ci ja, dana moja dana, jestem pychowata i będę wszamana. Łodiriri .....a tak poważnie, mam dla was rozbiór borówczanki. Nie logiczny, nie gramatyczny ale ...gastronomiczny. Zrobiłam ...nakupiłam dzisiaj 5 opakowań borówek w Aldim no i upiekłam ...jagodzianki z borówkami. A więc...wiem że się nie zaczyna, ale ja tam mogę, a więc....w smaku niewiele się różnią od jagodzianek. Zużywa się ich mniej , bo do każdej bułeczki wpakowałam łyżkę ( nie łyżeczkę) borówek, a na 35 bułeczek zużyłam ok 65 dag borówek ( jagód wepchałam prawie litr) piecze się tak samo. Wykonałam sekcję bułeczki, żeby wam pokazać jak wygląda nadzienie we wnętrzu i jeszcze jedno, żeby wam pokazać konsystencję ciasta drożdżowego, generalnie bułeczki są ...idealne. Jak się je nadusi końcówką oddłoniową, uginają się a potem ...pyk i wracają do pierwotnego kształtu. Wyczytałam , że tak ma robić " idealny pączek" , tym bardziej bułeczka. No to przechodzimy do atlasu anatomicznego , rozdział I " Anatomia borówczanki"
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.