MAŁY INSTRUKTAŻ DO WYPEŁNIANIA WW. TABELI 👇🏼:
😀ŚCIĄGAMY ARKUSIK "MATRYCE" ZE STRONKIhttps://docs.google.com/spread...
😀ZAKŁADAMY W APCE GOOGLE/ARKUSZE/WŁASNY ARKUSZ I JAK CHCEMY SIE WSPÓLNIE PILNOWAC UDOSTEPNIAMY GO NAM WSZYSTKIM POPRZEZPRZYCISK "UDOSTĘPNIJ"
🤔WPISUJEMY NASZE DANE STAŁE W POLACH O KOLORZE ZIELONYM I DUPLIKUJEMY ARKUSZ TWORZĄC "MATKĘ" DO WYKORZYSTANIA W KOLEJNYCH TYGODNIACH
😀 WSPÓŁCZYNNIK AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ PAL LICZONY Z WYŁACZENIEM CWICZEŃ NA SPALANIE KCAL KTÓRE LICZYMY ODZIELNIE I OKREŚLAMY:
-DLA USKUTECZNIAJĄCYCH CODZIENNĄ PRACE BIUROWĄ LUB BEZ AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ -1,2
-DLA PRACÓJĄCYCH FIZ. LEKKO -1,4
-DLA PRACUJĄCYCH FIZ. ŚREDNIO-1,6
-DLA PRACUJĄCYCH FIZ CIEŻKO..UFF!!-1,8
😆 WPISUJEMY W POLACH O WYTŁUSZCZONEJ TRZCIONCE WARTOŚCI KALORII SPOŻYTEGO JADŁA I SPALONE W CWICZENIACH ZA POPRZEDNI SKOŃCZONY DZIEŃ .
😃NASZE CPM LICZYMY PROGRAM NA PODSTAWIE WYLICZONEGO STAŁEGO PPM I PRZYJĘTEGO ZGODNIE Z WYKONYWANĄ PRACĄ ZAWODOWĄ WSPÓŁCZYNNIKIEM PAL (ZA WYJĄTKIEM DNI BEZ AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ GDZIE WPISUJEMY ODMIENNY NIŻSZY WSP. PAL)
😃 * WŁAŚCIWY PODZIAŁ SKŁADU DIETY ROZUMIEMY JAKO :SPORZYCIE W DIETCE TŁUSZCZY-20% ,BIAŁEK-20% ,WĘGLOWODANÓW 60% (Z DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM +- 5%) KTÓRY W TAB OKRESLAMY JAKO 1 ; PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0 ZAŚ "WŁAŚCIWY WW PODZIAŁ NA Sn,2sn,O,K" -ODNOTOWUJEMY PODZIAŁ KALORYCZNOSCI NASZYCH POSIŁKÓW :Sn(ŚNIADANIE)-20% ;2sn( II ŚNIADANIE)-10%;O(OBIAD)-30%;P(PODWIECZOREK)-10%;K(KOLACJA)-20%
DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM - 5%) I Z WPISEM NA DANY DZIEŃ JAKO -1 ;ZAŚ PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0
🙋🏼♂️ TABELKĘ SCRINUJEMY I WKLEJAMY DO NASZEGO PAMIETMIKA WYCINAJĄC NIEPOTRZEBNE "BOCZKI"
POWYZSZE "MENU" DLA UŁATWIENIA KORZYSTANIA Z TABELKI INNYM🙋🏼♂️ W PIERWSZYM WPISIE PRZEPISUJEMY A JUZ W NASTEPNYCH TYLKO KOPIUJEMY Z POPRZEDNICH STRON PAMIĘTNICZKA-POWODZENIA😀
MAŁY INSTRUKTAŻ DO WYPEŁNIANIA WW. TABELI 👇🏼:
😀ŚCIĄGAMY ARKUSIK "MATRYCE" ZE STRONKIhttps://docs.google.com/spread...
(NA PRAWO OD TABELI RAPORT OGNIKA)
😀ZAKŁADAMY W APCE GOOGLE/ARKUSZE/WŁASNY ARKUSZ I JAK CHCEMY SIE WSPÓLNIE PILNOWAC UDOSTEPNIAMY GO NAM WSZYSTKIM POPRZEZPRZYCISK "UDOSTĘPNIJ"
😆 USTALAMY ZAKŁADANY POZIOM KALORYCZNOŚCI JEDZENIA NP 1900KCAL
😆 W PEŁNEJ LISCIE PRODUKTÓW WYNAJDUJEMY PRODUKTY PODRECZNE WSTAWIAJAC PRZED ICH NAZWA CYFRE 1 I WYŁUSKUJEMY ICH ZESTAW SORTUJAC CAŁA LISTE ALFABETYCZNIE
😆 WPISUJEMY ILOŚCI SPORZYTEGO JADŁA Z LISTY
😆 PO UZUPEŁNIENIU O JADŁO DANEGO POSIŁKU PRZENOSIMY DANE NA ZASADZIE KOPIUJ WKLEJ WARTOSCI DO PÓL Z LINIJKI SUMY POSIŁKÓW BEZ OSTATNIEGO POSIŁKA
😆 PRZED KAZDYM POSIŁKIEM SPRAWDZAMY CZY MIESCI SIE ON POD WZGLEDEM KALORYCZNOSCI,SKŁADU BIAŁEK,TŁUSZCZY CZY WEGLOWODANÓW
POWODZENIA TOMEK👍
0