SAŁATKA BROKUŁOWA 81kcal/100g
SKŁADNIKI:
- 500g brokułów
- 200g kukurydzy konserwowej
- 250g piersi z kurczaka
- 2g soli
- 2g pieprzu czarnego
- 30g majonezu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Brokuł krótko obgotować w osolonej wodzie, ostudzić i podzielić na różyczki.
2. Mięso z piersi kurczaka udusić na patelni , ostudzić i pokroić w kostkę.
3. Dodać pozostałe składniki , doprawić solą , pieprzem , majonezem i wymieszać.
WIOSENNA LEKKA SAŁATKA 18kcal/100g
SKŁADNIKI:
- 280g świeżego ogórka
- 280g pomidora
- 125g czerwonej papryki
- 200g sałaty
- 1 sos vinegret knorr
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Pokroić wszystkie składniki i polać gotowym sosem z torebki. SAŁATKA Z SUSZONYMI POMIDORAMI 97 kcal/100g
SKŁADNIKI:
- 400g sałaty lodowej
- 100g roszponki
- 100g suszonych pomidorów w zalewie octowej
- 180g jogurtu naturalnego 2%
- 250g sera feta
- 25g grzanek ziołowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Sałatę posiekać i wymieszać z roszponką. Wyłożyć na półmisek.
2. Posypać suszonymi pomidorami oraz pokrojonym w kostkę serem feta.
3. Posypać grzankami i polać jogurtem.