- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
20 czerwca 2016, 22:53
Zaczęłam wczoraj i już 0,7 kg w dół (po ważeniu dziś rano. Ważę teraz 72,9 kg a dążę do 59 (160 cm)
Ktoś się do mnie przyłącza? Każda (i każdy) mile widziani!! w kupie siła :D:D:D
21 czerwca 2016, 14:55
wolno oliwę do warzyw (1 łyżka), żurawinę, rabarbar, jagody goji i soję w przypadku nietolerancji produktów mlekopochodnych. Info pochodzi z czatu z Dukanem z 2009 roku. Się nie czyta to się nie wie :P
a, jeszcze ze spraw tłustych: podroby.
Edytowany przez Cyrica 21 czerwca 2016, 14:58
21 czerwca 2016, 15:06
wolno oliwę do warzyw (1 łyżka), żurawinę, rabarbar, jagody goji i soję w przypadku nietolerancji produktów mlekopochodnych. Info pochodzi z czatu z Dukanem z 2009 roku. Się nie czyta to się nie wie :Pa, jeszcze ze spraw tłustych: podroby.
21 czerwca 2016, 15:10
to chyba czytalas te książkę po chinsku
21 czerwca 2016, 15:12
podac numer strony??? Wszędzie napisane jest, zeby wystrzegać sie tluszczy poza rybkami itp. To po co jeść odtluszczone produkty? Lepiej, pijmy oliwę :)
21 czerwca 2016, 15:17
ale wiesz ze taki rygor to dotyczy ok 3dni diety?
to czemu nie jest napisane jedz jaja bez żółtek? Przecie tam tłuszczu tyle co w oliwie.
a podaj i nr strony i tytuł.
jesli lyzka oliwy to picie oliwy to pozdro
21 czerwca 2016, 15:18
Moja znajoma schudla chyba z 25 kg na dukanie, wrocilo jej jakieś 5 może, ale nie ćwiczyła i mimo że miala 19 lat w trakcie gdy zrzucała wagę to teraz ma galaretowate, niejędrne ciało a na brzuchu i udach widać nadmiar skóry która się nie wchłoneła. Jest najlepszym przykladem że trzeba się duzo ruszać jesli chce sie szybko zrzucac bez przykrych efektów wizualnych :P Powodzenia i pamietajcie o ruchu :D
21 czerwca 2016, 15:18
Widzę same znawczynie diety a same między sobą się kłócą - oto dlaczego ta dieta jest do kitu
21 czerwca 2016, 16:09
Kamila, jak będziesz rozmawiać tym tonem, to zrobi się nieprzyjemnie i nie wiem po co to komu. Książka została napisana przed 2000 rokiem i ta wersja została wydana u nas po wielu latach, po tym czasie doktorek nie próżnował, tylko dietę rozszerzał. I tak właśnie dostała się doń oliwa, dodatkowe kilkadziesiąt produktów właściwych dla innych niż francuska kuchni, słodziki bez aspartamu. Sama podstawowa wersja opiera sie na ketozie, ale wersje nieketogeniczne (jedna opisana w książce) sa równie skuteczne i uderzeniówka dłuższa niz 3 dni odeszła do lamusa. A po co jemy odtłuszczone produkty? Nie odtłuszczone tylko chude, tu również kłania się umiejetnośc wyciągania wniosków. Ano bo w myśl zasady że jemy dużo i nie liczymy kalorii do jadłospisu mogłoby sie dostać tłuszczu zbyt duzo. Dlaczego ryby? Bo żadna ryba nie jest zbyt tłusta. Dlaczego nie wieprzowina? Bo standard wieprzowiny w tamtych czasach (nie pamietam której czesci dotyczyło) to 25%, dzis 7%. I teraz dlaczego nabiał chudy (z nazwy)? Bo standard francuskiego sera to też kilkadziesiąc %.
Edytowany przez Cyrica 21 czerwca 2016, 16:35
21 czerwca 2016, 16:21
tyle samo wzrostu taka sama waga :D 72,9 dokładnie 5 min temu stałam na wadze