Nutella
daktylowa to rozpusta w biały dzień! Jest to prosty dodatek, który
zdecydowanie osładza świat. Sprawdza się jako smarowidło do kanapki,
nadzienie w naleśnikach, czy nawet słodzidło do herbaty. Podstawową
zaletą daktyli jest fakt, że są bogatym źródłem antyoksydantów- witamin
A, C, E i niektórych witamin z grupy B oraz kwasu foliowego. Zawierają
również potas, żelazo, magnez, wapń i fosfor. Są źródłem energii dla
wyczerpanego organizmu. Dlatego też poleca się je sportowcom, trenującym
oraz wszystkim tym, którzy narażeni są na wysiłek. Przydają się również
dzieciakom, które przecież codziennie potrzebują masę energii, żeby
wymyślać te wszystkie, niestworzone zabawy. Zamiast tuczyć dzieci
pustymi kaloriami, lepiej wybierz smakołyk pełen witamin i wartości
odżywczych. Warto zamienić zwykłe masło orzechowe na pastę daktylową :)
Czym Wy zastępujecie słodycze?
Przepis znajdziesz na blogu SMAK ŚWIADOMOŚCI :) (wpisując w google smak świadomości alternatywa nutelli)