Składniki
1 ładna czerwona papryka
250 g mielonej wołowiny
250 g odtłuszczonej szynki wieprzowej bez skóry
2 ząbki czosnku
150 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
Przygotowanie
Piekarnik nastawić na 180°C. Odciąć czubek papryki z szypułką i wykroić gniazda nasienne. Zrobić farsz, mieszając mieloną wołowinę z pokrojoną odtłuszczoną szynką, pieczarkami pokrojonymi w cienkie paski, posiekanym czosnkiem i cebulą. Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz i nafaszerować farszem paprykę. Wstawić na 30 minut do piekarnika.
1 ładna czerwona papryka
250 g mielonej wołowiny
250 g odtłuszczonej szynki wieprzowej bez skóry
2 ząbki czosnku
150 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
Przygotowanie
Piekarnik nastawić na 180°C. Odciąć czubek papryki z szypułką i wykroić gniazda nasienne. Zrobić farsz, mieszając mieloną wołowinę z pokrojoną odtłuszczoną szynką, pieczarkami pokrojonymi w cienkie paski, posiekanym czosnkiem i cebulą. Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz i nafaszerować farszem paprykę. Wstawić na 30 minut do piekarnika.
(ze strony dukana)