Pamiętnik odchudzania użytkownika:
barbarossa1976

kobieta, 48 lat, Za Górami

166 cm, 72.00 kg więcej o mnie

Postępy w odchudzaniu

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Masa ciała

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Wpisy w pamiętniku

16 lipca 2013 , Komentarze (4)

Pomidory z cebulką





Składniki:
3 pomidory (400g)
1 cebula (100g)
2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia)



 

Kotlety marchewkowe






Składniki:
polędwiczki z indyka (500g)
1 jajko (60g)
1 mała cebula (50g)
2 duże marchewki (400g)
przyprawy (sól, pieprz, czosnek)







Przygotowanie:
Polędwiczki mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy z przyprawami na lekko złoty kolor. Marchew trzemy na tarce na najdrobniejszych oczkach, wszystkie warzywa dodajemy do mięsa i łączymy z jajkiem. Z porcji wychodzi 15szt. kotlecików.

30 czerwca 2013 , Komentarze (4)

Już mam dość jestem po usunięciu polipów jak długo będe jeszcze krwawić juz idzie 10 dzień co jest grane .Jestem zła bo mój luby na basenie a ja przy żarciu masakra chce ryczeć

2 czerwca 2013 , Komentarze (3)

Polędwiczki w sosie serowym 3 polędwiczki wieprzowe marynata (3 łyżki sosu sojowego , 3 łyżki miodu 3 ząbki czosnku zmiażdżonego ,szczypta imbiru - składniki wymieszać zabejcować polędwiczki pozostawić na minimum 1 godz piekarnik rozgrzać na 200stopni przed włożeniem mięsa na ruszt polędwiczki obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron ułożyć na ruszcie wkładając pod spód tackę z wodą żeby nam się tłuszcz nie palił - piec 20 minut po tym czasie polędwiczki zawinąć w folie aluminiową i pozostawić w wyłączonym piekarniku ok 30 min polędwiczki pokroić w plastry grubości ok 1cm podawać z sosem serowym , kolorowym makaronem i dowolnie wybraną surówkę Sos serowy 3serki ziołowe topione rozpuścić w 1/2l rosołu zagęścić śmietaną rozrobioną z mąką doprawić do smaku SMACZNEGO >))jadłam w sosie borowikowym

30 maja 2013 , Komentarze (4)

stało się waga pokazała 80kg .płacze i zgrzytam zębami .NIE LUBIE SIEBIE NIE NAWIDZE

28 maja 2013 , Komentarze (1)

Filet z serkiem i papryką

pyszne, soczyste i kolorowe filety z kurczaka

Składniki


- pojedyncze filety z kurczaka: 2 szklanki
- kremowego serka koziego i krowiego: 2 łyżki
- dużej czerwonej papryki: 0.33 sztuki
- posiekanej natki pietruszki: 2 łyżki
PRZYPRAWY:
- sól (do smaku): 0.5 łyżki
- pieprz kolorowy (do smaku): 4 szczypty
- chili birds eye (do smaku): 2 szczypty
DODATKOWO:
- jajka: 2 sztuki
- bułka tarta do panierowania: 10 łyżek
- olej do smażenia: 1 szklanka
Czas przygotowania: min.

Przepissposób przygotowania

1

Filety umyć i osuszyć, zrobić przez środek nacięcie tworząc kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem oraz chili. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekaną natkę pietruszki i serek. Farszu nie należy solić gdyż serek jest słony. Farsz wymieszać i wypełnić nim kieszonki filetów. Tak przygotowane zostawić na 15 minut.

2

Po tym czasie przygotować bułkę tartą i jajka, które należy rozbełtać z odrobiną soli. Filety panierować najpierw w bułce tartej a potem zamoczyć w jajku i ponownie panierować w bułce. Na patelni rozgrzać tyle oleju aby filety były zatopione w połowie w połowie. Smażyć na średnim ogniu na złoto brązowy kolor z obu stron.

28 maja 2013 , Komentarze (1)

Kopa ornontowicka


gosilesia.pl - Województwo ŚląskieSkładniki:

Placki kokosowe:
  • 6 białek
  • 12 dużych łyżek cukru
  • 400 g wiórek kokosowych

Bakalie:
  • 1 puszka ananasa
  • 100 g rodzynek
  • 200 g spirytusu
  • 100 g migdałów

Krem:
  • 1 kostka masła
  • 2 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 250-200 ml śmietany słodkiej 30-36%


Opis przygotowania:

Placki ananasowe
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę na gorąco (tzn. włożyć garnek z białkami i cukrem do miski z ciepłą wodą ok. 40?C), do ubitych białek dodać wiórki kokosowe ciągle mieszając, następnie formować placki różnej wielkości od największego do najmniejszego (aby potem można było nadać ciastu kształt kopca) na formie wyłożonej papierem i piec w piekarniku rozgrzanym do 180?C

Bakalie
Ananas pokroić w paski, rodzynki sparzyć wodą, odcedzić, zostawić do wychłodzenia, następnie namoczyć w zalewie spirytusowej, pozostawić na noc. Migdały sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w paseczki.

Krem
Masło zmiksować lub utrzeć na puszysto, jajkaa ubić z cukrem. Ubite jaja wlewać powoli cienką stróżką do masła, cały czas mieszając; dodać spirytus.

Pokrojony ananas, rodzynki, migdały wymieszać z kremem. Placki kokosowe nasączyć sokiem z ananasa i przełożyć kremem w kolejności od najmniejszego do największego placka. Ubić 1 śmietanę kremówkę 30-36% na sztywno. Przełożone kremem placki w formie kopca oblać śmietaną i posypać startą gorzką czekoladą.

23 maja 2013 , Komentarze (10)

dlaczego odchudzanie jest takie trudne.chyba sie poddałam ???????????

23 maja 2013 , Komentarze (3)

Sałatka makaronowa z cukinią

150 g makaronu pełnoziarnistego
1/2 cukinii
1 szalotka
4 suszone pomidory
4 gałązki tymianku
1 ząbek czosnku
1 suszona papryczka chilli
50 g orzeszków pinii
skórka z 1 cytryny
2 łyżki startego parmezanu
2 łyżki oliwy
sól i pieprz


Sałatka makaronowa z cukinią

Cukinię pokrój w pół-talarki. Szalotkę drobno posiekaj. Suszone pomidory pokrój na małe kawałki. Niezbyt mocno rozgrzej na patelni oliwę, tak aby się nie paliła i nie dymiła. Wrzuć do niej obrany i lekko zgnieciony ząbek czosnku oraz chilli (ogonek chili odkrój delikatnie, tak aby nie wyleciały z niej pestki). Podsmażaj je na wolnym ogniu przez około 3 minuty aż czosnek zbrązowieje a oliwa przejdzie smakiem czosnku i chilli. Następnie wyjmij z oliwy czosnek oraz chilli i wyrzuć. Zwiększ płomień pod patelnią, wrzuć na oliwę cukinię i podsmażaj przez chwilę. Dodaj posiekaną szalotkę, listki tymianku, skórkę z cytryny oraz suszone pomidory, posól i popierz. Podsmażaj przez około 10 minut.
W międzyczasie w osolonej wodzie ugotuj makaron - koniecznie al’dente. Upraż na suchej patelni orzeszki pinii. Odcedzony makaron dodaj do usmażonej cukinii, całość posyp startym parmezanem, uprażonymi orzeszkami pinii i wymieszaj. Odstaw do całkowitego przestudzenia. Przed podaniem posyp listkami tymianku, skórką z cytryny i parmezanem.

17 maja 2013 , Komentarze (2)

MOJE BIODRA UDA I BRZUCH DOPROWADZAJĄ MNIE DO SZAŁU .

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.