Ostatnio dodane zdjęcia

Sylwetka

Poprzednia Początkowa sylwetka
Obecna Obecna sylwetka
Cel Mój cel

O mnie

Jestem doradcą żywieniowym, propagatorką zdrowego odżywiania wewnętrznego jak i zewnętrznego. Uważam, że to co znajduje się na naszych talerzach ma znaczący wpływ na stan naszego ciała i umysłu. Pomagam swoim pacjentom znaleźć równowagę życia,poprzez motywację, inspirację i wsparcie. Zapraszam do poradni i klubu odżywiania :)

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 6271
Komentarzy: 35
Założony: 20 stycznia 2010
Ostatni wpis: 14 września 2014

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
lafuma

kobieta, 33 lat, Kielce

162 cm, 58.00 kg więcej o mnie

Postępy w odchudzaniu

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Wpisy w pamiętniku

14 listopada 2013 , Komentarze (4)

Nigdy więcej chałwy ze sklepu, w której składnie spotkamy różne "super" składniki: tłuszcz utwardzony, emulgatory E471, aromat waniliowy identyczny z naturalnym, regulator kwasowości E 330... dosładzacze: cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, glukozowy, fruktoza; w sumie często sporo ponad 40 proc. składu chałwy... wszystko to sprawia, że smakołyk jest tańszym w produkcji, a nasze komórki cierpią...






Jest jednak rozwiązanie tej farsy. Wystarczy wziąć sprawy w swoje ręce (nawet w przypadku jeżeli obie są lewe ;p ) i przyrządzić własną chałwę. Sezam to bogactwo  "dobrego" tłuszczu, witamin i minerałów, co czyni ten niesamowity deser zdrowym i obłędnie smacznym.




PRZEPIS NA BLOGU SMAK ŚWIADOMOŚCI

7 listopada 2013 , Komentarze (2)

Dzisiaj propozycja na mleko kokosowe, które można bardzo łatwo przygotować w domu.
W sklepach jest wielu producentów, którzy oferują nam mleka roślinne, jednak zazwyczaj skład jest taki, że my jak najszybciej odstawiamy mleko z powrotem na półkę. To domowe jest tańsze, znacznie tańsze od sklepowego, bo ponad litr mleka domowego kosztuje od 2 do 4 złotych zależy, jakie wiórki kupicie. Staramy się, aby wiórki zawsze były eko. Oczywiście smak mleka kokosowego, zrobionego samodzielnie, nie ma sobie równego na sklepowej półce. My stosujemy je jako zamiennik mleka krowiego. Najlepiej smakuje nam z kawą zbożową, śniadaniowymi koktajlami oraz jako dodatek do zup i sosów.

Zapraszam, przepis na blogu smakswiadomosci




18 października 2013 , Komentarze (1)

W najbliższą środę (23 październik) o godz. 17:00, Kielce ul. Planty 16A/101, ruszamy z nową edycją kursu prawidłowego odżywiania i skutecznego odchudzania.
Zapraszam :)




10 października 2013 , Komentarze (3)

Dynie pojawiły się już na warzywnych straganach. Wykorzystaj to! Zastanawiałam się co zrobić pierwsze: makaron czy zupę. W domu było głosowanie i wygrał makaron, następna w kolejce jest nasza ulubiona zupa krem.
Dynia to warzywo o imponującym kształcie, rozmiarze i barwie. Jednak warto wiedzieć, że oprócz walorów estetycznych, posiada jeszcze liczne wartości odżywcze takie jak: witaminy A, B1, B2, C, PP oraz składniki mineralne: fosfor, żelazo, wapń, potas i magnez. Jest niskokaloryczna i beztłuszczowa. Zawiera także pektyny i kwasy organiczne. 
PS. Najcięższa dynia świata pochodzi ze Szwajcarii i waży 1053,5 kg.

PRZEPIS NA BLOGU SMAK  SWIADOMOSCI
:)




18 września 2013 , Komentarze (2)

Idealny dodatek dla makaroniarzy :)

Przepis na blogu smakswiadomosci


5 września 2013 , Skomentuj



3 września 2013 , Komentarze (9)

Nie macie dziś pomysłu na obiad?

ZUPA KREM Z BURAKÓW

.... TO JEST TO! :D



 
Receptura na blogu smakswiadomoci


© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.