Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Nadziewana papryka


Składniki

1 ładna czerwona papryka
250 g mielonej wołowiny
250 g odtłuszczonej szynki wieprzowej bez skóry
2 ząbki czosnku
150 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz


Przygotowanie

Piekarnik nastawić na 180°C. Odciąć czubek papryki z szypułką i wykroić gniazda nasienne. Zrobić farsz, mieszając mieloną wołowinę z pokrojoną odtłuszczoną szynką, pieczarkami pokrojonymi w cienkie paski, posiekanym czosnkiem i cebulą. Dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz i nafaszerować farszem paprykę. Wstawić na 30 minut do piekarnika.

(ze strony dukana)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.