Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
PORADY CHODAKOWSKIEJ!!!!!!!!! :))


PRZECZYTAJCIE MOJE KOCHANE!!! :))
PYTANIE 1:
JAK POZBYĆ SIE TKANKI TŁUSZCZOWEJ Z DANEJ PARTII CIAŁA: BOCZKI,BRYCZESY,ŁYDKI,BRZUCH itd..

ODPOWIEDZ:
Nie da sie spalić tkanki tłuszczowej tylko z jednej problematycznej partii ciała!!! Tłuszcz spalany jest równomiernie z całego ciała.. Niestety te partie,które najbardziej nam dokuczają,to takie w których tłuszcz bedzie się odkładał najszybciej i też najwolniej będzie spalany!! Dlatego też nie wolno sie poddawać.. Wytrwałość i systematyczność zawsze się sprawdza..
PAMIETAJMY O TYM,ZE KAZDA Z NAS JEST INNA I U KAŻDEJ PROCES SPALANIA BĘDZIE ZACHODZIŁ W RÓŻNYM TEMPIE. 
Nie pytajcie zatem "kiedy spale 4 kg",ale kiedy zobaczę pierwsze efekty :) PO MIESIĄCU!!! :)
Spalany tłuszcz jest lekki,a przybierające na sile mięśnie coraz cięższe,zatem waga może się zatrzymać,a nawet wzrosnąć,ale cm będą spadać :)






PYTANIE 2:

CO SIE DZIEJE KIEDY JEMY ZA MAŁO?

ODPOWIEDZ:

Nasz organizm do spalenia tkanki tłuszczowej potrzebuje odpowiedniej ilości weglowodanów złożonych i białek..nie zapominamy też o zdrowych tłuszczach(oliva z olivek),które pomagają przyswajać witaminy!! 
Kiedy nasz jadłospis jest ubogi w dobre kalorie (nie zastępujmy posiłkow deserami!!!),to nasz organizm będzie czerpał energię z mięśni,a nie z tkanki tłuszczowej!!!
Będziemy spadały na wadze,ale nasze mięśnie wciąż będą przykryte warstwą tłuszczu!!
Każda z nas powinna się zgłosić na wizyte do dietetyka i otrzymać adekwatnie do własnych potrzeb rozpisany jadłospis!!! Podaję adres mailowy do swojej mobilnej dietetyk w Warszawie,która przyjeżdza do domu : domowa.dieta@wp.pl
Jestem własnie na Tygodniu Metamorfozy z grupa dziewczyn-po badaniach u mojej dietetyk okazało się,że 80% je za mało lub niewłaściwie.
TO NASZ NAJCZĘSTSZY PROBLEM !!!

PRODUKTY ZAWIERAJĄCE WĘGLOWODANY ZŁOŻONE:

- Otręby 
- Kiełki pszeniczne 
- Jęczmień 
- Gryka 
- Mąka kukurydziana 
- Owsianka 
- Makarony Ciemny
- Ryż brązowy 
- Ziemniaki 
- Pozostałe warzywa korzeniowe 
- Pieczywo razowe 
- Zboża pełnoziarniste 
- Kasza 
- Wszystkie otręby 
- Muesli 
- Kukurydza 
- Groch 
- Fasola 
- Soczewica

PRODUKTY BOGATE W BIAŁKO:

Migdały 
Szparagi 
Awokado 
Stek wołowy
Marchewki 
Ser biały
Pierś z kurczaka 
Kuskus 
Mięso z kraba 
Jajka 
Hummus 
Stek jagnięcy 
Homar 
Mleko 
Groszek 
Kotlety wieprzowe 
Płatki owsiane 
Szpinak 
Słonecznik 
Tuńczyk 
Pierś z indyka 
Jogurt 
Twaróg
Krewetki
Nasiona dyni
Brązowy ryż
Sardynki 
Soja




PYTANIE 3:

O KTÓREJ JEMY OSTATNI POSIŁEK?

ODPOWIEDZ:

OTATNI POSIŁEK JEMY NA DWIE GODZINY PRZED ZAŚNIĘCIEM!!
Zapomnijcie o jedzeniu ostatniego posiłku o 18:00-narażacie na następne 14 godzin organizm na głodówke-efekt odwrotny do zamierzanego :( spalanie mięśni i odwadnianie!!!
Po treningu zawsze powinnyśmy coś zjeść,nawet jęsli jest już pózno-uzupełniamy białko i weglowodany!!!
Dzieki temu nasz organizm po treningu będzie wciaż jes
zcze spalał tłuszcz !!!
  • magdasobejko

    magdasobejko

    4 czerwca 2013, 13:48

    super ...dzięki za tą wiadomość .wiele ciekawych rzeczy można z niej się dowiedzieć ...pozdrawiam cieplutko

  • etcetera5891

    etcetera5891

    4 stycznia 2013, 23:19

    Fajne porady. Warto się zastosować:) Ps. Najlepszego w nowym roku, oby obfitował w same sukcesy :)

  • jamay

    jamay

    4 stycznia 2013, 22:27

    Szczególnie to ostatnie mogłoby w końcu do ludzi dotrzeć... Ja niestety chodzę spać koło 2:00 jakbym zjadła o 18:00 to bym z głodu padła ;)

  • katarzynka855

    katarzynka855

    4 stycznia 2013, 22:08

    Super porady dzieki bardzo.pozdrawiam.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.