- Dołączył: 2012-09-26
- Miasto: Katowice
- Liczba postów: 167
3 stycznia 2013, 21:29
Hej :)
Od jutra chciałabym zacząć dietkę SB, ale doszłam do wniosku, że w grupie zawsze raźniej. Nie szukam osób na 3-7dni, ale przynajmniej na miesiąc - osób, które są zdecydowane i nie wyłamią się tak szybko :)
- Dołączył: 2013-01-16
- Miasto: Łódź
- Liczba postów: 292
14 maja 2013, 11:59
hej kobietki, witam się i uciekam :)
czytam, czytam, ale na pisanie weny brak, waga bz, gotować nowości nie mam czasu, bazuje na stałych swoich przepisach
- Dołączył: 2009-07-27
- Miasto: Bogatynia
- Liczba postów: 1486
14 maja 2013, 20:53
Lozari wlasnie sie piecze
http://www.amuamu.eu/amu/blyskawiczny-chleb-owsiany/ :) Jutro zdam relacje czy dobry :) Dalam make pp Lubelli do wypieku chleba :)
- Dołączył: 2012-05-15
- Miasto:
- Liczba postów: 3543
15 maja 2013, 11:55
i jak wyszedł chlebek?
Ty Ryjku masz talent do wynajdywania ciekawych perełek :) gofry z kurczakiem, nie wpadłabym ;) te pankejki też bardzo obiecująco wyglądają
u mnie nie było pieczenia wczoraj, bo został mi kupiony gotowiec bardzo smaczny orkiszowy- to trzeba go zjeść
dziś nabyłam mąkę żytnią, nie będzie wymówki, że nie moge zrobić zakwasu ;))
- Dołączył: 2009-07-27
- Miasto: Bogatynia
- Liczba postów: 1486
15 maja 2013, 12:32
Lozari chleb troche jak glina wyszedl, moze to wina maki. Ale powiem Ci, ze oczekiwalam lepszego smaku. Dla mnie za malo slony. I taki nijaki :) Juz wole lniany :)
- Dołączył: 2012-05-15
- Miasto:
- Liczba postów: 3543
15 maja 2013, 13:32
czy do burrito takiego klasycznego powinny być te grubsze pity, czy cienkie tortille? mieliśmy ostatnio w domu róznicę zdań na ten temat :)
- Dołączył: 2009-07-27
- Miasto: Bogatynia
- Liczba postów: 1486
15 maja 2013, 13:52
Lozari ja daje tortille. A czasem jem bez i tez mi smakuje :)
- Dołączył: 2012-05-15
- Miasto:
- Liczba postów: 3543
15 maja 2013, 14:20
a mielisz mieso, czy kroisz na kawałki? mi jakoś bardziej pasuje mielone (przeze mnie), ale nie wiem, czy to takie ortodoksyjne burrito, bo nigdy nie jadłam w Meksyku i nie mam pojęcia, jakie ma byc to klasyczne "prawdziwe" ;)
- Dołączył: 2013-01-18
- Miasto: Gdańsk
- Liczba postów: 306
16 maja 2013, 07:24
Klasyczne jest z mięsem mielonym i smakowo smakuje jak spaghetti tylko bez makaronu he duża ilość sosu pomidorowego z kombinacją przypraw, tylko nie pamiętam oryginalnie jakie jest mielone mięso wołowina chyba ale tego nie pamiętam... czerwona fasola znajduję się też w składzie . I w oryginale te Buritto ma sporo kalori :D:D:D
- Dołączył: 2012-05-15
- Miasto:
- Liczba postów: 3543
16 maja 2013, 10:36
no ale chyba w oryginale tylko jest koniecznie taki kaloryczny? :)
moje ostatnio było z chudziutkiego mięsa - chuda wołowina i pierś, uduszonego na 2 łyżkach oleju (bo była ogromna ilosć mięsa), do tego karton passaty pomidorowej, papryka, cebula i puszka fasoli, więc chyba znosnie i kalorycznie, i pod względem IG
właśnie od bolognese to chyba ma sie różnić dodatkami- tu fasolka i papryka, tam marchewka, seler, pietruszka - i zioła raczej trochę inne..
a i osttanio zagęściłam to trochę otrębami, ale tylko dlatego, że sypnęło mi się za duzo soli i chciałam złagodzić tę słoność