- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Ostatnio dodane zdjęcia
Znajomi (108)
Ulubione
O mnie
Informacje o pamiętniku:
Odwiedzin: | 61639 |
Komentarzy: | 942 |
Założony: | 8 czerwca 2010 |
Ostatni wpis: | 8 marca 2016 |
Postępy w odchudzaniu
Rozmrożony filet z łososia gotujemy z małą ilością wody, tak aby ledwo przykrywała mięso, dodajemy 1/2 kostki bulionowej.W osolonej wodzie gotujemy obrane ziemniaki, gdy będą już miękkie odcedzamy, dodajemy mleko, chrzan i ubijaczką tworzymy puree. Do małego rondelka wlewamy wodę, podgrzewamy wraz z 1/2 kostki bulionowej, dodajemy posiekany koperek, len i mąkę i intensywnie mieszamy aż do zagotowania i zgęstnienia sosu, którym następnie polewamy rybę oraz ziemniaki.Na talerzu układamy liście salaty, a na nich pokrojoną w cienkie plasterki paprykę. Całość polać sosem.
http://www.mojdietetyk.pl/cos_pysznego_zdrowego/gotowany-losos-w-sosie-koperkowym-z-chrzanowymi-ziemniakami-puree.html
w diecie jutrzejszej jest łącznie:
1237 kcal
białko 18,67% (60g)
tłuszcze 25,5% (36g)