w niedziele zawsze mam więcej czasu na gotowanie i pisanie co mi się udało wymyślić, teraz wcinam kolację i wszystko opisuje,
Śniadanie 9;15
- 2 kromki razowego
- łyżeczka masła
- 2 plastry szynki staropolskiej
- 2 liście sałaty
- 2 rzodkiewki
- pół pomidora
kolorowe pyszne, szybkie śniadanie , oczywiście nie obeszło się bez kawy z mlekiem
Obiad 12;30
dziś zamarzyło mi się coś egzotycznego padło na kuchnię chińską
- 250 g piersi z kurczaka w cienkie plastry
- łyżka sosu sojowego ciemnego
- łyżka wina
- łyżka oliwy
wymieszać wszystko, odstawić na 30 min i udusić we własnym sosie
- ryż brązowy
warzywa
- marchewka w słupki
- por w piórka
- papryka słupki
- pieczarki ok 10 szt
smażymy na łyżce oliwy
gotowe;
podwieczorek 15;30
- pół pomarańcza
- ok 100 g - rodzynki+żurawina+migdały
kolacja 19;30
- łyżka oliwy
- 100 g szpinaku
- łyżka ziaren słonecznika
- 50 g sera fety
- cebula
- chili o pół łyżeczki- będzie bardzo ostre
połączyć -usmażyć
papryka na pół wrzucamy usmażone nadzienie i pod przykryciem dusimy ok 15 min aż papryka zmięknie na wierzch dodać dwa pokrojone plastry suszonego pomidora i koperek - jak dla mnie mega pyszne i to jest mój smak
- herbata zielona z żurawiną
-przez cały dzień woda 1,5l