Temat: Szukam wsparcia na Dukanie - 15kg+

Hej,
ratunku, pomocy i wsparcia mi potrzeba.
Moja grupa ktora powstała w styczniu całkiem sie wykruszyła- dziewczyny albo nie wytrzymały rygorów diety albo dieta popsuła zdrowie i musiały zrezygnować....ja wciąż trwam. Ale jest mi coraz ciezej.
Mam postanowienie- bez względu na wyniki na wadze-wytrzymać do pierwszych truskawek:-)
Tak tak, bo owocow najbardziej mi na Dukanie brakuje.
Pasek wagi

Kamiko42 napisał(a):

Jestem "energooszczedna" ze sportow najchetniej brydz i szachy;-)Do wszelkiego ruchu musze sie zmuszac- a to nie konczy sie zazwyczaj dobrze.Mam orbitreka w domu- i czasem sie z nim przeprosze i pocwicze. Nawet dosc systematycznie z miesiac cwiczylam po 25min plus brzuszki. Ale jak zmogla mnie grypa to mi sie odechcialo i jakos nie moge wrocic do cwiczen. Moze slonce i wiosna mnie zacheca:-)


Pewnie masz jak ja - albo wszystko albo nic. A ja dzisiaj z rana zaliczyłam spacerek - 2 przystanki i chyba zacznę to praktykować. Do metra mam dokładnie 2 przystanki i zamiast jeździć będę chodzić.
Hej. Nie chciałabym nikogo demotywować, ale bardzo żałuję diety dukana. Początkowo było fajnie, bo lubię białko ale już w początkach drugiej fazy zaczęło mnie to brzydzić. I fazę przebrnęłam wmuszając w siebie nieprzyprawione jajka, twarożek, piersi, ryby etc. Schudłam 6 kg, po czym odpuściłam i mimo, że ogólnie z zasady jem dość mało i raczej z przewagą warzyw to przytyłam 12 kg.
Drugi raz nie przeszłabym na tą dietę.
Podziwiam osoby, które wytrwały do końca.
hej:)
ja też dzisiaj zaczynam dukana !
Dukanki miłe, ku pokrzepieniu serc mam dla was przepis na majonez. Bez żadnej parafiny i innych świństw. Zrobiłam wczoraj i od razu nabrałam energii do dalszego dukania. Zrobiłam połowę porcji. Dzisiaj chyba dorobię.

Składniki:
1 duży serek wiejski (500g)
2 jajka (120g)
sok z 1 małej cytryny (opcjonalnie)
przyprawy (sól, pieprz biały, zioła prowansalskie, czosnek)

Przygotowanie:
Serek wiejski odsączamy (ale śmietanki nie wylewamy) i miksujemy go blenderem z dwoma ugotowanymi gorącymi jajkami, sokiem z cytryny i z przyprawami na gładką masę. Miksujemy dość długo (10-15 minut), aż nie będzie ani jednej grudki, a nasz majonez osiągnie konsystencję taką, jak prawdziwy - kremistą i gładką. Na końcu dolewamy śmietankę i jeszcze chwilę miksujemy. Główną przyprawą jest sól, wtedy osiągniemy smak zbliżony do majonezu ze sklepu.

a robilyscie cos z parafiny jak to smakuje bo ja sie zastanawiam :P ja ponad 2 miesiace na dukanie jutro wazenie :P
Mnie odrzuca na samą myśl, więc nie próbowałam nawet.
Wiosna wreszcie sobie o nas przypomniala- tak bym chciala w ubranka rozmiar 40 wskoczyc , ale niestety....waga spada tak mozolnie i slimaczo, ze obawiam sie iz z wymarzonych 72 (chociaz juz o 79 marze) nic nie bedzie.
Nie mam sily juz- i coraz czescie mysle o zmianie diety. Najgorsze jest ze gdy sie nie osiagnelo celu to ciezko o fazie III myslec-bo jeszcze chce schudnac, a obawiam sie ze pomieszanie diet doprowadzi tylko do efektu jojo.
ps
majonez fajny- jutro go doprawie na sos tatarski- czyli odrobina korniszonka i cebulki:-)
Pasek wagi
Ja też mam zastój. Co gorsza, zaczął się wówczas, gdy zaczęłam wprowadzać więcej ruchu do diety. Też myślę powoli o III fazie, ale chciałabym chociaż dojść do 5 z przodu. Miałam nadzieję, że zdążę do Londynu, ale zostały 4 dni, więc... nie ma już szans. Dzisiaj się zdenerwowałam i przyatakowałam moje nieco rozleniwione jelita surówką z kiszonej kapusty. Biegam do łazienki non stop, więc mam nadzieję, że jutro waga drgnie i to porządnie! :)
Cześć dziewczyny.
Dzisiaj zaczęłam swoje zmagania z Dukanem. Póki co nie jest źle, ale...
Moje pytanie do Was - macie może jakieś sprawdzone przepisy na coś słodkiego w fazie uderzeniowej? Najlepiej gdyby bylo to coś bez otrębów, bo ich limit pewnie wyczerpię na pseudo pieczywo. Boje się, że taki cukruś jak ja nie podoła bez małych przyjemności...
Pasek wagi
Ja sie zajadam tym:
http://dietaproteinowa.org.pl/dieta-proteinowa-przepisy-2/nowy-sernik-dukana/

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.