Jak wiecie, do naszej oferty trafiła niedawno nowa usługa, dieta o niskim IG: https://vitalia.pl/dieta/o-niskim-ig. To zatem dobry moment, żeby zapytać naszej specjalistki, Pauliny Krause, o kilka najważniejszych zagadnień:

  • czy insulinooporność i cukrzyca to to samo?
  • skąd insulinooporność się bierze? jakie są główne przyczyny?
  • czy można ją odziedziczyć w genach?
  • czy praca zdalna jest czynnikiem sprzyjającym?
  • jakie są objawy insulinooporności?
  • czy po diagnozie życie wywraca się do góry nogami?
  • czy insulinooporność można wyleczyć?

Do tego obalamy mity o owocach i węglowodanach, ostrzegamy do czego może prowadzić nieleczona insulinooporność i rozmawiamy o zaleceniach dietetycznych. Całość do odsłuchu tutaj (niebieski przycisk Play):

lub w najpopularniejszych platformach streamingowych:

YouTube - https://youtu.be/qExoSFtkINc

Spotify - https://open.spotify.com/episode/5

Soundcloud - https://soundcloud.com/dietowisko/

Google Podcasts - https://podcasts.google.com/feed/episode/5


Wcześniejsze odcinki z serii Dietowisko:

Odcinek 1 - Superfoods czy superściema? - gość: Jagoda Krüger

Odcinek 2 - Mielony bez grama mięsa, ale jak to? - gość: Nina Kaczmarek

Odcinek 3 - Najwięcej witaminy wcale nie mają cytryny! - gość: Amanda Pawlak

Odcinek 4 - Chudnąć czy nie chudnąć, oto jest pytanie - gość: Natalia Nowak


Jak zawsze zachęcamy do podrzucania tematów, uwag lub sugestii. A może są jakieś mity, które chcielibyście skonfrontować ze specjalistami? Dajcie znać w komentarzach, na messengerze lub pod adresem pomoc@vitalia.pl