Ostatnio dodane zdjęcia

Ulubione

Sylwetka

Poprzednia Początkowa sylwetka
Obecna Obecna sylwetka
Cel Mój cel

O mnie

"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 11488
Komentarzy: 61
Założony: 14 grudnia 2013
Ostatni wpis: 12 listopada 2014

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
Pusior

kobieta, 50 lat, Kraków

167 cm, 81.30 kg więcej o mnie

Postępy w odchudzaniu

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Wpisy w pamiętniku

12 listopada 2014 , Komentarze (4)

nowy test dukana:

6 lipca 2014 , Skomentuj

Składniki

500 do 600 g piersi kurczaka
1 żółta cebula
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
250 ml kwaśnej śmietany 3% (może serek homo 0%??)
15 kropel aromatu kokosowego
1 szczypta curry
sól
pieprz

 Przygotowanie

Kurczaka i pokrojone warzywa włożyć do rondla, skropić aromatem kokosowym i posypać curry. Dobrze wymieszać i dusić przez 90 minut. Wyciągnąć kurczaka, zredukować sos do połowy, po czym wymieszać ze śmietaną. Podawać na ciepło.

(ze strony dukana)

6 lipca 2014 , Skomentuj

Składniki

3 łyżki słodziku w proszku
2 łyżki odtłuszczonego mleka
1 skórka cytrynowa
sok z 2 cytryn

 Przygotowanie

 Podgrzać 500 mililitrów wody, 2 łyżki odtłuszczonego mleka i słodzik na wolnym ogniu aż do rozpuszczenia się słodziku. Doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Połączyć ze skórką cytrynową i sokiem. Wstawić w formie do zamrażalnika na 60 minut. Aby wyjąć granitę z formy, należy umieścić ją w niewielkiej ilości ciepłej wody. Kawałki przełożyć do robota kuchennego i ucierać masę aż do otrzymania małych kryształków. Rozłożyć granitę do szklanek.

(ze strony dukana)

6 lipca 2014 , Komentarze (2)

Składniki

 6 cukinii
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 korniszony
4 kapary
1 solone i dobrze umyte anchois (nieobowiązkowo)
2 łyżki białego octu balsamicznego
3 łyżki serka homogenizowanego 0%
1 jajko na twardo
sól
pieprz

 Przygotowanie

 Cukinie umyć, odciąć od nich końce i gotować je przez 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie z dodatkiem 2 łyżek octu (cukinie muszą pozostać chrupiące). Odsączyć je i pozostawić do ostygnięcia.
Przygotowanie farszu: do miski od robota kuchennego włożyć tuńczyka, korniszony, kapary, anchois, jajko na twardo (obrane ze skorupki i pokrojone na kawałki) i serek. Doprawić pieprzem i zmiksować wszystko, aż otrzymania delikatnej i gęstej masy.
Gdy cukinie ostygną, przekroić je wzdłuż i delikatnie usunąć miąższ, zwracając uwagę, aby nie zrobić nacięć w cukinii. Wydrążone miejsce wypełnić kremem z tuńczyka i podawać cukinie razem z innymi starannie pokrojonymi warzywami (cebula, marchew, seler, świeży koper). Przyprawić solą, pieprzem, ewentualnie sokiem z cytryny lub octem balsamicznym.

(ze strony dukana)

16 maja 2014 , Komentarze (2)

połowa maja a ja przytyłam 2,5 kilo

13 maja 2014 , Komentarze (4)

Styczeń - schudłam 7 kg.

Luty - schudłam 1,5kg

Marzec - schudłam 1,4 kilo.

Ale w kwietniu: na początku 64!!! a na końcu 67kg!!! - przytyłam 3 kg. Chorowałam, objadałam się i inne takie wymówki.

Teraz maj - już się pozbierałam i zaczynam dalszą walkę - do wakacji tylko 6 tyg. Czyli teoretycznie 6 kilo można schudnąć :) :) :)

Dzisiejsza waga 66,6kg.

8 marca 2014 , Skomentuj

Składniki

1 ładna czerwona papryka
250 g mielonej wołowiny
250 g odtłuszczonej szynki wieprzowej bez skóry
2 ząbki czosnku
150 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz


Przygotowanie

Piekarnik nastawić na 180°C. Odciąć czubek papryki z szypułką i wykroić gniazda nasienne. Zrobić farsz, mieszając mieloną wołowinę z pokrojoną odtłuszczoną szynką, pieczarkami pokrojonymi w cienkie paski, posiekanym czosnkiem i cebulą. Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz i nafaszerować farszem paprykę. Wstawić na 30 minut do piekarnika.

(ze strony dukana)

5 marca 2014 , Skomentuj

Składniki

1 ozór wołowy
1 jajko
3 średnie korniszony
2 cebule
1 pęczek natki
2 jogurty naturalne 0% tł.
1 łyżeczka musztardy
1 gałązka tymianku
1 gałązka laurowa
sól
pieprz


Przygotowanie

Przygotować sos ravigote miksując jajko na twardo, korniszony, małą cebulę i pęczek natki. Wymieszać wszystko z jogurtami, musztardą oraz posolić do smaku. Wyciąć tłuszcz z ozora, włożyć go do garnka zalać 1,5 litra wody. Dodać tymianek, gałązkę laurową i dużą cebulę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować 75 minut. Ozór podawać letni, pokrojony na plasterki z sosem ravigote i korniszonem.

(ze strony dukana)

28 lutego 2014 , Komentarze (1)

Wyniki lutowego odchudzania, widać skutki grzechów jak na dłoni.... zwłaszcza w okolicy 15 i 23.

17 lutego 2014 , Komentarze (1)

"Składniki
500g piersi kurczaka
3 łyżki słonego sosu sojowego
1 ząbek czosnku
½ cebuli
4 krople soku z limonki
4 krople aromatu kokosowego
4 krople aromatu orzecha ziemnego
½ źdźbła trawy cytrynowej
1 łyżeczka startego imbiru
1 łyżeczka papryczki chili w proszku
100ml odtłuszczonego mleka
100g serka homogenizowanego 0%
4 łyżki posiekanej kolendry
sól
pieprz

Przygotowanie
Pierś kurczaka pokroić w paseczki. Mleko wymieszać z posiekanym czosnkiem, sokiem z limonki, papryczką chili, aromatem kokosowym, imbirem, sosem sojowym i pokrojoną trawą cytrynową. Do tak powstałej marynaty dodać paseczki kurczaka, przykryć je folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki.
W międzyczasie obrać cebulę i drobno ją pokroić. Wymieszać ją z serkiem i przyprawić solą, pieprzem, aromatem orzecha ziemnego i posiekaną kolendrą. Odstawić sos do lodówki, a piekarnik nastawić na funkcję grilla.
Wyjąć piersi kurczaka z marynaty i nadziać je na patyczki do szaszłyków, jeden obok drugiego. Przygotowane szaszłyki wyłożyć na blasze piekarnika, polać marynatą i zapiekać przez 10 minut, regularnie je obracając. Podawać na ciepło z sosem. "
ze strony dukana

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.