Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
czas na pizze ;)


Nie, nie mam dziś cheat meal :) Pizza była własnoręcznie robiona i w limicie kalorycznym, czyli ok.500kcal. Wyszła porcja na duży talerz. 

Taki sobie eksperyment kulinarny z podesłanego przepisu. Pizza z batatów i mąki bezglutenowej. W tym przypadku z mieszanki mąki gryczanej i ryżowej.

Uwielbiam pizze na drożdżowym, grubym cieście, a ta była cieniutka, jakby krucha. Ale zjadłam ze smakiem;) bo to przecież zakazana na diecie pizza;) Smak prawie jak prawdziwej, przez wszystkie dodatki jak w oryginale. Na ostro przyprawiona, z pieczarkami, cebulą i papryką, z ulubioną mieszanką ziół. Smaku ciasta prawie nie było czuć, a nie było złe... najadłam się i jestem szczęśliwa;) 

przepis tu

Waga dziś, taka jak i wczoraj 70,3 kg

  • annaewasedlak

    annaewasedlak

    19 lutego 2016, 11:02

    Skorzystam z przepisu - ja znalazłam przepis który już od dawna istnieje na sernik Dukana i zamierzam go wypróbować. Moje lekarka piekła i mówiła że ludzie którzy go jedli wcale różnicy nie czuli. Pozdrawaim.

    • eszaa

      eszaa

      19 lutego 2016, 11:21

      sernik dukana robie od lat :) uwielbiam to co dietetyczne, a jak przy tym pyszne i niepracochłonne to juz w ogóle git

  • luckaaa

    luckaaa

    18 lutego 2016, 22:53

    Troche jak duze ciasteczko ta pizza wyglada :)

    • eszaa

      eszaa

      19 lutego 2016, 11:20

      prawda? ;) ciastko o smaku pizzy;)

  • debra

    debra

    18 lutego 2016, 16:36

    Też robiłam bardzo dobra

    • eszaa

      eszaa

      19 lutego 2016, 11:22

      no i czego to ludzie nie wymyslą ;)

  • Rayen

    Rayen

    18 lutego 2016, 15:44

    No to chyba już wiem, co przyjdzie mi zrobić w weekend ;) Smakowite!

    • eszaa

      eszaa

      19 lutego 2016, 11:22

      nawet, całkiem,całkiem smakowite ;)

  • violettone

    violettone

    18 lutego 2016, 15:05

    świetny pomysł :)

    • eszaa

      eszaa

      19 lutego 2016, 11:23

      polecam ;)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.