- Dołączył: 2012-05-20
- Miasto: Hel
- Liczba postów: 5118
11 czerwca 2013, 13:14
witajcie kochani
zrobiłam bigosik i miałam za dużo kapusty kiszonej proporcjonalnie do świeżej. Wyszedł troszkę za kwaśny (wiem mogłam dłużej ją moczyć) i teraz szukam pomysłu na zneutralizowanie tego kwasu. Pomijając dodanie ugotowanej świeżej kapusty - jak nie będzie innego sposobu to zrobię to, ale szukam też innych. Znacie jakieś ???
- Dołączył: 2011-09-29
- Miasto: Kielce
- Liczba postów: 6005
11 czerwca 2013, 13:17
dodaj śliwki suszone lub powidła :)
11 czerwca 2013, 13:19
a moze troszkę cukru? lub słodkiej papryki w proszku?
11 czerwca 2013, 13:22
Dodaj cebulę , możesz ją przesmażyć wcześniej - albo nawet skarmelizować. Broń boże nie odlewaj kwasu bo stracisz smak. A w ogóle kto na diecie je bigos?!
- Dołączył: 2013-02-13
- Miasto: Raj
- Liczba postów: 10655
11 czerwca 2013, 13:22
Sliwki lub inne suszone owoce. Lyzeczka cukru w ostatecznosci. Smazona cebula.
- Dołączył: 2012-05-20
- Miasto: Hel
- Liczba postów: 5118
11 czerwca 2013, 13:24
cocorosi napisał(a):
Dodaj cebulę , możesz ją przesmażyć wcześniej - albo nawet skarmelizować. Broń boże nie odlewaj kwasu bo stracisz smak. A w ogóle kto na diecie je bigos?!
nie rozumiem aluzji.
po pierwsze : wcale to nie musi być bigos dla mnie - mam rodzinę.
po drugie : co cię obchodzi co jem- NO TO WIDZISZ WŁAŚNIE KTOŚ JE NA DIECIE BIGOS
po trzecie : wielka tragedia, armagedon bo bigos robię na chudych końcówkach wędlin i na szkielecie z kurczaka, do tego kapustka...nie no nie ma co....BOMBA KALORYCZNA !!! ucieeekać !!!!
![]()
po czwarte : pytanie nie brzmiało CZY NA DIECIE MOŻNA JEŚĆ BIGOS
Edytowany przez anula65 11 czerwca 2013, 13:29
11 czerwca 2013, 13:32
Anula nie denerwuj się cocorosi tak z głodu gada. Ja bym dodała cukru troszkę.....jakbyś przesoliła to wiedziałabym co Ci napisać