No i wczoraj obeszłam się smakiem jeśli chodzi o wino bo Nieślubnego zatrzymały obowiązki zawodowe gdzieś na końcu świata. Ot, i nie dojechał. Może wpadnie do mnie w tygodniu. Szkoda. Oczywiście, że cierpiałam okrutnie z powodu nieobecności Nieślubnego. Ale on jest rzadko i się przyzwyczaiłam, a na wino miałam dziką chcicę. Buuuuu.
Za to obudziłam się wcześnie, kawka, małe śniadanko i poszłam w las. Dwie i pół godziny buszowania po krzakach, ale grzybów brak. Jedynie żagiew orzęsiona weszła mi przed obiektyw. Młoda, śliczna ale jednak to bida z nędzą. Mówiłam już, że zajmuję się fotografią grzybową, leśną i górską? Nie? To mówię 😁 Zdjęcia są podpisane wiec chętnym polecam mój profil fotograficzny na FB.
W ramach rekompensaty wyjęłam z zamrażarki ostatnią porcję mrożonych surowych koźlarzy i ukręciłam szybki sos do obiadu. Kurde, kiedy będą nowe? Kcem!
Berchen
23 kwietnia 2023, 18:38sliczne zdjecia i piekne smaczne jedzenie, wyglada pysznie:)
Tojotka
23 kwietnia 2023, 18:43Dziękuję 😊 Na dobre słowo od Ciebie zawsze można liczyć 😊
Berchen
23 kwietnia 2023, 19:20??? Myslalam ze jestes tu "nowa" a wyglada na to ze tylko nowy pamietnik?
Tojotka
23 kwietnia 2023, 20:20Miałam przerwę od vitki, ale zaglądam tu od 2012 roku i kojarzę doskonale stałe Użytkowniczki.
Berchen
23 kwietnia 2023, 20:24🥰, niestety nie jestem domyslna, szkoda ze zmienilas image🤣
Tojotka
23 kwietnia 2023, 20:35Miałam tu wcześniej pamiętnik ze zdjęciami grzybów. Ale poza tym raczej nie byłam aktywna jakoś bardzo 😁 Natomiast Ciebie trudno nie zapamiętać 😊
Berchen
23 kwietnia 2023, 20:50Omg🙈🙈🙈
Mirin
23 kwietnia 2023, 15:11Masz talent do fotografowania!
Tojotka
23 kwietnia 2023, 15:31Dziękuję Kochana, to moja wielka pasja 🥰
Smakoholiczka
23 kwietnia 2023, 15:07poękne zdjęcia :) Ja nie umiem szukać grzybów zawsze się przede mną chowają :P ale za to tych trujących widzę bardzo dużo ;)
Tojotka
23 kwietnia 2023, 15:33Dziękuję za miłe słowa. Z mojego doświadczenia to wiele grzybów uważanych powszechnie za niejadalne da się jeść, i to ze smakiem. Ja jem takie grzyby, których większość ludzi kijem by nie tknęła. Kwestia wiedzy. I odwagi 😁