- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
19 marca 2018, 11:09
Ja nie używam ani sody ani.proszku. To syf i chemia. Jak.się dobrze ubije jajka, to ciasto.pięknie rośnie bez żadnej chemii.
soda to syf i chemia? :D o matko....
19 marca 2018, 12:42
soda to syf i chemia? :D o matko....Ja nie używam ani sody ani.proszku. To syf i chemia. Jak.się dobrze ubije jajka, to ciasto.pięknie rośnie bez żadnej chemii.
Dokładnie tak.
20 marca 2018, 15:48
Ale po co używać, jeśli można bez chemii i wychodzi pyszne?
25 marca 2018, 16:59
Przecież soda jest bardzo zdrowa, poczytaj sobie ile dolegliwości się nią leczy. To zwykły wodorowęglan sodu, gdzie tam masz "chemię"?
26 marca 2018, 06:39
Przecież soda jest bardzo zdrowa, poczytaj sobie ile dolegliwości się nią leczy. To zwykły wodorowęglan sodu, gdzie tam masz "chemię"?
No właśnie. W jakim pożywieniu występuje naturalnie soda? To paskudztwo i chemia. Nigdy nie używam.
26 marca 2018, 09:28
No właśnie. W jakim pożywieniu występuje naturalnie soda? To paskudztwo i chemia. Nigdy nie używam.Przecież soda jest bardzo zdrowa, poczytaj sobie ile dolegliwości się nią leczy. To zwykły wodorowęglan sodu, gdzie tam masz "chemię"?
Ty tak na serio? W wodzie występuje na przykład naturalnie. I w glebie. I w komórkach żywych organizmów. Czyli właściwie w każdym pożywieniu naturalnym i przetworzonym, bo do tego sztucznego jest dodawana.
Monotlenku diwodoru też pewnie nie używasz?
Edytowany przez Zucchini 26 marca 2018, 09:29
26 marca 2018, 14:12
Ty tak na serio? W wodzie występuje na przykład naturalnie. I w glebie. I w komórkach żywych organizmów. Czyli właściwie w każdym pożywieniu naturalnym i przetworzonym, bo do tego sztucznego jest dodawana.Monotlenku diwodoru też pewnie nie używasz?No właśnie. W jakim pożywieniu występuje naturalnie soda? To paskudztwo i chemia. Nigdy nie używam.Przecież soda jest bardzo zdrowa, poczytaj sobie ile dolegliwości się nią leczy. To zwykły wodorowęglan sodu, gdzie tam masz "chemię"?
Monotlenku diwodoru używam. I wielu naturalnych związków organicznych i nieorganicznych. Ale sody nie, bo nie jest naturalna i może stosuje się ją w leczeniu jakichś chorób, ale dla zdrowego człowieka jest zbędna i szkodliwa.
26 marca 2018, 16:14
A moge wiedziec dlaczego soda jest szkodliwa. Pierwszy raz spotykam sie z takim stwierdzeniem
26 marca 2018, 23:17
Ponieważ silnie aklalizuje?
27 marca 2018, 07:12
No i? Możesz rozwinąć temat? Sode dodajesz do ciasta tylko i to w bardzo malych ilosciach. Tego się nie je nie wiadomo ile. Ja sama nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłam ciasto czy naleśniki.
Edit: W Internecie nie mogę znaleźć nic o tym że soda jest szkodliwa. Znalazłam tylko informacje ze ma odczyn lekko alkaliczny i jest uznawana za środek bezpieczny ale nie można go nadużywać. Prześledź jakieś publikacje na temat szkodliwości sody? Chętnie poczytam.
Edytowany przez Pani_Selerowa 27 marca 2018, 07:36