1,4
-DLA PRACUJĄCYCH FIZ. ŚREDNIO-1,6
-DLA PRACUJĄCYCH FIZ CIEŻKO..UFF!!-1,8
😆 WPISUJEMY W POLACH O WYTŁUSZCZONEJ TRZCIONCE WARTOŚCI KALORII SPOŻYTEGO JADŁA I SPALONE W CWICZENIACH ZA POPRZEDNI SKOŃCZONY DZIEŃ .
😃NASZE CPM LICZYMY PROGRAM NA PODSTAWIE WYLICZONEGO STAŁEGO PPM I PRZYJĘTEGO ZGODNIE Z WYKONYWANĄ PRACĄ ZAWODOWĄ WSPÓŁCZYNNIKIEM PAL (ZA WYJĄTKIEM DNI BEZ AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ GDZIE WPISUJEMY ODMIENNY NIŻSZY WSP. PAL)
😃 * WŁAŚCIWY PODZIAŁ SKŁADU DIETY ROZUMIEMY JAKO :SPORZYCIE W DIETCE TŁUSZCZY-20% ,BIAŁEK-20% ,WĘGLOWODANÓW 60% (Z DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM +- 5%) KTÓRY W TAB OKRESLAMY JAKO 1 ; PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0 ZAŚ "WŁAŚCIWY WW PODZIAŁ NA Sn,2sn,O,K" -ODNOTOWUJEMY PODZIAŁ KALORYCZNOSCI NASZYCH POSIŁKÓW :Sn(ŚNIADANIE)-20% ;2sn( II ŚNIADANIE)-10%;O(OBIAD)-30%;P(PODWIECZOREK)-10%;K(KOLACJA)-20%
DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM - 5%) I Z WPISEM NA DANY DZIEŃ JAKO -1 ;ZAŚ PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0
🙋🏼♂️ TABELKĘ SCRINUJEMY I WKLEJAMY DO NASZEGO PAMIETMIKA WYCINAJĄC NIEPOTRZEBNE "BOCZKI"
POWYZSZE "MENU" DLA UŁATWIENIA KORZYSTANIA Z TABELKI INNYM🙋🏼♂️ W PIERWSZYM WPISIE PRZEPISUJEMY A JUZ W NASTEPNYCH TYLKO KOPIUJEMY Z POPRZEDNICH STRON PAMIĘTNICZKA-POWODZENIA😀
😀ZAKŁADAMY W APCE GOOGLE/ARKUSZE/WŁASNY ARKUSZ I JAK CHCEMY SIE WSPÓLNIE PILNOWAC UDOSTEPNIAMY GO NAM WSZYSTKIM POPRZEZPRZYCISK "UDOSTĘPNIJ"
😆 USTALAMY ZAKŁADANY POZIOM KALORYCZNOŚCI JEDZENIA NP 1900KCAL
😆 W PEŁNEJ LISCIE PRODUKTÓW WYNAJDUJEMY PRODUKTY PODRECZNE WSTAWIAJAC PRZED ICH NAZWA CYFRE 1 I WYŁUSKUJEMY ICH ZESTAW SORTUJAC CAŁA LISTE ALFABETYCZNIE
😆 WPISUJEMY ILOŚCI SPORZYTEGO JADŁA Z LISTY
😆 PO UZUPEŁNIENIU O JADŁO DANEGO POSIŁKU PRZENOSIMY DANE NA ZASADZIE KOPIUJ WKLEJ WARTOSCI DO PÓL Z LINIJKI SUMY POSIŁKÓW BEZ OSTATNIEGO POSIŁKA
😆 PRZED KAZDYM POSIŁKIEM SPRAWDZAMY CZY MIESCI SIE ON POD WZGLEDEM KALORYCZNOSCI,SKŁADU BIAŁEK,TŁUSZCZY CZY WEGLOWODANÓW
😀ZAKŁADAMY W APCE GOOGLE/ARKUSZE/WŁASNY ARKUSZ I JAK CHCEMY SIE WSPÓLNIE PILNOWAC UDOSTEPNIAMY GO NAM WSZYSTKIM POPRZEZPRZYCISK "UDOSTĘPNIJ"
😆 W PEŁNEJ LISCIE PRODUKTÓW TWORZYMY PRODUKTY PODRECZNE WSTAWIAJAC PRZED ICH NAZWA CYFRE 1 I WYŁUSKUJEMY ICH ZESTAW SORTUJAC CAŁA LISTE ALFABETYCZNIE
😆 CO DO ILOSCI SPOZYTEGO JADŁA TO ALBO WPISUJEMY NA ZYWCA ILOSCI W GRAMACH ALBO ILOSCI PORCJI KTÓRE MAJA OKRESLONĄ WAGE NP KROMKA -30 GRAM
😆 PO UZUPEŁNIENIU O JADŁO DANEGO POSIŁKU PRZENOSIMY DANE NA ZASADZIE KOPIUJ WKLEJ WARTOSCI DO PÓL Z LINIJKI SUMY POSIŁKÓW BEZ OSTATNIEGO POSIŁKA
😆 PRZED KAZDYM POSIŁKIEM SPRAWDZAMY CZY MIESCI SIE ON POD WZGLEDEM KALORYCZNOSCI,SKŁADU BIAŁEK,TŁUSZCZY CZY WEGLOWODANÓW
POWODZENIA TOMEK👍
😃NASZE CPM LICZYMY PROGRAM NA PODSTAWIE WYLICZONEGO STAŁEGO PPM I PRZYJĘTEGO ZGODNIE Z WYKONYWANĄ PRACĄ ZAWODOWĄ WSPÓŁCZYNNIKIEM PAL (ZA WYJĄTKIEM DNI BEZ AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ GDZIE WPISUJEMY ODMIENNY NIŻSZY WSP. PAL)
😃 * WŁAŚCIWY PODZIAŁ SKŁADU DIETY ROZUMIEMY JAKO :SPORZYCIE W DIETCE TŁUSZCZY-20% ,BIAŁEK-20% ,WĘGLOWODANÓW 60% (Z DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM - 5%) KTÓRY W TAB OKRESLAMY JAKO 1 ; PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0 ZAŚ "WŁAŚCIWY WW PODZIAŁ NA Sn,2sn,O,K" -ODNOTOWUJEMY PODZIAŁ KALORYCZNOSCI NASZYCH POSIŁKÓW :Sn(ŚNIADANIE)-20% ;2sn( II ŚNIADANIE)-10%;O(OBIAD)-30%;P(PODWIECZOREK)-10%;K(KOLACJA)-20%
DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM - 5%) I Z WPISEM NA DANY DZIEŃ JAKO -1 ;ZAŚ PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0
🙋🏼♂️ TABELKĘ SCRINUJEMY I WKLEJAMY DO NASZEGO PAMIETMIKA WYCINAJĄC NIEPOTRZEBNE "BOCZKI"
POWYZSZE "MENU" DLA UŁATWIENIA KORZYSTANIA Z TABELKI INNYM🙋🏼♂️ W PIERWSZYM WPISIE PRZEPISUJEMY A JUZ W NASTEPNYCH TYLKO KOPIUJEMY Z POPRZEDNICH STRON PAMIĘTNICZKA-POWODZENIA😀
😀ZAKŁADAMY W APCE GOOGLE/ARKUSZE/WŁASNY ARKUSZ I JAK CHCEMY SIE WSPÓLNIE PILNOWAC UDOSTEPNIAMY GO NAM WSZYSTKIM POPRZEZPRZYCISK "UDOSTĘPNIJ"
🤔WPISUJEMY NASZE DANE STAŁE W POLACH O KOLORZE ZIELONYM I DUPLIKUJEMY ARKUSZ TWORZĄC "MATKĘ" DO WYKORZYSTANIA W KOLEJNYCH TYGODNIACH
😀 WSPÓŁCZYNNIK AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ PAL LICZONY Z WYŁACZENIEM CWICZEŃ NA SPALANIE KCAL KTÓRE LICZYMY ODZIELNIE I OKREŚLAMY:
-DLA USKUTECZNIAJĄCYCH CODZIENNĄ PRACE BIUROWĄ LUB BEZ AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ -1,2
-DLA PRACÓJĄCYCH FIZ. LEKKO -1,4
-DLA PRACUJĄCYCH FIZ. ŚREDNIO-1,6
-DLA PRACUJĄCYCH FIZ CIEŻKO..UFF!!-1,8
😆 WPISUJEMY W POLACH O WYTŁUSZCZONEJ TRZCIONCE WARTOŚCI KALORII SPOŻYTEGO JADŁA I SPALONE W CWICZENIACH ZA POPRZEDNI SKOŃCZONY DZIEŃ .
😃NASZE CPM LICZYMY PROGRAM NA PODSTAWIE WYLICZONEGO STAŁEGO PPM I PRZYJĘTEGO ZGODNIE Z WYKONYWANĄ PRACĄ ZAWODOWĄ WSPÓŁCZYNNIKIEM PAL (ZA WYJĄTKIEM DNI BEZ AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ GDZIE WPISUJEMY ODMIENNY NIŻSZY WSP. PAL)
😃 * WŁAŚCIWY PODZIAŁ SKŁADU DIETY ROZUMIEMY JAKO :SPORZYCIE W DIETCE TŁUSZCZY-20% ,BIAŁEK-20% ,WĘGLOWODANÓW 60% (Z DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM +- 5%) KTÓRY W TAB OKRESLAMY JAKO 1 ; PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0 ZAŚ "WŁAŚCIWY WW PODZIAŁ NA Sn,2sn,O,K" -ODNOTOWUJEMY PODZIAŁ KALORYCZNOSCI NASZYCH POSIŁKÓW :Sn(ŚNIADANIE)-20% ;2sn( II ŚNIADANIE)-10%;O(OBIAD)-30%;P(PODWIECZOREK)-10%;K(KOLACJA)-20%
DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM - 5%) I Z WPISEM NA DANY DZIEŃ JAKO -1 ;ZAŚ PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0
🙋🏼♂️ TABELKĘ SCRINUJEMY I WKLEJAMY DO NASZEGO PAMIETMIKA WYCINAJĄC NIEPOTRZEBNE "BOCZKI"
POWYZSZE "MENU" DLA UŁATWIENIA KORZYSTANIA Z TABELKI INNYM🙋🏼♂️ W PIERWSZYM WPISIE PRZEPISUJEMY A JUZ W NASTEPNYCH TYLKO KOPIUJEMY Z POPRZEDNICH STRON PAMIĘTNICZKA-POWODZENIA😀
Hmm...popłochu nie ma.... już po wczorajszych moich ćwiczeniach w terenie -10 km marszu z kijkami NW zaistniała zwałka 0,5 kg -jak to się mówi łatwo przyszło na świętach to i łatwo pójdzie uff!! bo to tylko szlam, ale te pozostałe 0,5kg to niestety😢😢😢.... grzeszki świat i to odłożony w boczkach tłuszczyk, który mam nadzieje... pozbędę się w tydzień ćwicząc... jak zwykle po te 10 km z kijkami NW codziennie- czego i Wam dziewczyny (bo...pozostali faceci cholerka dawno już w boju niestety...polegli😢😢😢) gorąco polecam -Tomek😜😜😜
😀ZAKŁADAMY W APCE GOOGLE,ARKUSZE,WŁASNY ARKUSZ I JAK CHCEMY SIE WSPÓLNIE PILNOWAC UDOSTEPNIAMY GO NAM WSZYSTKIM POPRZEZPRZYCISK "PUBLIKUJ"
🤔WPISUJEMY DANE OSOBISTE W POLACH O KOLORZE ZIELONYM I DUPLIKUJEMY ARKUSZ TWORZĄC ARKUSZ "MATKĘ" DO WYKORZYSTANIA W KOLEJNYCH TYGODNIACH
😀 WSPÓŁCZYNNIK AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ PAL Z WYŁACZENIEM CWICZEŃ NA SPALANIE KCAL OKREŚLA SIĘ :DLA LEŻACYCH W ŁÓZKU -1,0;DLA PRACY BIUROWEJ-1,2;DLA PRACY FIZ. LEKKIEJ -1,4 ;DLA PRACY FIZ. ŚREDNIEJ-1,6; DLA PRACY FIZ CIEZKIEJ-1,8)
😆 WPISUJEMY ZA UKOŃCZONY POPRZEDZAJĄCY DZIEŃ OSIĄGNIETE WARTOŚCI KALORII SPOŻYTEGO JADŁA I SPALONYCH PRZEZ NAS KALORII W CWICZENIACH W POLACH O WYTŁUSZCZONEJ TRZCIONCE-PRZESTRZEGAJĄC ABY BILANSY DNIA I NARASTAJĄCO SUMY BILANSÓW BYŁY MNIEJSZE NIŻ ZALECANE PRZEZ PROGRAM WARTOSCI.
🙋🏼♂️PO WYPEŁNIENIU TABELI W NIEBIESKIM OBRAMOWANIU SCRINUJEMY JĄ ,ZAPISUJEMY JAKO JAKO OBRAZEK WKLEJAMY DO NASZEGO PAMIETMIKA OBCINAJĄC "BOCZKI" MENU ARKUSIKA- I RAPORTUJEMY DODAJĄC WŁASNY KOMENTARZ .
😃NASZE CPM LICZYMY PROGRAM NA PODSTAWIE WYLICZONEGO STAŁEGO PPM I PRZYJĘTEGO WSPÓŁCZYNNIKA AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ PAL (ZA WYJĄTKIEM DNI O ODMIENNEJ AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ I WTEDY CPM WYLICZAMY I WPISUJEMY SAMI DO TABELI NA DANY DZIEŃ )
😃 * WŁAŚCIWY PODZIAŁ SKŁADU DIETY:TŁUSZCZY-20% ,BIAŁEK-20% ,WĘGLOWODANÓW 60% (Z DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM - 5%) I Z WPISEM NA DANY DZIEŃ JAKO -1 ;ZAŚ PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0
WŁAŚCIWY WW PODZIAŁ NA Sn,2sn,O,K-PODZIAŁ JADŁA POD WZGLEDEM KALORYCZNOSCI POSIŁKÓW :Sn(ŚNIADANIE)-20% ;2sn( II ŚNIADANIE)-10%;O(OBIAD)-30%;P(PODWIECZOREK)-10%;K(KOLACJA)-20%
DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM - 5%) I Z WPISEM NA DANY DZIEŃ JAKO -1 ;ZAŚ PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0