Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
1500 kcal dzień 2


Śniadanie: Jaglanka czekoladowa  z bananem 250 kcal

50g kaszy jaglanej

5g kakao

60g banana 

II śniadanie:  kanapka z szynką i rzodkiewki 200 kcal

50g chleba

50g szynki drobiowej

5g margaryny

100g rzodkiewki

Obiad : kotlety z soczewicy i kasza z bobem 500 kcal

soczewica zielona 50g

cebula 50g 

olej rzepakowy 10g

kasza kukurydziana 10g 

nartka pietruszki,sól, pieprz ( soczewicę gotować ok 20-30 min, do miękkości, w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić, dodać 10g kaszy kukurydzianej, pokrojoną w drobną kostkę cebulę  i przyprawy i odstawić do lodówki na kilka godzin( lub na noc). Formować maleńkie kotleciki i smażyć na odrobinie oleju, lub wmieszać olej do całości i zapiec w piekarniku. Można też nie formować  kotletów, tylko wrzucić w formie sypkiej na patelnię i podsmażyć lub tylko odgrzać. nada się też jako pasta do kanapek, z dodatkiem ogórka kiszonego, pomidora, jajka. )

kasza gryczana 30g

bób 100g

ogórek 100g

ketchup 10g

Podwieczorek - 240 kcal

30g orzechy

120g ananas

Kolacja 280 kcal: omlet z warzywami

60g jajko + 40g białko

100g mleko

10g maka

10g olej

200g warzywa

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.