- Dołączył: 2011-02-16
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 3643
11 grudnia 2013, 09:12
Mam małe problemy z układem pokarmowym, często niedobrze mi po twarogu i kapuście. Jutro będę robiła pierogi, które będą podane na Wigilii, czyli muszą być bezmięsne. Klasyczne ruskie i z kapustą i grzybami dla mnie odpadają.
Tu moje pytanie: co mogę dać do środka? Myślałam o owocach ale wolałabym coś na wytrawnie
Z samymi pieczarkami byłyby dobre?
Może szpinak, ale z czym go połączyć?
Macie jakieś wypróbowane przepisy na pierogi "trochę inne niż wszystkie"? :)
- Dołączył: 2013-11-25
- Miasto:
- Liczba postów: 376
11 grudnia 2013, 09:17
Jadłam z pieczarkami samymi i jak dla mnie były bardzo dobre, ale co kto lubi;)
- Dołączył: 2011-02-16
- Miasto: Opole
- Liczba postów: 3643
11 grudnia 2013, 09:22
Właśnie wpadłam na pomysł, że mogę zrobić ze szpinakiem i pieczarkami i już nie będą same pieczarki :D
11 grudnia 2013, 09:26
Dobre są z kaszą i pieczarkami ;)
- Dołączył: 2008-07-20
- Miasto: Kraków
- Liczba postów: 3281
11 grudnia 2013, 10:21
A żółty ser? Np. ziemniaki i ser (do ziemniaków najlepiej jakiś pikantny albo wędzony - wyrazisty).
Albo szpinak i ser.
Pieczarki i cebulka. A może do tego trochę soczewicy?
Możesz też nadziać łososiem (chociaż ja np. za gotowanym nie przepadam, ale będzie bardziej wyrazisty niż inne ryby).
Albo śródziemnomorsko - pomidory suszone, papryka, oliwki, rozmaryn, bazylia, oregano.
Albo dynia i parmezan.
Edytowany przez devoted08 11 grudnia 2013, 10:22
- Dołączył: 2012-08-09
- Miasto: Oxfordshire
- Liczba postów: 18
11 grudnia 2013, 13:30
ja uwielbiam na wigilii pierogi z suszonymi śliwkami! Pycha!!!!
- Dołączył: 2010-03-28
- Miasto: Kato
- Liczba postów: 2868
11 grudnia 2013, 13:32
Szpinak i suszone pomidory - niebo w gębie ;) Na słodko to ze śliwami suszonymi, a jeszcze lepsze z wędzonymi :) Dobre też są z kaszą gryczaną i cebulką :)
Edytowany przez breatheme 11 grudnia 2013, 13:33