Dzisiaj wracam na dietę zjadłam ostatni kawałek tortu.
Obiad przepisowy czyli zupa krem brokułów i grzanka z pity z czosnkiem i cebulą.
Zmieniam także podejście nie będę się teraz wariacko ograniczać, a później przez tydzień
jeść wszystko co wpadnie mi w ręce. Teraz będę to robić z głową.
Znalazłam super książki, w których są przepisy dietetyczne, które smakują jak normalne jedzenie, a nie mają dużo kcal. Ćwiczyć będę tak jak będzie mi się podobało
czyli zero monotonii. Od jutra przepraszam się z moim krokomierzem i rowerkiem.
Zamiast jeździć tramwajami chodzę na piechotę. Wydłużam spacery z pieskiem.
Kolejnym etapem będzie wmasowywanie balsamów i kremów przez masażer, co poprawi krążenie limfy.
A dziś na kolację robię dietetyczne pizzerinki:
Przepis na 2 osoby:
2 chlebki pita
puszka pomidorów
cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
8 oliwek
warzywa wg uznania
ser mozzarella light
sól, pieprz
Przygotowanie:
Chlebki przekrajmy na pół i wsadzamy na 5 minut do rozgrzanego piekarnika.
W tym czasie miksujemy pomidory z puszki, zioła prowansalskie, łyżkę oliwy, czosnek.
Powstały sos doprawiamy solą i pieprzem po czym należy go wymieszać.
Następnie kroimy cebulę, oliwki i resztę warzyw.
Wyjmujemy pitę smarujemy sosem, układamy warzywa.
Na wierzch układamy ser cieniutką warstwą.
Znowu wkładamy nasze pizzerinki do piekarnika do momentu rozpuszczenia się sera.
Porcja dla 1 osoby wynosi 280 kcal.
Smacznego!