- Dołączył: 2012-01-08
- Miasto: Warka
- Liczba postów: 2017
16 listopada 2012, 22:52
Hej, kupiłam mrożony szpinak. Chciałabym cos z niego zrobic i pomyslałam o naleśnikach ze szpinakiem. Placki na nalesniki zrobię bez problemu ;D gorzej z farszem do środka...Macie jakies sprawdzone przepisy na ten farsz? Z góry dzięki za odp.
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
17 listopada 2012, 00:30
szpinak aby snakowak musi miec .
cebule
czosnek
feta
sok z cytryny
dobrze doprawiony do smaku
ma sie krotko tylko zagrzac aby mial ladny zielony kolor
jest na vitali duzo przepisow na szpinak
- Dołączył: 2012-08-24
- Miasto: Zbylitowska Góra
- Liczba postów: 1694
17 listopada 2012, 02:15
fajne propozycje...wypróbuje rowniez
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
17 listopada 2012, 02:20
Ja zawsze wrzucam szpinak do rondelka z odrobiną masła i startego czosnku. A potem dodaję troch sera ziołowego i żółtego, mniam;)
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
17 listopada 2012, 02:21
Ja zawsze wrzucam szpinak do rondelka z odrobiną masła i startego czosnku. A potem dodaję troch sera ziołowego i żółtego, mniam;)
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
17 listopada 2012, 02:21
Ja zawsze wrzucam szpinak do rondelka z odrobiną masła i startego czosnku. A potem dodaję troch sera ziołowego i żółtego, mniam;)
- Dołączył: 2011-10-07
- Miasto: Szczawno-Zdrój
- Liczba postów: 15388
17 listopada 2012, 02:23
Ja zawsze wrzucam szpinak do rondelka z odrobiną masła i startego czosnku. A potem dodaję troch sera ziołowego i żółtego, mniam;)
- Dołączył: 2010-03-30
- Miasto: Hondarribia
- Liczba postów: 691
17 listopada 2012, 03:21
Smaze cebule na oliwie, dodaje czosnek i szpinak, pod koniec wrzucam pokrojony ser feta i mieszam- tym farszem zawsze nadziewam greckie "kotleciki" dodatkowo dodaje suszonej szynki ale juz jako dodatek do srodka i odrobine parmezanu.
- Dołączył: 2011-06-12
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1006
17 listopada 2012, 06:28
z fetą i porem! do tego słuszna ilość proszkowanej papryki :)) MNIAM!
- Dołączył: 2010-11-25
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 825
17 listopada 2012, 08:19
Żeby było lekko i smacznie do "ugotowanego" szpinaku dodaj ząbek czosnku oraz pieprz i sól, Wez jeden chudy twaróg i wkrusz go to szpinaku. :) Mmmmmmmmmmmm ja UWIELBIAM idealny farsz :)
- Dołączył: 2008-02-04
- Miasto: Kartuzy
- Liczba postów: 427
17 listopada 2012, 09:35
a ja robię szpinak z piersią z kurczaka ;) to dopiero sycące :) przepisy praktycznie tak samo j/w ale dodaję pokrojoną w paseczki pieś, grillowaną na patelni :)