śniadanie: Owsianka
50g płatki owsiane
11g słonecznik
200g mleko 1.5%
70g truskawki
30g brzoskwinia
II śniadanie:
200g kefir
120g jabłko
Obiad: Frittata z warzywami
1 jajko + 1 białko
100g twaróg półtłusty
200-300g warzywa ( papryka czerwona, żółta, zielona, pieczarki, cebula, pomidor itd)
50g gotowanej piersi
jajka z serem zmiksować, dodać pokrojone warzywa, całość wylać na formę do pieczenia, która nie przywiera ( ewentualnie wysmarować tłuszczem lub na górę położyć papier do pieczenia. Zapiekać 20-30 min przy 180 stopniach . Można też uformować placuszki i wrzucić na teflon).
jeść z :
2-3 łyżki kefiru + czosnek + odrobina soli i pieprzu = sos czosnkowy
1 lyżka ketchupu
100g ziemniaków
Podwieczorek:
50g chleb
50g szynka
100g ogórek
30g orzechy
5g margaryna
Kolacja : sałatka + tost
200g warzyw ( pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, baby szpinak, kapusta pekińska, papryka itd )
50g chleb- podpiec tosta
5g margaryna