Dynie
pojawiły się już na warzywnych straganach. Wykorzystaj to!
Zastanawiałam się co zrobić pierwsze: makaron czy zupę. W domu było
głosowanie i wygrał makaron, następna w kolejce jest nasza ulubiona zupa
krem.
Dynia
to warzywo o imponującym kształcie, rozmiarze i barwie. Jednak
warto wiedzieć, że oprócz walorów estetycznych, posiada jeszcze liczne
wartości odżywcze takie jak: witaminy A, B1, B2, C, PP oraz składniki
mineralne: fosfor, żelazo, wapń, potas i magnez. Jest niskokaloryczna i
beztłuszczowa. Zawiera także pektyny i kwasy organiczne.
PS. Najcięższa dynia świata pochodzi ze Szwajcarii i waży 1053,5 kg.
PRZEPIS NA BLOGU SMAK SWIADOMOSCI
:)
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
fokaloka
10 października 2013, 21:54wygląda przeeeepysznie :D