Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Wieczorna porcja lodów, ale bez polewy 😄


Nie dajcie się zwieść – zamiast lodów w szklaneczce mam coś o wiele lepszego: kiszonego kalafiora! 🍂 Jesień to idealny czas, żeby sięgnąć po kiszonki, które są idealne na sezon przeziębień i ... wspierają proces odchudzania.  Probiotyki pomagają w trawieniu, poprawiają pracę jelit, a do tego są niskokaloryczne. 

Dlatego zamiast słodkich deserów, warto wieczorem sięgnąć po coś kiszonego! Wasze ciało Wam za to podziękuje. 😊

  • EmKaaa2

    EmKaaa2

    9 października 2024, 18:37

    Uwielbiam kiszonki!:)

  • ognik1958

    ognik1958

    8 października 2024, 07:43

    Wiesz diabełek tkwi w szczegółach fajnie że podpowiadasz mam taki specjał jak kalafiorek kiszony .... pewnie ma malutko kalorii a syci ufff.... tym niemniej chudnie się...jak po wszystkim codziennie ma się sporo deficytu kał. po całym jadle z uwzględnieniem spalania podczas ćwiczeń i spalanie podstawowe organizmu i....przestrzeganie tego...by ten deficyt był te patest kcal. dało i redukcję a potem przez sporo latek utrzymanie docelowej wagi czego..... po osiągnięciu Twojego ideału życzę 👌🙋

    • ognik1958

      ognik1958

      8 października 2024, 07:54

      Komentarz został usunięty

    • ognik1958

      ognik1958

      8 października 2024, 07:58

      Deficyt tych 300,-400 kcal dało mi redukcję tych 50 kg i utrzymanie tego już...171 tygodni. powodzenia

    • IvKa1966

      IvKa1966

      8 października 2024, 18:38

      Jestem pod wrażeniem twojego systemu i osiągnięć. Każdy musi przejść własną drogę. Jestem na redukcji trzeci rok i jeszcze sporo przede mną. Kiedyś bez wahania zjadłabym po kolacyjną porcję lodów. Teraz wybieram lepszą dla mnie opcję :)

  • Mirin

    Mirin

    7 października 2024, 19:43

    Sama kisiłaś kalafiora?

    • IvKa1966

      IvKa1966

      8 października 2024, 18:41

      Kiszę marchew, kalafior, rzodkiew białą, rzodkiewki i ogórki. Technikę kiszenia stosuję taką samą jak przy ogórkach. Trzeba jedynie uwzględnić, że kalafior kisi się dłużej, a marchew potrzebuje naprawdę sporo czasu. Kupnych nie jem, bo po nich choruję. Najbardziej smakuje mi marchewka kiszona.

    • Mirin

      Mirin

      8 października 2024, 18:44

      Brawo. Może kiedyś i ja się zmobilizuję, kiszona marchewka brzmi bardzo smakowicie

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.