Temat: za kwaśne - jak zmienić

witajcie kochani
zrobiłam bigosik i miałam za dużo kapusty kiszonej proporcjonalnie do świeżej. Wyszedł troszkę za kwaśny (wiem mogłam dłużej ją moczyć) i teraz szukam pomysłu na zneutralizowanie tego kwasu. Pomijając dodanie ugotowanej świeżej kapusty - jak nie będzie innego sposobu to zrobię to, ale szukam też innych. Znacie jakieś ???
Pasek wagi

Asiadm napisał(a):

Anula nie denerwuj się cocorosi tak z głodu gada. Ja bym dodała cukru troszkę.....jakbyś przesoliła to wiedziałabym co Ci napisać 
ja się nie zdenerwowałam, właśnie się uśmiałam z tego stwierdzenia !! 
Pasek wagi

cocorosi napisał(a):

Dodaj cebulę , możesz ją przesmażyć wcześniej - albo nawet skarmelizować. Broń boże nie odlewaj kwasu bo stracisz smak. A w ogóle kto na diecie je bigos?!



Masz rację trzeba jeść same kiełki

Mojej babci patent to - namoczone rodzynki,suszone śliwki lub troszkę miodu.
dziękuję  :) skorzystam ze śliwek !!! 
Pasek wagi
śliwki albo podduszona cebula
mozesz też zetrzeć małego surowego ziemniaka- dodatkowo poprawi konsystencję dania
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.