201 dzień...
Śniadanie:
2 kromki chleba żytniego z serkiem puszystym i łyżeczką dżemu niskosłodzonego, kalarepa
II Śniadanie:
Koktajl: jogurt + 2 łyżki płatków
Obiad:
Zupa meksykańska 1 porcja
Podwieczorek:
Jogurt + Pomarańcza + 2 Łyżki płatków
Kolacja:
1/2 porcji zupy meksykańskiej
Zupa meksykańska przepis (4 porcje)...
Składniki:
400 g mięsa mielonego drobiowego, 1/2 papryki czerwonej, zielonej i żółtej pokrojonej w drobną kostkę, 1 papryka jalapeno, 1 puszka czerwonej fasoli, mała puszka kukurydzy (170 g), 1 mała cebula pokrojona w piórka, 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 ząbek czosnku, pół łyżeczki kminu rzymskiego, pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku, 0,5 l bulionu warzywnego, 2 łyżki oliwy , sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
Cebule pokroić w piórka, zeszklić na oliwie, dodać pokrojone w drobną kostkę papryki. Zalać bulionem, dodać koncentrat pomidorowy, kukurydzę i fasolę. W trakcie gotowania podsmażyć na patelni mięso mielone z dodatkiem przypraw. Pamiętajmy aby na patelni podsmażyć wcześniej przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Dodajemy przyprawy paprykę, kmin rzymski, pieprz i odrobinę soli. Jak mięso lekko się zarumieni przerzucamy do gotującej się zupy i gotujemy przez 20 minut.