- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
21 kwietnia 2023, 13:44
Cześć! Marzy mi się grupa wsparcia dla osób na diecie ketogenicznej i LC, żeby wymieniać się doświadczeniami, wiedzą, przepisami oraz wspólnie się nakręcać do ketogenicznego, niskowęglowodanowego sposobu życia.
Jeśli też masz takie marzenie - zapraszam na ten wątek :)
A do wymiany przepisów zapraszam na wątek Ketogeniczne przepisy
Edytowany przez Mirin 28 maja 2023, 08:58
3 maja 2023, 11:02
Tojotka, talerz może najgorszy nie jest, z napitkami mam problem 🙈 Dlatego to musi być męska decyzja, do ktorej dopiero dojrzewam. Ale już bliżej niż dalej 😁
3 maja 2023, 12:41
Czesc dziewczyny, widzę, że fajnie wam mija czas i podziwiam wasze zdjęcia natury i jedzenia. Mój weekend majowy w tym roku jest pół na pół, trochę relaksu i trochę pracy. Dziś planujemy rower, bo pogoda ładna (trochę chłodno ale słonecznie).
Mam pytanie do osób, które jedzą jeden posiłek dziennie. Jak to u was w praktyce wygląda? Odkąd jem 2 posiłki, znowu polubiłam szykowanie jedzenia. Jak jadłam węglowodany, to musiałam jeść co 3 godziny, bo bardzo szybko robiłam się głodna i miałam wrażenie, że co chwilę muszę sobie coś szykować. Idea jednego posiłku wydaje mi się kusząca, choć jeszcze nie jestem gotowa. Jak to u was działa? Jecie jeden posiłek codziennie lub może od czasu do czasu? Czy taki posiłek jecie np przez godzinę czy w ciągu 15 minut zjadacie wszystko? Czy to faktycznie jest jedno danie czy kilka różnych rzeczy? Przepraszam za długie pytanie ale chętnie się dowiem co się u was sprawdza.
Dodam, że pracuję zdalnie, 8-9 godzin przy komputerze, więc dostęp do kuchni i jedzenia mam właściwie cały czas.
Rita
Edytowany przez Użytkownik4765320 3 maja 2023, 12:45
3 maja 2023, 13:45
Wlasnie zamowilam fajns ksiazke z przepisami keto , jak bedzie cos super to podziele sie. Nakrecilyscie mi motywacje😁
3 maja 2023, 18:03
Berchen, jaką książkę kupiłaś?
Ja nabyłam ostatnio dwie książki Mateusza Ostręgi ale powoli idzie mi testowanie
3 maja 2023, 19:17
Czesc dziewczyny, widzę, że fajnie wam mija czas i podziwiam wasze zdjęcia natury i jedzenia. Mój weekend majowy w tym roku jest pół na pół, trochę relaksu i trochę pracy. Dziś planujemy rower, bo pogoda ładna (trochę chłodno ale słonecznie).
Mam pytanie do osób, które jedzą jeden posiłek dziennie. Jak to u was w praktyce wygląda? Odkąd jem 2 posiłki, znowu polubiłam szykowanie jedzenia. Jak jadłam węglowodany, to musiałam jeść co 3 godziny, bo bardzo szybko robiłam się głodna i miałam wrażenie, że co chwilę muszę sobie coś szykować. Idea jednego posiłku wydaje mi się kusząca, choć jeszcze nie jestem gotowa. Jak to u was działa? Jecie jeden posiłek codziennie lub może od czasu do czasu? Czy taki posiłek jecie np przez godzinę czy w ciągu 15 minut zjadacie wszystko? Czy to faktycznie jest jedno danie czy kilka różnych rzeczy? Przepraszam za długie pytanie ale chętnie się dowiem co się u was sprawdza.
Dodam, że pracuję zdalnie, 8-9 godzin przy komputerze, więc dostęp do kuchni i jedzenia mam właściwie cały czas.
Rita
Mysle że jedząc jeden posiłek dziennie trzeba go zbilansować. Sporo białka i tłuszczu a węgle nisko. Dugie przerwy między posiłkami powinny powodować niski poziom insuliny. Ja jem 2 posiłki a co raz częściej jeden. Ogólnie za bardzo się nie spinam czy jest to okno żywieniowe czy omad.
3 maja 2023, 19:31
Berchen, jaką książkę kupiłaś?
Ja nabyłam ostatnio dwie książki Mateusza Ostręgi ale powoli idzie mi testowanie
tyle ze ja wiem ze nie dam rady na 100% keto wiec bedzie bardziej Low Carb, jednak pomysly na sniadania keto chce wyprobowac.
Edytowany przez Berchen 3 maja 2023, 19:32
3 maja 2023, 20:08
Berchen, czekam na inspiracje. Ja na śniadanie stosunkowo często robię otrębiankę wg Anny Gudan. Jeśli kogoś ona zainteresowała to mogę wrzucić na wątek z przepisami
3 maja 2023, 20:29
Berchen, czekam na inspiracje. Ja na śniadanie stosunkowo często robię otrębiankę wg Anny Gudan. Jeśli kogoś ona zainteresowała to mogę wrzucić na wątek z przepisami
Wrzuć, proszę.
3 maja 2023, 20:31
Berchen, czekam na inspiracje. Ja na śniadanie stosunkowo często robię otrębiankę wg Anny Gudan. Jeśli kogoś ona zainteresowała to mogę wrzucić na wątek z przepisami
Wrzuć, proszę.
Też mnie zaintrygował.
Poprosimy 😊
3 maja 2023, 20:33
Czesc dziewczyny, widzę, że fajnie wam mija czas i podziwiam wasze zdjęcia natury i jedzenia. Mój weekend majowy w tym roku jest pół na pół, trochę relaksu i trochę pracy. Dziś planujemy rower, bo pogoda ładna (trochę chłodno ale słonecznie).
Mam pytanie do osób, które jedzą jeden posiłek dziennie. Jak to u was w praktyce wygląda? Odkąd jem 2 posiłki, znowu polubiłam szykowanie jedzenia. Jak jadłam węglowodany, to musiałam jeść co 3 godziny, bo bardzo szybko robiłam się głodna i miałam wrażenie, że co chwilę muszę sobie coś szykować. Idea jednego posiłku wydaje mi się kusząca, choć jeszcze nie jestem gotowa. Jak to u was działa? Jecie jeden posiłek codziennie lub może od czasu do czasu? Czy taki posiłek jecie np przez godzinę czy w ciągu 15 minut zjadacie wszystko? Czy to faktycznie jest jedno danie czy kilka różnych rzeczy? Przepraszam za długie pytanie ale chętnie się dowiem co się u was sprawdza.
Dodam, że pracuję zdalnie, 8-9 godzin przy komputerze, więc dostęp do kuchni i jedzenia mam właściwie cały czas.
Rita
Mysle że jedząc jeden posiłek dziennie trzeba go zbilansować. Sporo białka i tłuszczu a węgle nisko. Dugie przerwy między posiłkami powinny powodować niski poziom insuliny. Ja jem 2 posiłki a co raz częściej jeden. Ogólnie za bardzo się nie spinam czy jest to okno żywieniowe czy omad.
U mnie jest jakiś sprzeciw w głowie by jeść OMAD. Głównie z powodu objętości. Ale czasem mam tak, że gdy przychodzi pora na drugi posiłek to nie jestem jeszcze głodna. No i co wtedy? Zazwyczaj jednak jem bo boję się głodu w nocy, a jednocześnie zależy mi na utrzymaniu okna. Trochę to uciążliwe. Ale widocznie nie czas na OMAD u mnie. Może kiedyś.