Dzień 3
Nie czuję głodu na dietce, na razie przestrzegam wszystkich posiłków minimalnie je modyfikując..
Dziś brak ruchu, -zalecenie osteopaty- przez 2 dni mam unikać ćwiczeń :-)
Wczoraj miałam wizytę u osteopaty/ fizjoterapeuty. Naprawia mój kręgosłup. Jest lepiej
Miłego wieczorku:-)
Dieta
Przepis potrawki:
- 1, Kaszę (dowolną) ugotuj w lekko osolonej wodzie
- Na patelni rozgrzej olej, wrzuć posiekane pomidory, odsączoną fasolę białą lub czerwoną i poszatkowaną cebulę
- Dopraw ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem, dorzuć czosnek granulowany (opcjonalnie)
- Duś kilka minut, a następnie wymieszaj z kasza i podawaj
Czwartek:
Śniadanie
382 g | 416 kcal
Białko 21 g
Węglowodany 68 g
Tłuszcz 12 g
- Kanapki z pastą jabłkowo-twarogową
382 g
70 g (2 kromki) Pieczywo pełnoziarniste
60 g (2 plastry) Ser twarogowy chudy
8 g (2 łyżki) Otręby
170 g (1 średnia szt.) Jabłko
60 g (0,3 szkl.) Mleko
10 g (2 płaskie łyżeczki) Masło
4 g (2 szczypty) Przyprawy
1. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce. Wymieszaj z
serem, mlekiem, otrębami i cynamonem
2. Pieczywo posmaruj masłem i serkiem
II Śniadanie
408 g | 340 kcal
Białko 14 g
Węglowodany 35 g
Tłuszcz 18 g
Zielony koktajl z kefiru, płatków owsianych i awokado
408 g
300 g (1,4 szkl.) Kefir naturalny
70 g (½ szt.) Awokado
8 g (4 łyżeczki) Natka pietruszki, świeża lub suszona
10 g (0,1 szt.) Cytryna
20 g (2 łyżki) Płatki owsiane
1. Płatki owsiane ugotuj lub użyj błyskawicznych
2. Zmiksuj kefir, awokado, natkę pietruszki oraz
sok z cytryny
3. Dodaj płatki owsiane
4. Schłodź przed podaniem
Lunch
320 g | 397 kcal
Białko 22 g
Węglowodany 49 g
Tłuszcz 16 g
Lunch:
Kotlety z kaszy z surówką
320 g
26 g (2 łyżki) Kasza
50 g (1,7 plastrów) Ser twarogowy chudy
30 g (½ szt.) Jaja kurze
50 g (0,5 szt.) Por
10 g (1 łyżka) Oliwa z oliwek
20 g (2 łyżki) Płatki owsiane
2 g (1 łyżeczka ) Natka pietruszki, świeża lub suszona
Surówka z selera i jabłka
50 g Seler korzeniowy
45 g (0,3 średniej szt.) Jabłko
20 g (0,1 opak. po 150 g) Jogurt naturalny
15 g (0,2 szt.) Cytryna
2 g (1 szczypta) Przyprawy
1. Kaszę ugotuj i odstaw do przestygnięcia
2. Pora drobno pokrój i podsmaż na rozgrzanej
oliwie
3. Wymieszaj ser, pora, jajko, pietruszkę oraz
pieprz i sól
4. Dodaj kaszę i z powstałem masy formuj
kotlety
5. Obtocz jest w płatkach i smaż na rozgrzanej
oliwie, aż się zarumienią
6. Podawaj z surówką
OBIAD:
Mięso mielone z ryżem cukinią i pieczarkami
424 g
100 g (1 porcja po 100 g) Mięso mielone chude
100 g (5 szt.) Pieczarki
120 g (½ szt.) Cukinia
60 g (4 łyżki) Ryż brązowy
5 g (1 łyżeczka) Olej
7 g (1 ząbek) Czosnek
30 g (0,3 szt.) Cebula
2 g (1 szczypta) Przyprawy