- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Ostatnio dodane zdjęcia
Znajomi (6)
Ulubione
Informacje o pamiętniku:
Odwiedzin: | 1314 |
Komentarzy: | 3 |
Założony: | 23 lutego 2011 |
Ostatni wpis: | 6 maja 2015 |
kobieta, 39 lat, Warszawa
156 cm, 99.50 kg więcej o mnie
Masa ciała
DIETETYCZNY BURGER Z INDYKA Z SAŁATĄ
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
1 jajko
2 łyżki kaszy manny
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
łyżka oleju
sól, pieprz, curry, zioła prowansalskie
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić, formować burgery. Rozgrzać olej na patelni, obsmażyć z każdej strony, wlać pół szklanki wody i dusić 15-20 minut.
Jako dodatek sałata lodowa z ogórkiem i sosem czosnkowym
SOS CZOSNKOWY
Jogurt naturalny duży
2 łyżki keczupu
sól, 3-4 ząbki czosnku
zioła prowansalskie.
ZUPA KREM Z PORA I ZIEMNIAKA
5-6 ziemniaków
3 pory
2-3 cebule
2 małe marchewki
1 pietruszka
pół małego selera
Dodatkowo: 2 łyżki oleju, 2 łyżki śmietany, sól, pieprz, 4-5 ząbków czosnku.
Warzywa obrać, umyć i pokroić na spore kawałki. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler wrzucić do garnka z gorącą wodą i gotować do miękkości.
Cebulę i por pokroić i usmażyć na patelni, dodać do ugotowanych warzyw, następnie dodać śmietanę i przyprawy, na koniec czosnek, zdlendować na gładki krem.
Zupa jest pycha, można jeść z grzankami, kulkami mięsnymi lub paluszkami grissini. Najbardziej polecam solo.
Z podanego przepisu wychodzi około 5-6 porcji, można ją długo przechowywać w lodówce.