Sylwetka

Poprzednia Początkowa sylwetka
Obecna Obecna sylwetka
Cel Mój cel

O mnie

Piękna, młoda, urocza, sympatyczna, czarująca,. a przede wszystkim skromna

Archiwum

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 2857
Komentarzy: 15
Założony: 19 grudnia 2013
Ostatni wpis: 3 lipca 2015

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
Glory29

kobieta, 39 lat, Zabrze

172 cm, 104.00 kg więcej o mnie

Wpisy w pamiętniku

3 lipca 2015 , Komentarze (6)

śniadanie: 310 kcal

60 g płatki kukurydziane 

200 g mleko

II śniadanie: 260 kcal

40g chleb

25g masło orzechowe ( orzechy ziemne podprażyć , wrzucić do blendera i mielić do powstania jednolitej masy, można dodać kawałki orzechów)

50g brzoskwinia 

Obiad: Rosołek z  zieloną cebulką 310 kcal

peczek zielonej cebulki

100g cycka z kuraka

50g ryżu

1 kostka rosołowa, sół, pieprz, opcjonalnie majeranek lub świeży lubczyk

100g włoszczyzny mrożonej, bądź świeża, jak na rosół.

Podwieczorek: 250 kcal

300g bób

10g margaryna

Kolacja: 400 kcal

100g kiełbasy z cycka kurzego

5g margaryny

100g pomidora

40g chleba

15g pestek z dyni. 

3 lipca 2015 , Komentarze (2)

śniadanie : 360 kcal

60g płatki kukurydziane

200 ml mleko 1.5%

100g ananas

II śniadanie:220 kcal

50g chleb

50g pasty z soczewicy

100g ogórek

Obiad: cycek na Hawajach

50g ryż

120g filet

20g koncentrat

10g mąka ( można pominąć)

50-100g ananas

Podwieczorek:

300g bób

10g margaryna

Kolacja:

40g chleb

100g pomidor

25g pestki dyni

5g margaryna

3 lipca 2015 , Skomentuj

śniadanie: Owsianka

50g płatki owsiane

11g słonecznik

200g mleko 1.5%

70g truskawki

30g brzoskwinia


II śniadanie:

200g kefir

120g jabłko

Obiad: Frittata z warzywami

1 jajko + 1 białko

100g twaróg półtłusty

200-300g warzywa ( papryka czerwona, żółta, zielona, pieczarki, cebula, pomidor itd)

50g gotowanej piersi 

jajka z serem zmiksować, dodać pokrojone warzywa, całość wylać na formę do pieczenia, która nie przywiera ( ewentualnie wysmarować tłuszczem lub  na górę położyć papier do pieczenia. Zapiekać 20-30 min przy 180 stopniach . Można też uformować placuszki i wrzucić na teflon). 

jeść z :

2-3 łyżki kefiru + czosnek + odrobina soli i pieprzu = sos czosnkowy

1 lyżka ketchupu

100g ziemniaków

Podwieczorek:

50g chleb

50g szynka

100g ogórek

30g orzechy

5g margaryna

Kolacja : sałatka + tost

200g warzyw ( pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, baby szpinak, kapusta pekińska, papryka itd )

50g chleb-  podpiec tosta 

5g margaryna

3 lipca 2015 , Komentarze (1)

śniadanie: owsianka

50g płatki owsiane

11g słonecznik

100g truskawki

25g brzoskwinia

150g mleko 1.5%

II śniadanie:

50g chleb

50g szynka drobiowa

5g margaryna

100g ogórek

30g orzechy

Obiad -zupa pomidorowa z ciecierzycą

100g włoszczyzny

10g oliwy z oliwek

150g piersi z kuraka

1 kostka o smaku wędzonki  lub kawałek wędzonego udka pokrojonego w kostkę i podduszonego na teflonie.

50g koncentratu pomidorowego

sól, pieprz, majeranek

30g ciecierzyca ( zamoczyć na noc,wrzucić pierś z kuraka i włoszczyznę oraz kostkę rosołową na wędzonce,  gotować około 30 minut , następnie dodać koncentrat i oliwę)

Podwieczorek:

200g kefir

200g truskawki


Kolacja:

50g chleb

5g margaryna

50g szynka

100g ogórek

2 lipca 2015 , Komentarze (2)

Śniadanie:  płatki z melonem 372 kcal

60g Płatki kukurydziane 

200g mleko 1.5%

10g słonecznik 

II śniadanie: kanapka z szynką 180 kcal

40g chleb

50g szynka

100g pomidor

5g margaryna

Obiad: Gulasz 440 kcal

150g kurczak, pierś

50g kasza pęczak

10g mąka 

150g włoszczyzna

5g olej

100g ogórek konserwowy

Podwieczorek 230 kcal

200g melon

30g orzechy

Kolacja sałatka + kanapka 270 kcal 

40g chleb

5g margaryna

10g oliwa z oliwek

40g szynka

40g papryka czerwona

50g pomidor

50g ogórek zielony

20g sałata

1 lipca 2015 , Skomentuj

Śniadanie: Jaglanka czekoladowa  z bananem 250 kcal

50g kaszy jaglanej

5g kakao

60g banana 

II śniadanie:  kanapka z szynką i rzodkiewki 200 kcal

50g chleba

50g szynki drobiowej

5g margaryny

100g rzodkiewki

Obiad : kotlety z soczewicy i kasza z bobem 500 kcal

soczewica zielona 50g

cebula 50g 

olej rzepakowy 10g

kasza kukurydziana 10g 

nartka pietruszki,sól, pieprz ( soczewicę gotować ok 20-30 min, do miękkości, w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić, dodać 10g kaszy kukurydzianej, pokrojoną w drobną kostkę cebulę  i przyprawy i odstawić do lodówki na kilka godzin( lub na noc). Formować maleńkie kotleciki i smażyć na odrobinie oleju, lub wmieszać olej do całości i zapiec w piekarniku. Można też nie formować  kotletów, tylko wrzucić w formie sypkiej na patelnię i podsmażyć lub tylko odgrzać. nada się też jako pasta do kanapek, z dodatkiem ogórka kiszonego, pomidora, jajka. )

kasza gryczana 30g

bób 100g

ogórek 100g

ketchup 10g

Podwieczorek - 240 kcal

30g orzechy

120g ananas

Kolacja 280 kcal: omlet z warzywami

60g jajko + 40g białko

100g mleko

10g maka

10g olej

200g warzywa

1 lipca 2015 , Komentarze (4)

Śniadanie : 400 kcal

50 g kasza manna

20g wiórki kokosowe

200g mleko 0.5%

200 ml wody

stevia

II śniadanie: 240 kcal

120g ananas

30g migdały

Obiad: zupa czosnkowa 360 kcal

150g ziemniaki

6 ząbków czosnku

100g cebula

10g oleju( oliwy)

500 ml bulion

1-2 łyżki śmietany 12% lub serka wiejskiego

Podwieczorek: 100 kcal

120g jabłko

100g brzoskwinia

Kolacja: 380 kcal

50g chleb

2 jajka

100g pomidor

50g szynka z fileta

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.