Temat: za kwaśne - jak zmienić

witajcie kochani
zrobiłam bigosik i miałam za dużo kapusty kiszonej proporcjonalnie do świeżej. Wyszedł troszkę za kwaśny (wiem mogłam dłużej ją moczyć) i teraz szukam pomysłu na zneutralizowanie tego kwasu. Pomijając dodanie ugotowanej świeżej kapusty - jak nie będzie innego sposobu to zrobię to, ale szukam też innych. Znacie jakieś ???
Pasek wagi
dodaj śliwki suszone lub powidła :)
Pasek wagi
a moze troszkę cukru? lub słodkiej papryki w proszku?

Ciasteczko25 napisał(a):

dodaj śliwki suszone lub powidła :)
trochę cukru daj
Pasek wagi
Dodaj cebulę , możesz ją przesmażyć wcześniej - albo nawet skarmelizować. Broń boże nie odlewaj kwasu bo stracisz smak. A w ogóle kto na diecie je bigos?!
Sliwki lub inne suszone owoce. Lyzeczka cukru w ostatecznosci. Smazona cebula.
Pasek wagi

cocorosi napisał(a):

Dodaj cebulę , możesz ją przesmażyć wcześniej - albo nawet skarmelizować. Broń boże nie odlewaj kwasu bo stracisz smak. A w ogóle kto na diecie je bigos?!

nie rozumiem aluzji.
po pierwsze : wcale to nie musi być bigos dla mnie - mam rodzinę.
po drugie : co cię obchodzi  co jem- NO TO WIDZISZ WŁAŚNIE KTOŚ JE NA DIECIE BIGOS
po trzecie : wielka tragedia, armagedon bo bigos robię na chudych końcówkach wędlin i na szkielecie z kurczaka, do tego kapustka...nie no nie ma co....BOMBA KALORYCZNA !!! ucieeekać !!!!  
po czwarte : pytanie nie brzmiało CZY NA DIECIE MOŻNA JEŚĆ BIGOS
Pasek wagi
ja bym w cukier poszła
Pasek wagi
Anula nie denerwuj się cocorosi tak z głodu gada. Ja bym dodała cukru troszkę.....jakbyś przesoliła to wiedziałabym co Ci napisać 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.