Obiad przepisowy czyli zupa krem brokułów i grzanka z pity z czosnkiem i cebulą.
Zmieniam także podejście nie będę się teraz wariacko ograniczać, a później przez tydzień
jeść wszystko co wpadnie mi w ręce. Teraz będę to robić z głową.
Znalazłam super książki, w których są przepisy dietetyczne, które smakują jak normalne jedzenie, a nie mają dużo kcal. Ćwiczyć będę tak jak będzie mi się podobało
czyli zero monotonii. Od jutra przepraszam się z moim krokomierzem i rowerkiem.
Zamiast jeździć tramwajami chodzę na piechotę. Wydłużam spacery z pieskiem.
czyli zero monotonii. Od jutra przepraszam się z moim krokomierzem i rowerkiem.
Zamiast jeździć tramwajami chodzę na piechotę. Wydłużam spacery z pieskiem.
Kolejnym etapem będzie wmasowywanie balsamów i kremów przez masażer, co poprawi krążenie limfy.
A dziś na kolację robię dietetyczne pizzerinki:
Przepis na 2 osoby:
2 chlebki pita
puszka pomidorów
cebula
2 ząbki czosnku
1 łyżka oliwy
8 oliwek
warzywa wg uznania
ser mozzarella light
sól, pieprz
Przygotowanie:
Chlebki przekrajmy na pół i wsadzamy na 5 minut do rozgrzanego piekarnika.
W tym czasie miksujemy pomidory z puszki, zioła prowansalskie, łyżkę oliwy, czosnek.
Powstały sos doprawiamy solą i pieprzem po czym należy go wymieszać.
Następnie kroimy cebulę, oliwki i resztę warzyw.
Wyjmujemy pitę smarujemy sosem, układamy warzywa.
Na wierzch układamy ser cieniutką warstwą.
Znowu wkładamy nasze pizzerinki do piekarnika do momentu rozpuszczenia się sera.
Znowu wkładamy nasze pizzerinki do piekarnika do momentu rozpuszczenia się sera.
Porcja dla 1 osoby wynosi 280 kcal.
Smacznego!
Audrey25
22 stycznia 2012, 15:20Powodzenia!:)