- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
21 kwietnia 2023, 13:44
Cześć! Marzy mi się grupa wsparcia dla osób na diecie ketogenicznej i LC, żeby wymieniać się doświadczeniami, wiedzą, przepisami oraz wspólnie się nakręcać do ketogenicznego, niskowęglowodanowego sposobu życia.
Jeśli też masz takie marzenie - zapraszam na ten wątek :)
A do wymiany przepisów zapraszam na wątek Ketogeniczne przepisy
Edytowany przez Mirin 28 maja 2023, 08:58
28 maja 2023, 21:53
U Ciebie jak zwykle apetycznie Tojotko! I jak ziemniaczki, smakowały?
Wiesz co, dziwna sprawa bo... Tak, były pyszne choć nie miałam efektu WOW, którego się spodziewałam. Chyba na razie zaspokoiłam zachciankę i ziemniaczki sobie odpuszczę.
Zrobiłam przegląd zamrażarnika i mam zapas mrożonek. Nie jakiś duży, ale potrzebuję zrobić miejsce na sezonowe rzeczy. Dlatego jutro zjem coś z soczewicą. Spoko, ma troszkę węgli ale zdecydowanie więcej białka. Nie zaszkodzi mi bo też ilości nie planuję ogromnej. Jeszcze pomyślę. Lubię bardzo strączki. A po pracy umówiłam się na rower więc spalę te węgle na bieżąco.
28 maja 2023, 22:48
U Ciebie jak zwykle apetycznie Tojotko! I jak ziemniaczki, smakowały?
Wiesz co, dziwna sprawa bo... Tak, były pyszne choć nie miałam efektu WOW, którego się spodziewałam. Chyba na razie zaspokoiłam zachciankę i ziemniaczki sobie odpuszczę.
Zrobiłam przegląd zamrażarnika i mam zapas mrożonek. Nie jakiś duży, ale potrzebuję zrobić miejsce na sezonowe rzeczy. Dlatego jutro zjem coś z soczewicą. Spoko, ma troszkę węgli ale zdecydowanie więcej białka. Nie zaszkodzi mi bo też ilości nie planuję ogromnej. Jeszcze pomyślę. Lubię bardzo strączki. A po pracy umówiłam się na rower więc spalę te węgle na bieżąco.
Czesc Tojotka a co robisz z tej soczewicy , czy też z tą soczewicą ?
29 maja 2023, 09:02
U Ciebie jak zwykle apetycznie Tojotko! I jak ziemniaczki, smakowały?
Wiesz co, dziwna sprawa bo... Tak, były pyszne choć nie miałam efektu WOW, którego się spodziewałam. Chyba na razie zaspokoiłam zachciankę i ziemniaczki sobie odpuszczę.
Zrobiłam przegląd zamrażarnika i mam zapas mrożonek. Nie jakiś duży, ale potrzebuję zrobić miejsce na sezonowe rzeczy. Dlatego jutro zjem coś z soczewicą. Spoko, ma troszkę węgli ale zdecydowanie więcej białka. Nie zaszkodzi mi bo też ilości nie planuję ogromnej. Jeszcze pomyślę. Lubię bardzo strączki. A po pracy umówiłam się na rower więc spalę te węgle na bieżąco.
Czesc Tojotka a co robisz z tej soczewicy , czy też z tą soczewicą ?
Mam akurat gotową mieszankę warzyw, ale soczewicę używam często. Czerwona nie wymaga moczenia o daję ją do zagęszczania zup warzywnych. Łyżka-dwie i ma się rozgotować. Zielona jest super jako zastępnik mięsa w farszach. Do pierogów, kartaczy, gołąbków itd. Czarna, najtwardsza, ładnie wygląda i używam jej zamiast kasz po prostu na talerz. Wszystkie są świetne jako baza do pasztetów.
Edytowany przez Tojotka 29 maja 2023, 09:03
29 maja 2023, 22:07
Za mną kolejny ketodzień, ale mało piłam więc nie spodziewam się spektakularnych zmian na wadze jutro.
Uzależniłam się od ketootrębianki, jem ją praktycznie codziennie na śniadanie (biorę do pracy w słoiczku), przydałoby się urozmaicić śniadania :)
Macie też tak czasem, że jecie to samo w kółko?
31 maja 2023, 07:11
Ja tak jadłam na śniadanie płatki owsiane z mlekiem sojowym i owocami. Czasem za tym tęsknię. Może se zjem któregoś dnia.
31 maja 2023, 07:19
U Ciebie jak zwykle apetycznie Tojotko! I jak ziemniaczki, smakowały?
Wiesz co, dziwna sprawa bo... Tak, były pyszne choć nie miałam efektu WOW, którego się spodziewałam. Chyba na razie zaspokoiłam zachciankę i ziemniaczki sobie odpuszczę.
Zrobiłam przegląd zamrażarnika i mam zapas mrożonek. Nie jakiś duży, ale potrzebuję zrobić miejsce na sezonowe rzeczy. Dlatego jutro zjem coś z soczewicą. Spoko, ma troszkę węgli ale zdecydowanie więcej białka. Nie zaszkodzi mi bo też ilości nie planuję ogromnej. Jeszcze pomyślę. Lubię bardzo strączki. A po pracy umówiłam się na rower więc spalę te węgle na bieżąco.
Czesc Tojotka a co robisz z tej soczewicy , czy też z tą soczewicą ?
Mam akurat gotową mieszankę warzyw, ale soczewicę używam często. Czerwona nie wymaga moczenia o daję ją do zagęszczania zup warzywnych. Łyżka-dwie i ma się rozgotować. Zielona jest super jako zastępnik mięsa w farszach. Do pierogów, kartaczy, gołąbków itd. Czarna, najtwardsza, ładnie wygląda i używam jej zamiast kasz po prostu na talerz. Wszystkie są świetne jako baza do pasztetów.
Do pierogów, kartaczy, gołąbków,woow podaj przepisy ☺️
31 maja 2023, 14:45
Hej :) od wczoraj znowu staram się jeść keto, ale muszę się znowu zaadoptować. Nie mam energii... Nie liczę kalorii jeszcze, totalnie czuje się bez sił i chęci do czego kolwiek . Nadal się nie zwarzyłam i nie zamierzam ;) od kilku dni boli mnie gardło i mam katar , podejrzewam że to klimatyzacja w samochodzie mnie tak załatwiła
31 maja 2023, 16:38
A u mnie równiutko 64, idę jak burza 😂😂😂 w tym tempie 6O to na święta Bożego Narodzenia osiagne hehe.
u mnie puki co nic ciekawego się nie dzieje
31 maja 2023, 18:25
U Ciebie jak zwykle apetycznie Tojotko! I jak ziemniaczki, smakowały?
Wiesz co, dziwna sprawa bo... Tak, były pyszne choć nie miałam efektu WOW, którego się spodziewałam. Chyba na razie zaspokoiłam zachciankę i ziemniaczki sobie odpuszczę.
Zrobiłam przegląd zamrażarnika i mam zapas mrożonek. Nie jakiś duży, ale potrzebuję zrobić miejsce na sezonowe rzeczy. Dlatego jutro zjem coś z soczewicą. Spoko, ma troszkę węgli ale zdecydowanie więcej białka. Nie zaszkodzi mi bo też ilości nie planuję ogromnej. Jeszcze pomyślę. Lubię bardzo strączki. A po pracy umówiłam się na rower więc spalę te węgle na bieżąco.
Czesc Tojotka a co robisz z tej soczewicy , czy też z tą soczewicą ?
Mam akurat gotową mieszankę warzyw, ale soczewicę używam często. Czerwona nie wymaga moczenia o daję ją do zagęszczania zup warzywnych. Łyżka-dwie i ma się rozgotować. Zielona jest super jako zastępnik mięsa w farszach. Do pierogów, kartaczy, gołąbków itd. Czarna, najtwardsza, ładnie wygląda i używam jej zamiast kasz po prostu na talerz. Wszystkie są świetne jako baza do pasztetów.
Do pierogów, kartaczy, gołąbków,woow podaj przepisy ??
Nie mam przepisów. Gotuję do 25 lat i takie rzeczy robię z głowy i na oko.