- Dołączył: 2009-05-18
- Miasto: Rajskie Wyspy
- Liczba postów: 88311
14 lutego 2013, 14:21
Hej,
mój Luby zażyczył sobie gołąbki z okazji Walentynek,
ale babcia namotała przy gotowaniu kapusty, no i wyszła klapa.
Luby kupił dwie bardzo małe główki kapusty, no i babcia rozgotowała,
w dodatku kupił takie małe, że po prostu nie da się w te uratowane liście nic zwinąć.
Farsz mam zrobiony, kilka gołąbków wyszło, no ale cała micha farszu została...
Co z tym zrobić...?
Jesteśmy na wsi no i nie mam skąd wziąć nowej kapusty teraz,
a chciałabym ten farsz jakoś wykorzystać, i te kawałki kapusty również...
Mięso smażyłam trochę przed zmieszaniem z ryżem, więc nie jest surowe.
Jakieś pomysły jak uratować taki walentynkowy obiad? :P
- Dołączył: 2011-08-07
- Miasto: Skalista Kraina Katalonii
- Liczba postów: 3485
14 lutego 2013, 17:15
Faszerowana papryka.Wydrazyc, wsadzic mieso, upiec. C'est tout:-)
Ups, nie czytalam, co napisano wczesniej i "sie powtorzylam":-)
Edytowany przez nanuska6778 14 lutego 2013, 17:17
- Dołączył: 2013-01-31
- Miasto: Góra
- Liczba postów: 3026
14 lutego 2013, 17:42
poszatkuj tą kapustę i dodaj do mięsa. usmaż jak mielone. na pewno wyjdą zalej je jeszcze sosem pomidorowym i będą pyszne
14 lutego 2013, 18:16
Usmaz wszystko na patelni, tzn ten farsz a kapuste jak tez posmazysz i doprawisz mozesz uzyc jako dekoracje. Pychotka.
14 lutego 2013, 18:18
Ja bym poprostu zrobila papryke faszerowana
- Dołączył: 2009-05-18
- Miasto: Rajskie Wyspy
- Liczba postów: 88311
14 lutego 2013, 18:22
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady! Nie spodziewałam się tylu, chociaż w sumie Wasze pomysły się powtarzają :P Ale chyba sama sobie zacznę robić takie kotleciki, bo kocham gołąbki ale nie na moje stancyjne warunki gotowanie kapuchy :P
Zapiekanka wyszła pyszna, i luby zjadł już połowę :P
- Dołączył: 2007-11-17
- Miasto: Lublin Dartford Uk
- Liczba postów: 3084
14 lutego 2013, 19:26
Poszatkować kapustę, dodać do farszu i zrobić kotlety :)
- Dołączył: 2013-01-21
- Miasto: Nowy Targ
- Liczba postów: 376
14 lutego 2013, 19:44
ewentualnie jak masz kapustę włoską to możesz w nią zawinąć są jeszcze lepsze :D
14 lutego 2013, 20:48
poszatkuj kapuste i dodaj do farszu i ugotuj takie kuleczki..gołabki bez zawijania czy jak sie to zwie ;P
14 lutego 2013, 21:05
gołąbki bez zawijania. doszone (w piekarniku) w sosie pomidorowym/... mniam :-)