Temat: kabaczek HELP!

Cześć, 

czy obieracie kabaczka do faszerowania mięchem i pieczenia??

Obieralabym. Z tego co pamietam kabaczek ma dosyc twarda skore. Co innego cukinia czy baklazan.

Ja nie obieram - ale ja nigdy nie kupuję kabaczków ( cukinii ) - mutantów. Jak są niewielkie, to nie mają twardej skórki.

Jak jest młody - nie obieram.Skórka jest miękka.

Pasek wagi

ja mam z ogródka kabaczka i przyznam sie ze do tej pory tylko cukinię faszerowałam, więc nie wiem jak się zachować z kabaczkiem :D

jak jest młody to raczej nie obieram 

Najlepsze są małe kabaczki, cukinie...wtedy skórka jest bardziej miękka i nie trzeba skórki obierać :) 

Pasek wagi

RybkaArchitektka napisał(a):

Obieralabym. Z tego co pamietam kabaczek ma dosyc twarda skore. Co innego cukinia czy baklazan.
młody kabaczek nie ma twardej skóry, co innego stary ;) 

Pasek wagi

nigdy nie obieram. obcinam tylko koncowke.

Do faszerowania i pieczenia nie obieraj bo się rozwali

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.