Temat: Nie wyszły mi gołąbki, co robić?

Hej,

mój Luby zażyczył sobie gołąbki z okazji Walentynek,
ale babcia namotała przy gotowaniu kapusty, no i wyszła klapa.
Luby kupił dwie bardzo małe główki kapusty, no i babcia rozgotowała,
w dodatku kupił takie małe, że po prostu nie da się w te uratowane liście nic zwinąć.

Farsz mam zrobiony, kilka gołąbków wyszło, no ale cała micha farszu została...
Co z tym zrobić...?
Jesteśmy na wsi no i nie mam skąd wziąć nowej kapusty teraz,
a chciałabym ten farsz jakoś wykorzystać, i te kawałki kapusty również...
Mięso smażyłam trochę przed zmieszaniem z ryżem, więc nie jest surowe.

Jakieś pomysły jak uratować taki walentynkowy obiad? :P
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/obiady/siekane_golabki  może coś takiego, jeśli ta kapusta będzie się nadawała:)
Risotto
ja czasem spażam kapustę pekińską i w nią zawijam gołąbki, gotuję jak zwykle pychaa
Pasek wagi
ja gołĄbki robię  z liści papryki żółtej lub czerwonej 
możesz tym farszem nadziać każde prawie warzywo jeśli masz: papryki, pomidory, wydrążone ogórki, cukinie
Pasek wagi
ja bym poszatkowała tą kapustę i dodała do farszu. Póżniej zlepiła takie małe pulpety i podsmażyła na patelni. Do tego sos pomidorowy. Będą miały smak gołąbków a ukochany na pewno się ucieszy i jeszcze pochwali inwencję twórczą :D
oszukane gołąbki zrób

LadyTamara napisał(a):

ja gołĄbki robię  z liści papryki żółtej lub czerwonej 

Jak je robisz? przecież liście papryki są małe. 

Pytam z ciekawości, bo robiłam gołąbki z liści winogron, słyszałam o gołąbkach z liści botwiny, ale z papryki. To chyba takie na jeden gryz wychodzą?
I do golabkow bez zawijania zrob sosik pomidorowy, mozesz podac je z ryzem. Sa pyyyszne :)
upiecz klopsa.Wsadz do żaroodpornego naczynia , troszeczkę oliwki dobrej, potem na wierzch cebulka w półplasterkach, wiórki masła na konieći wyjdzie jak złoto. tylko podlewać sosikiem trzeba, żeby suchy nie był:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.