Temat: Fit ciasto marchewkowe

Macie jakieś sprawdzone przepisy bez proszku do pieczenia? :)

Do naleśników też dodajesz? Serio? Po co?

Mistrzowsko unikasz konkretnych rozwiniętych odpowiedzi- jak to się mówi- "nie bo nie i już" ;) hahaha....

Bardziej truje płyn do prania, odświeżacz powietrza płyn do zmywania, sprzątania,większość kosmetyków,składniki którymi są nasączane dywany i meble itd itp., niż szczypta sody .Ale ich na pewno też nie używasz w ramach unikania chemii ;))

Liandra napisał(a):

Mistrzowsko unikasz konkretnych rozwiniętych odpowiedzi- jak to się mówi- "nie bo nie i już" ;) hahaha....Bardziej truje płyn do prania, odświeżacz powietrza płyn do zmywania, sprzątania,większość kosmetyków,składniki którymi są nasączane dywany i meble itd itp., niż szczypta sody .Ale ich na pewno też nie używasz w ramach unikania chemii ;))

W większości nie używam. 

A argument z d... rodem. Kiedyś koleżanka ma argument, że palenie szkodzi zdrowiu odpowiedziała, że żółty ser jest rakotwórczy. No rzeczywiście przemawia to na korzyść palenia!

To odpowiesz na moje pytanie? Mozesz podac publikacje mowiace o szkodliwosci sody?

Pani_Selerowa napisał(a):

To odpowiesz na moje pytanie? Mozesz podac publikacje mowiace o szkodliwosci sody?

Mogę. Ale nie podam (smiech) Nie opieram swoich wiadomości na googlach. Wiem, że kilku osobom z mojego otoczenia soda szkodzi i czują się po niej źle. Bardania są i takie i inne - można wszystko znaleźć za i przeciw. 

No coz. Chcialam sie czegos dowiedziec ale widze ze z Toba nie ma merytorycznej dyskusji.

Pani_Selerowa napisał(a):

No coz. Chcialam sie czegos dowiedziec ale widze ze z Toba nie ma merytorycznej dyskusji.

Nie, wojny na artykuły nie prowadzę. Z reguły na temat jedzenia opinię wyrabiam sobie na podstawie doświadczenia. I nie, nie publikuję tego w recenzowanych czasopismach. Bo książkę oraz artykuł na sieci napisać może każdy na każdy temat. To wiadomo. 

Czyli nie masz żadnych rzetelnych dowodów na poparcie tego co piszesz.

Mam doświadczenie. Badań nie przeprowadzałam. Dla mnie moje doświadczenie jest kluczowe. Dla Ciebie na pewno nie.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.