nowy test dukana:
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Ostatnio dodane zdjęcia
Ulubione
O mnie
Informacje o pamiętniku:
Odwiedzin: | 11488 |
Komentarzy: | 61 |
Założony: | 14 grudnia 2013 |
Ostatni wpis: | 12 listopada 2014 |
Postępy w odchudzaniu
Kurczak w sosie kokosowym z paprykami
Składniki
500 do 600 g piersi kurczaka
1 żółta cebula
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
250 ml kwaśnej śmietany 3% (może serek homo 0%??)
15 kropel aromatu kokosowego
1 szczypta curry
sól
pieprz
Przygotowanie
Kurczaka i pokrojone warzywa włożyć do rondla, skropić aromatem kokosowym i posypać curry. Dobrze wymieszać i dusić przez 90 minut. Wyciągnąć kurczaka, zredukować sos do połowy, po czym wymieszać ze śmietaną. Podawać na ciepło.
(ze strony dukana)
Składniki
3 łyżki słodziku w proszku
2 łyżki odtłuszczonego mleka
1 skórka cytrynowa
sok z 2 cytryn
Przygotowanie
Podgrzać 500 mililitrów wody, 2 łyżki odtłuszczonego mleka i słodzik na wolnym ogniu aż do rozpuszczenia się słodziku. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Połączyć ze skórką cytrynową i sokiem. Wstawić w formie do zamrażalnika na 60 minut. Aby wyjąć granitę z formy, należy umieścić ją w niewielkiej ilości ciepłej wody. Kawałki przełożyć do robota kuchennego i ucierać masę aż do otrzymania małych kryształków. Rozłożyć granitę do szklanek.
(ze strony dukana)
Łódeczki z cukinii nadziewane tuńczykiem
Składniki
6 cukinii
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 korniszony
4 kapary
1 solone i dobrze umyte anchois (nieobowiązkowo)
2 łyżki białego octu balsamicznego
3 łyżki serka homogenizowanego 0%
1 jajko na twardo
sól
pieprz
Przygotowanie
Cukinie umyć, odciąć od nich końce i gotować je przez 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek octu (cukinie muszą pozostać chrupiące). Odsączyć je i pozostawić do ostygnięcia.
Przygotowanie farszu: do miski od robota kuchennego włożyć tuńczyka, korniszony, kapary, anchois, jajko na twardo (obrane ze skorupki i pokrojone na kawałki) i serek. Doprawić pieprzem i zmiksować wszystko, aż otrzymania delikatnej i gęstej masy.
Gdy cukinie ostygną, przekroić je wzdłuż i delikatnie usunąć miąższ, zwracając uwagę, aby nie zrobić nacięć w cukinii. Wydrążone miejsce wypełnić kremem z tuńczyka i podawać cukinie razem z innymi starannie pokrojonymi warzywami (cebula, marchew, seler, świeży koper). Przyprawić solą, pieprzem, ewentualnie sokiem z cytryny lub octem balsamicznym.
(ze strony dukana)
styczeń, luty, marzec, kwiecień
Styczeń - schudłam 7 kg.
Luty - schudłam 1,5kg
Marzec - schudłam 1,4 kilo.
Ale w kwietniu: na początku 64!!! a na końcu 67kg!!! - przytyłam 3 kg. Chorowałam, objadałam się i inne takie wymówki.
Teraz maj - już się pozbierałam i zaczynam dalszą walkę - do wakacji tylko 6 tyg. Czyli teoretycznie 6 kilo można schudnąć :) :) :)
Dzisiejsza waga 66,6kg.
(ze strony dukana)
1 ozór wołowy
1 jajko
3 średnie korniszony
2 cebule
1 pęczek natki
2 jogurty naturalne 0% tł.
1 łyżeczka musztardy
1 gałązka tymianku
1 gałązka laurowa
sól
pieprz
Przygotowanie
Przygotować sos ravigote miksując jajko na twardo, korniszony, małą cebulę i pęczek natki. Wymieszać wszystko z jogurtami, musztardą oraz posolić do smaku. Wyciąć tłuszcz z ozora, włożyć go do garnka zalać 1,5 litra wody. Dodać tymianek, gałązkę laurową i dużą cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 75 minut. Ozór podawać letni, pokrojony na plasterki z sosem ravigote i korniszonem.
(ze strony dukana)
Wyniki odchudzania w lutym :) nie ma się czym
chwalić....
Wyniki lutowego odchudzania, widać skutki grzechów jak na dłoni.... zwłaszcza w okolicy 15 i 23.