Ostatnio dodane zdjęcia

Sylwetka

Poprzednia Początkowa sylwetka
Obecna Obecna sylwetka
Cel Mój cel

O mnie

Zajmuję się obecnie moim synkiem Piotrusiem, urodził się 10.04.2010 roku o godzinie 22:40. I synkiem Filipkiem ur 7.03.2013 r o godz 15:29

Informacje o pamiętniku:

Odwiedzin: 61668
Komentarzy: 281
Założony: 31 sierpnia 2010
Ostatni wpis: 6 lutego 2014

Pamiętnik odchudzania użytkownika:
Patrycja28100

kobieta, 32 lat, Poznań

164 cm, 85.00 kg więcej o mnie

Postępy w odchudzaniu

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Historia wagi

Najskuteczniejsze odchudzanie w Polsce.

Wpisy w pamiętniku

12 października 2010 , Skomentuj

BABECZKI SNIADANIOWE Z KIEŁBASĄ I SEREM

Składniki:

10 dag kiełbasy z indyka
1/2 posiekanej papryki
5 dużych jajek
1 puszka (34dag) pieczarek w plasterkach, odsączonych 
1 /2 szklanki (60g) tartego sera cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu.

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180C. Foremek na 8 mufin natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Na średniej patelni z powłoką nieprzywieralną smażyć kiełbasę, paprykę i cebulę na średnim ogniu przez 5 minut lub aż kiełbasa straci różowy kolor. Przełożyć mieszaninę do miski i nieco ostudzić. Domieszać jajka i pieczarki. Mieszaninę rozłożyć w równych porcjach do foremek na mufiny. Posypać serem.
Piec przez 20 minut lub aż jajka się zetną.

Liczba porcji: 6

12 października 2010 , Skomentuj

Składniki:

1 Serek Wiejski lekki 3%
2 jajka (ugotowane na twardo)
1 pomidor
1 czerwona papryka
1 ogórek
pęczek szczypiorku

Przygotowanie:

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż. Pozostałe składniki drobno posiekać. Wymieszać z Serkiem Wiejskim. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nałożyć w połówki papryki.

12 października 2010 , Skomentuj

salatka z kurczaka i szynki

Składniki:20dag gotowanego lub pieczonego kurczaka
15dag szynki
2 pomidory
zielona papryka
pol czeronej papryki
glowka salaty
maly swieży ogorek
3 jaja ugotowane na twardo
sos:
4łyżki oliwy z oliwek
3 lyzki octu winnego
lyzeczka sosu sojowego
papryka ostra i sol

Przygotowanie:

Salate porwac na male kawalki, reszte skladnikow pokroic wymieszac z sosem bezposrednio przed podaniem.

12 października 2010 , Skomentuj

salatka z szynki jaj i pora

Składniki:3 jaja ugotowane na twardo
10 dag szynki
2,3 pomidory
duzy por (tylko biale czesci) 
glowka zielonej salaty
lyzka drobno posiekanej natki pietruszki
4-5 lyzek sosu winegret

Przygotowanie:

Jaja pokroic w plasterki,salate porwac na kawalki,por pokroic w krazki
szynke na drobne paseczki, a pomidory w osemki.Skladniki polaczyc wraz z winegretem i odstawic do lodowki na 20 min zeby smaki się polaczyly.

12 października 2010 , Skomentuj

SALATKA NICEJSKA

Skladniki:

tuńczyk z puszki
sałata (ok pół główki)
pomidory (2 szt)
oliwki (kilka)
jaja na twardo (2 szt)
1 cebula
czosnek (2 ząbki)
Sól,pieprz
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Salate rwiemy palcami. Jaja i pomidory kroimy na cwiartki (lub troche mniejsze czesci), cebule w talarki. Dodajemy tunczyka, oliwki i pozostale skladniki. Czosnek drobno siekamy i wraz z przyprawami mieszamy z oliwa z oliwek tak, aby powstal sos. Wszystko razem mieszamy delikatnie.

12 października 2010 , Skomentuj

SAŁATKA WIOSENNA

Składniki:sałata zielona
rzodkiewka 
szczypiorek
pomidory 2-3
ogórek zwykły
2 jajka gotowane
ser feta light (pół)
jogurt naturalny

Przygotowanie:

Wszystko kroimy, mieszamy, można doprawić ale niekoniecznie bo ser feta daje wystarczajacą słoność.

12 października 2010 , Skomentuj

Fasolka Szparagowa z pieczarkami

Składniki:
1/2 kg fasolki szparagowej
1/2 kg pieczarek
1 duża cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
bazylia
oregano

Przygotowanie:

Fasolke szparagowa gotować przez okolo 5 minut, odcedzić. W tym czasie na oliwie z olwiek usmażyć pokrojona cebule, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i jak wszystko sie przysmaży, dodać fasolke szpargowa i wszystkie przyprawy.Podawać posypane parmezanem.

12 października 2010 , Skomentuj

sałatka z tuńczyka

Składniki:

Puszka tuńczyka w sosie własnym
Kilka ogórków konserwowych
2-3 jajka gotowane
troche czerwonej fasolki z puszki
troche fety light
pół łyzki majonezu

Przygotowanie:
Ogórki pokroić, jajka to samo.Fasolke odcedzić, opłukać wodą.Fete skruszyć lub pokroić w małą kostke.Wszystko razem wymieszać, dodać majonez i przyprawić.Można dodać troszkę oliwy z oliwek.

12 października 2010 , Skomentuj

Sałatka z kalafiora

Składniki:

- 1/3 kalafiora startego na tarce jarzynowej 
- jeden ogórek świeży pokrojony w kosteczkę 
- 15 dag sera żółtego (oczywiście light-pokrojony w kosteczke)

Przygotowanie:

Wszystko wymieszać z niewielką ilością majonezu, tak żeby się trochę skleiło. Można pokoperkować 

12 października 2010 , Skomentuj

Sałatka z łososiem

Składniki:

1 Serek Wiejski lekki 3%
10 dag łososia wędzonego
3 jajka (ugotowane na twardo)
1 cebulka
pęczek szczypiorku
ząbek czosnku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki drobno pokroić. Wymieszać z Serkiem Wiejskim. Doprawić solą i pieprzem do smaku

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.