Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
1500 kcal dzień 5


śniadanie: Owsianka

50g płatki owsiane

11g słonecznik

200g mleko 1.5%

70g truskawki

30g brzoskwinia


II śniadanie:

200g kefir

120g jabłko

Obiad: Frittata z warzywami

1 jajko + 1 białko

100g twaróg półtłusty

200-300g warzywa ( papryka czerwona, żółta, zielona, pieczarki, cebula, pomidor itd)

50g gotowanej piersi 

jajka z serem zmiksować, dodać pokrojone warzywa, całość wylać na formę do pieczenia, która nie przywiera ( ewentualnie wysmarować tłuszczem lub  na górę położyć papier do pieczenia. Zapiekać 20-30 min przy 180 stopniach . Można też uformować placuszki i wrzucić na teflon). 

jeść z :

2-3 łyżki kefiru + czosnek + odrobina soli i pieprzu = sos czosnkowy

1 lyżka ketchupu

100g ziemniaków

Podwieczorek:

50g chleb

50g szynka

100g ogórek

30g orzechy

5g margaryna

Kolacja : sałatka + tost

200g warzyw ( pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, baby szpinak, kapusta pekińska, papryka itd )

50g chleb-  podpiec tosta 

5g margaryna

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.