2 łyżki jogurtu naturalnego (50g)
przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia)
Znajomi (101)
Ulubione
O mnie
Informacje o pamiętniku:
Odwiedzin: | 55913 |
Komentarzy: | 1002 |
Założony: | 25 czerwca 2012 |
Ostatni wpis: | 7 sierpnia 2017 |
kobieta, 48 lat, Za Górami
166 cm, 72.00 kg więcej o mnie
Postępy w odchudzaniu
Masa ciała
pyszne, soczyste i kolorowe filety z kurczaka
Filety umyć i osuszyć, zrobić przez środek nacięcie tworząc kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem oraz chili. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekaną natkę pietruszki i serek. Farszu nie należy solić gdyż serek jest słony. Farsz wymieszać i wypełnić nim kieszonki filetów. Tak przygotowane zostawić na 15 minut.
Po tym czasie przygotować bułkę tartą i jajka, które należy rozbełtać z odrobiną soli. Filety panierować najpierw w bułce tartej a potem zamoczyć w jajku i ponownie panierować w bułce. Na patelni rozgrzać tyle oleju aby filety były zatopione w połowie w połowie. Smażyć na średnim ogniu na złoto brązowy kolor z obu stron.