Ostatnio dodane zdjęcia

Sylwetka

Poprzednia Początkowa sylwetka
Obecna Obecna sylwetka
Cel Mój cel

O mnie

Jestem doradcą żywieniowym, propagatorką zdrowego odżywiania wewnętrznego jak i zewnętrznego. Uważam, że to co znajduje się na naszych talerzach ma znaczący wpływ na stan naszego ciała i umysłu. Pomagam swoim pacjentom znaleźć równowagę życia,poprzez motywację, inspirację i wsparcie. Zapraszam do poradni i klubu odżywiania :)

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 6418
Komentarzy: 35
Założony: 20 stycznia 2010
Ostatni wpis: 14 września 2014

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
lafuma

kobieta, 33 lat, Kielce

162 cm, 58.00 kg więcej o mnie

Postępy w odchudzaniu

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Wpisy w pamiętniku

14 września 2014 , Komentarze (1)

Rozpoczynamy serię zajęć odbywających się we wtorki. Spotkania "pod okiem dietetyka" przeprowadzane są dla osób chcących udoskonalić swój styl odżywiania, poprawić samopoczucie, odzyskać formę i zdrowie. Zapraszamy w każdy wtorek o godzinie 18:00! Wprowadź swoje noworoczne postanowienie w życie!

Rezerwacja pod numerami: 666 735 735 lub 602 840 029

17 marca 2014 , Skomentuj

Dania z makaronem świetnie nadają się na posiłek obiadowy. Ich głównym składnikiem są węglowodany, które stanowią doskonałe źródło energii. Ważną informacją jest to z jakiej mąki zrobiony został makaron oraz jak go przygotujemy.
Makarony zrobione z semoliny, czyli mąki produkowanej z pszenicy durum, mają niski indeks glikemiczny co oznacza, że zjedzenie takiego makaronu nie powoduje nagłego skoku poziomu cukru we krwi, jak to ma miejsce w przypadku makaronów produkowanych z mąki oczyszczonej.
Robiąc zakupy zwracajmy uwagę na skład makaronu.

Rewelacyjnym rozwiązaniem na obiad jest makaron z pastą z suszonych pomidorów i czarnych oliwek.

Przepis znajdziesz wpisując w google: SMAK ŚWIADOMOŚCI Makaron z pastą z suszonych pomidorów

SMACZNEGO ! ;)

23 stycznia 2014 , Skomentuj


Czy już pisałam, że uwielbiamy zupy krem? Uznajemy je za dania rozgrzewające i poprawiające nastrój, szczególnie kiedy aura nie sprzyja za oknem. Zupę z brokuła przyrządzamy zazwyczaj bez dodatku mięsa, choć w postaci niewegetariańskiej smakuje równie wyśmienicie.  Wspaniała propozycja na lekki i smaczny posiłek. Krem z łatwością można dostosować do własnych upodobań poprzez wymianę składników, pominięcie śmietany lub mięsa oraz podanie dowolnych dodatków. Zupę można przyrządzić z wyprzedzeniem i zamrozić, w związku z czym oszczędzamy czas. Krem tuż przed podaniem wystarczy tylko odgrzać i gotowe! Nawet pracoholicy mogą ją zabrać w termosie do pracy!





Jeśli chcesz dowiedzieć się jak zrobić zupę krem z brokuła, zapraszam na stronę bloga, wpisz w google: smakswiadomosci Aksamitna zupa krem z brokuła

Pozdrawiam,
Paulina :)



13 stycznia 2014 , Skomentuj

To bardzo łatwy do zrobienia chleb dla osób, które boją się zakwasu ;) Pachnący, chrupiący, domowy... U nas po raz kolejny pojawiły się 2 bochenki.
Przepis od perfekcyjnej Pani domu- Anastazji :)

Składniki i sposób przygotowania znajdziecie na blogu SMAK SWIADOMOSCI :)


2 stycznia 2014 , Skomentuj



Rozpoczynamy serię zajęć odbywających się we wtorki. Spotkania pod okiem dietetyka i trenera wellness przeprowadzane są dla osób chcących udoskonalić swój styl odżywiania, poprawić samopoczucie i odzyskać formę i zdrowie. Zapraszamy w każdy wtorek! Pierwsze spotkanie już w Nowym Roku 07.01.2014 godz. 18:00.


WSTĘP BEZPŁATNY, OBOWIĄZUJĄ ZAPISY

14 grudnia 2013 , Komentarze (1)

Nutella daktylowa to rozpusta w biały dzień! Jest to prosty dodatek, który zdecydowanie osładza świat. Sprawdza się jako smarowidło do kanapki, nadzienie w naleśnikach, czy nawet słodzidło do herbaty. Podstawową zaletą daktyli jest fakt, że są bogatym źródłem antyoksydantów- witamin A, C, E i niektórych witamin z grupy B oraz kwasu foliowego. Zawierają również potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor. Są źródłem energii dla wyczerpanego organizmu. Dlatego też poleca się je sportowcom, trenującym oraz wszystkim tym, którzy narażeni są na wysiłek. Przydają się również dzieciakom, które przecież codziennie potrzebują masę energii, żeby wymyślać te wszystkie, niestworzone zabawy. Zamiast tuczyć dzieci pustymi kaloriami, lepiej wybierz smakołyk pełen witamin i wartości odżywczych. Warto zamienić zwykłe masło orzechowe na pastę daktylową :)



Czym Wy zastępujecie słodycze?

Przepis znajdziesz na blogu SMAK ŚWIADOMOŚCI :) (wpisując w google smak świadomości alternatywa nutelli)

9 grudnia 2013 , Komentarze (1)

Zima to sezon, kiedy wolimy jeść dania na ciepło. Szybki i słodki deser na ciepło, który jest dobry na przekąskę lub podwieczorek... mmm kasza jaglana w tej wersji przypomina mi szarlotkę. Przepisy na desery z kaszy jaglanej wykorzystywały już nasze babcie – te słodkości nie wymagają wiele zachodu, a smakują wyśmienicie! Właśnie o tej porze roku, przy mrozach za oknem warto dogadzać sobie takimi pysznościami.




Przepis tradycyjnie na blogu smak świadomości :)

Jadacie kaszę jaglaną? :P


4 grudnia 2013 , Komentarze (4)

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem

Wykwintne, lekkie i pełne aromaty, a zarazem proste i szybkie. Jedno z moich ulubionych dań makaronowych. Istna klasyka w kuchni - danie na każdą okazję.



Szczegółowy przepis znajdziecie wpisując w google "smak świadomości tagliatelle z łososiem i szpinakiem"

Smacznego życzy Świętokrzyskie Centrum Edukacji Żywieniowej i Dietoterapii :)

Lubicie takie makaronowe kombinacje?

27 listopada 2013 , Komentarze (6)

Dziś śniadanie oczywiście nie obyłoby się bez koktajlu. Sama forma takiego porannego posiłku sprawia niesamowitą przyjemność, formuła zawiera wiele cennych składników, jest lekka, puszysta, rozpływająca się w ustach, owocowa, wyśmienita a na dodatekmało czasochłonna! A jak wiemy dziś czas jest na wagę złota, w szczególności rano kiedy dodatkowo wprowadzamy poranny trening. Teraz nie wyobrażam sobie zamienić mojego koktajlowego śniadania na inne... Z tego też powodu wrzucam trzy odsłony moich ulubionych receptur.
enjoy :)

Przepis znajdziecie, wpisując w google "smak świadomości śniadanie" :)


25 listopada 2013 , Komentarze (1)

Oczywiście, że zupa krem- zielona, aksamitna. Jesień to pora, w której mogłabym jeść ciągle zupy. Działają rozgrzewająco i są syte. Pierwszy raz robiłam tę zupę i był to strzał w 10. Jest ona prosta i szybka w wykonaniu, a jednocześnie wykwintna. Wyglądem może zachwycić, a jej delikatny kremowy smak zaspokoi nawet najbardziej wybredne podniebienia. Połączona z suszonymi pomidorami, wędzonym łososiem , podana z grzankami jest idealnym wstępem przed uroczystą kolacją lub samodzielnym obiadem. Polecam!

Dziś wersja podstawowa :)

Jeśli chcecie przepis, wpiszcie w google - smakswiadomosci :)


© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.