Uwaga Uwaga! Potrzebuję rady doświadczonych kuchareczek ;D Otóż kwestia jest taka iż kiedy byłam na Dukanie sama piekłam sobie otrębowe bułeczki i chlebek... ale trzymałam się ściśle przepisu, a teraz chciałam sama - co też zrobiłam xd - wymyślić przepis z użyciem protein typowo na po treningu, ale na bazie tych co już robiłam...;D I tu się pojawia wasza rola.. bo widzicie przepis już napisałam, ale nie wiem czy tak na oko wypali... ehem ehem
Bułeczki:
- ok. 10 łyżek otrębów owsianych
- miarka protein
- jajko
- 200 g serka wiejskiego
- 1/2 szklanki mleka
- goja/suszone śliwki/ żurawina - czyli coś do smaku aby nie dodawać cukru/słodzika - tak zawsze zastępowałam jak robiłam z przepisów na dukanowe bułeczki ;p
- sezam do posypania
Co do robienia... to wrzucałam składniki do miksera raz dwa i do foremek od muffinek xD
Co do dzisiejszego odżywiania się ... to po obfitym śniadanku nastał dzień brokuła! Ale spokojnie to nie kara ;D Ja bardzo lubię to warzywo... na:
-2 śniadanko (no dobra było po 12...) ugotowałam brokuł do tego makaron razowy taki długiiiiiiii i serek wiejski z Piątnicy ze szczypiorkiem ... mniami !
-Potem wypiłam moją nieziemsko dobrą zieloną -pikantną herbatkę,
-na obiad zupa krem z brokuła z suszonymi pomidorkami ;)
-A na kolacyjkę kubek mleka i 2 jabłka....
-teraz popijam czerwoną herbatkę i myślę co z tymi bułeczkami ;D
*Ah! A co do ćwiczeń to zrobiłam całą paletę ćwiczeń na brzuch... od mel B, przez Tiffany, po Tamilee no i parę innych ;P
Miłego dietkowania kochane! ;D
Rufna
25 marca 2014, 06:38Ja bardzo lubię herbatę czerwoną, ale zielonej to jeszcze nie próbowałam... Może się przekonam? :) PS: Tak, marzy mi się wv Beetle :D I w zasadzie jeszcze około rok mnie od niego dzieli.
marmat1990
24 marca 2014, 16:05Co to za herbatka ;>
Karolinasdz
24 marca 2014, 12:54wydaje mi się, że nie będzie to maczne, nawet nie wiem czy z tego wyjdą bułki, wypieki z białkiem maja to do siebie, ze wychodza suche, a serniki czesto zakalcowate, lepiej stosowac sprawdzone przepisy, bo tylko zmarnujesz białko
laauraa
24 marca 2014, 09:11Odp jak robię musli: 6 szklanek różnych płatków (żytnie, jęczmienne, owsiane...) i szklanka wiórków kokosowych/ sezamu, mieszam z miodem (pół szklanki) i olejem (3/4) szklanki. Całość wysypuję na blachę i piekę w piekarniku ok 40 min w 150 stopniach. Pod koniec pieczenia dodaję dowolne orzechy i tyle ;)
UlaSB
24 marca 2014, 00:46Niestety nigdy nie piekłam chleba, więc tu Ci nie pomogę :( Zazdroszczę Ci strasznie ćwiczeń, u mnie od 2 dni zastój... :(