Śniadanie: Jaglanka czekoladowa z bananem 250 kcal
50g kaszy jaglanej
5g kakao
60g banana
II śniadanie: kanapka z szynką i rzodkiewki 200 kcal
50g chleba
50g szynki drobiowej
5g margaryny
100g rzodkiewki
Obiad : kotlety z soczewicy i kasza z bobem 500 kcal
soczewica zielona 50g
cebula 50g
olej rzepakowy 10g
kasza kukurydziana 10g
nartka pietruszki,sól, pieprz ( soczewicę gotować ok 20-30 min, do miękkości, w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić, dodać 10g kaszy kukurydzianej, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przyprawy i odstawić do lodówki na kilka godzin( lub na noc). Formować maleńkie kotleciki i smażyć na odrobinie oleju, lub wmieszać olej do całości i zapiec w piekarniku. Można też nie formować kotletów, tylko wrzucić w formie sypkiej na patelnię i podsmażyć lub tylko odgrzać. nada się też jako pasta do kanapek, z dodatkiem ogórka kiszonego, pomidora, jajka. )
kasza gryczana 30g
bób 100g
ogórek 100g
ketchup 10g
Podwieczorek - 240 kcal
30g orzechy
120g ananas
Kolacja 280 kcal: omlet z warzywami
60g jajko + 40g białko
100g mleko
10g maka
10g olej
200g warzywa