Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Tabela Ekscel zliczająca kal. posiłków i z
podziałem na T,B,W


MAŁY INSTRUKTAŻ DO WYPEŁNIANIA WW. TABELI 👇🏼:

😀ŚCIĄGAMY ARKUSIK "MATRYCE" ZE STRONKIhttps://docs.google.com/spread...

(NA PRAWO OD TABELI RAPORT OGNIKA)

😀ZAKŁADAMY W APCE GOOGLE/ARKUSZE/WŁASNY ARKUSZ I JAK CHCEMY SIE WSPÓLNIE PILNOWAC UDOSTEPNIAMY GO NAM WSZYSTKIM POPRZEZPRZYCISK "UDOSTĘPNIJ"

 😆 W PEŁNEJ LISCIE PRODUKTÓW TWORZYMY PRODUKTY PODRECZNE WSTAWIAJAC PRZED ICH NAZWA CYFRE 1 I WYŁUSKUJEMY ICH ZESTAW SORTUJAC CAŁA LISTE ALFABETYCZNIE

😆 CO DO ILOSCI SPOZYTEGO JADŁA TO ALBO WPISUJEMY NA ZYWCA ILOSCI W GRAMACH ALBO ILOSCI PORCJI KTÓRE MAJA OKRESLONĄ WAGE NP KROMKA -30 GRAM

😆 PO UZUPEŁNIENIU O JADŁO DANEGO POSIŁKU  PRZENOSIMY DANE NA ZASADZIE KOPIUJ WKLEJ WARTOSCI DO PÓL  Z LINIJKI SUMY POSIŁKÓW BEZ OSTATNIEGO POSIŁKA

😆 PRZED KAZDYM POSIŁKIEM SPRAWDZAMY CZY MIESCI SIE ON POD WZGLEDEM KALORYCZNOSCI,SKŁADU BIAŁEK,TŁUSZCZY CZY WEGLOWODANÓW

POWODZENIA TOMEK👍







😃NASZE CPM LICZYMY PROGRAM NA PODSTAWIE WYLICZONEGO STAŁEGO PPM I PRZYJĘTEGO ZGODNIE Z WYKONYWANĄ PRACĄ ZAWODOWĄ WSPÓŁCZYNNIKIEM PAL (ZA WYJĄTKIEM DNI BEZ AKTYWNOSCI ZAWODOWEJ GDZIE WPISUJEMY ODMIENNY NIŻSZY WSP. PAL)

😃 * WŁAŚCIWY PODZIAŁ SKŁADU DIETY ROZUMIEMY JAKO :SPORZYCIE W DIETCE TŁUSZCZY-20% ,BIAŁEK-20% ,WĘGLOWODANÓW 60% (Z DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM - 5%) KTÓRY W TAB OKRESLAMY JAKO 1 ; PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0 ZAŚ "WŁAŚCIWY WW PODZIAŁ NA Sn,2sn,O,K" -ODNOTOWUJEMY PODZIAŁ KALORYCZNOSCI NASZYCH POSIŁKÓW :Sn(ŚNIADANIE)-20% ;2sn( II ŚNIADANIE)-10%;O(OBIAD)-30%;P(PODWIECZOREK)-10%;K(KOLACJA)-20%

DOPUSZCZALNYM ODSTĘPSTWEM - 5%) I Z WPISEM NA DANY DZIEŃ JAKO -1 ;ZAŚ PRZY ODTEPSTWIE WIEKSZYM OD ZAŁOŻONEGO WPISUJEMY -0

🙋🏼‍♂️ TABELKĘ SCRINUJEMY I WKLEJAMY DO NASZEGO PAMIETMIKA WYCINAJĄC NIEPOTRZEBNE "BOCZKI"

POWYZSZE "MENU" DLA UŁATWIENIA KORZYSTANIA Z TABELKI INNYM🙋🏼‍♂️ W PIERWSZYM WPISIE PRZEPISUJEMY A JUZ W NASTEPNYCH TYLKO KOPIUJEMY Z POPRZEDNICH STRON PAMIĘTNICZKA-POWODZENIA😀


© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.