PRZECZYTAJCIE MOJE KOCHANE!!! :))PYTANIE 1:
JAK POZBYĆ SIE TKANKI TŁUSZCZOWEJ Z DANEJ PARTII CIAŁA: BOCZKI,BRYCZESY,ŁYDKI,BRZUCH itd..
ODPOWIEDZ:
Nie da sie spalić tkanki tłuszczowej tylko z jednej problematycznej partii ciała!!! Tłuszcz spalany jest równomiernie z całego ciała.. Niestety te partie,które najbardziej nam dokuczają,to takie w których tłuszcz bedzie się odkładał najszybciej i też najwolniej będzie spalany!! Dlatego też nie wolno sie poddawać.. Wytrwałość i systematyczność zawsze się sprawdza..
PAMIETAJMY O TYM,ZE KAZDA Z NAS JEST INNA I U KAŻDEJ PROCES SPALANIA BĘDZIE ZACHODZIŁ W RÓŻNYM TEMPIE.
Nie pytajcie zatem "kiedy spale 4 kg",ale kiedy zobaczę pierwsze efekty :) PO MIESIĄCU!!! :)
Spalany tłuszcz jest lekki,a przybierające na sile mięśnie coraz cięższe,zatem waga może się zatrzymać,a nawet wzrosnąć,ale cm będą spadać :)
PYTANIE 2:
CO SIE DZIEJE KIEDY JEMY ZA MAŁO?
ODPOWIEDZ:
Nasz organizm do spalenia tkanki tłuszczowej potrzebuje odpowiedniej ilości weglowodanów złożonych i białek..nie zapominamy też o zdrowych tłuszczach(oliva z olivek),które pomagają przyswajać witaminy!!
Kiedy nasz jadłospis jest ubogi w dobre kalorie (nie zastępujmy posiłkow deserami!!!),to nasz organizm będzie czerpał energię z mięśni,a nie z tkanki tłuszczowej!!!
Będziemy spadały na wadze,ale nasze mięśnie wciąż będą przykryte warstwą tłuszczu!!
Każda z nas powinna się zgłosić na wizyte do dietetyka i otrzymać adekwatnie do własnych potrzeb rozpisany jadłospis!!! Podaję adres mailowy do swojej mobilnej dietetyk w Warszawie,która przyjeżdza do domu : domowa.dieta@wp.pl
Jestem własnie na Tygodniu Metamorfozy z grupa dziewczyn-po badaniach u mojej dietetyk okazało się,że 80% je za mało lub niewłaściwie.
TO NASZ NAJCZĘSTSZY PROBLEM !!!
PRODUKTY ZAWIERAJĄCE WĘGLOWODANY ZŁOŻONE:
- Otręby
- Kiełki pszeniczne
- Jęczmień
- Gryka
- Mąka kukurydziana
- Owsianka
- Makarony Ciemny
- Ryż brązowy
- Ziemniaki
- Pozostałe warzywa korzeniowe
- Pieczywo razowe
- Zboża pełnoziarniste
- Kasza
- Wszystkie otręby
- Muesli
- Kukurydza
- Groch
- Fasola
- Soczewica
PRODUKTY BOGATE W BIAŁKO:
Migdały
Szparagi
Awokado
Stek wołowy
Marchewki
Ser biały
Pierś z kurczaka
Kuskus
Mięso z kraba
Jajka
Hummus
Stek jagnięcy
Homar
Mleko
Groszek
Kotlety wieprzowe
Płatki owsiane
Szpinak
Słonecznik
Tuńczyk
Pierś z indyka
Jogurt
Twaróg
Krewetki
Nasiona dyni
Brązowy ryż
Sardynki
Soja
PYTANIE 3:
O KTÓREJ JEMY OSTATNI POSIŁEK?
ODPOWIEDZ:
OTATNI POSIŁEK JEMY NA DWIE GODZINY PRZED ZAŚNIĘCIEM!!
Zapomnijcie o jedzeniu ostatniego posiłku o 18:00-narażacie na następne 14 godzin organizm na głodówke-efekt odwrotny do zamierzanego :( spalanie mięśni i odwadnianie!!!
Po treningu zawsze powinnyśmy coś zjeść,nawet jęsli jest już pózno-uzupełniamy białko i weglowodany!!!
Dzieki temu nasz organizm po treningu będzie wciaż jeszcze spalał tłuszcz !!!