Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Koniec dyspensy


Dzisiaj wracam na dietę zjadłam ostatni kawałek tortu. 
Obiad przepisowy czyli zupa krem brokułów i grzanka z pity z czosnkiem i cebulą.
Zmieniam także podejście nie będę się teraz wariacko ograniczać, a później przez tydzień
jeść wszystko co wpadnie mi w ręce. Teraz będę to robić z głową.
Znalazłam super książki, w których są przepisy dietetyczne, które smakują jak normalne jedzenie, a nie mają dużo kcal. Ćwiczyć będę tak jak będzie mi się podobało
czyli zero monotonii. Od jutra przepraszam się z moim krokomierzem i rowerkiem.
 Zamiast jeździć tramwajami chodzę na piechotę. Wydłużam spacery z pieskiem.
Kolejnym etapem będzie wmasowywanie balsamów i kremów przez masażer, co poprawi krążenie limfy. 

A dziś na kolację robię dietetyczne pizzerinki:

Przepis na 2 osoby:

2 chlebki pita
puszka pomidorów 
cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
8 oliwek
warzywa wg uznania
ser mozzarella light
sól, pieprz

Przygotowanie:

Chlebki przekrajmy na pół i wsadzamy na 5 minut do rozgrzanego piekarnika.
W tym czasie miksujemy pomidory z puszki, zioła prowansalskie, łyżkę oliwy, czosnek.
Powstały sos doprawiamy solą i pieprzem po czym należy go wymieszać.
Następnie kroimy cebulę, oliwki i resztę warzyw.
Wyjmujemy pitę smarujemy sosem, układamy warzywa.
Na wierzch układamy ser cieniutką warstwą.
Znowu wkładamy  nasze pizzerinki do piekarnika do momentu rozpuszczenia się sera.

 Porcja dla 1 osoby wynosi 280 kcal.

Smacznego!


  • Audrey25

    Audrey25

    22 stycznia 2012, 15:20

    Powodzenia!:)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.