- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
5 sierpnia 2021, 08:19
Moze ktos mi powie, bo nie jestem pewna jak dlugo piec schab. Niby proste - wszedzie podana jest 1 godzina na 1 kg miesa. Moj problem jest taki ze chce takie pieczenie zrobic 4 jednoczesnie. Przygotowuje impreze urodzinowa dla mojej mamy na ok. 30 osob. ( wiem, catering bylby prostszy😂).
Zamarynowalam schab - oliwa, musztarda z miodem i rozmarynem, czosnkiem. Wyglada slicznie i gdyby to byla 1 pieczen to wszystko jasne. Ale mam ich 4 i nie wiem czy piec je osobno po kolei, czy na raz i wydluzyc czas, czy czasu nie wydluzac??????
Help😁
5 sierpnia 2021, 08:27
piecz wszystko jednocześnie, powinno wyjść ok.
udanej zabawy i miłego urlopu życzę ;)
5 sierpnia 2021, 08:38
Podziwiam, nie chciałoby mi się robić żarcia dla tylu gości choć lubię gotować. Wolałaby wydać kasę, iść do knajpy i cieszyć się spotkaniem. W ostateczności zamówić katering, bo wiadomo może 30 osób w knajpie w dzisiejszych czasach to może być za dużo 😳
Edytowany przez Noir_Madame 5 sierpnia 2021, 08:39
5 sierpnia 2021, 08:50
Ja bym piekła po kolei. Może okazać się, że jedno mięso będzie potrzebowało mniej niż pozostałe. Tak naprawdę nie wiadomo czy zamiast godziny, dwie czy dwie dwadzieścia..
5 sierpnia 2021, 09:52
Ja bym piekła na raz i godzinę lub troszkę dłużej. Na logikę biorąc, schab ma przeważnie taką samą grubość więc tak samo szybko robi się "do środka" jak jest jeden kawałek czy jak 4 leżą obok siebie.
5 sierpnia 2021, 09:58
Podziwiam, nie chciałoby mi się robić żarcia dla tylu gości choć lubię gotować. Wolałaby wydać kasę, iść do knajpy i cieszyć się spotkaniem. W ostateczności zamówić katering, bo wiadomo może 30 osób w knajpie w dzisiejszych czasach to może być za dużo ?
jasne ze chcialam catering, ale bylo za pozno i ten ktory byl dostepny nie podobal mi sie. Mam swoj plan, robilam juz jedzenie na wiecej osob, ale na tyle to nie😂.
No ale nie odpowiedzialas na pytanie z tematu😁
5 sierpnia 2021, 09:59
Mysle ze zrobie na dwie tury- po 2 czesci po godzinie.
5 sierpnia 2021, 10:07
Spokojnie możesz je piec razem. tutaj chodzi o wagę jednego kawałka, bo 2 kilowe mięso np z karczku czy szynki będzie grubsze, dlatego jest dłuższy czas pieczenia. Wiadomo dłużej będzie się trochę nagrzewano ze względu na ilość mięsa w piekarniku. Wiec wydłuż czas pieczenia do Ok 1.20-30. Pozdrawiam.
Edytowany przez TakaJednaGrubinka 5 sierpnia 2021, 10:09
5 sierpnia 2021, 10:24
Ja bym piekła razem i trochę wydłużyła czas (10, może 20 minut - no chyba, że będziesz piekła na dwóch poziomach w termoobiegu, to wtedy bym już czasu nie wydłużała, bo termoobieg trochę podnosi temperaturę, więc się wyrówna).
5 sierpnia 2021, 10:38
Podziwiam, nie chciałoby mi się robić żarcia dla tylu gości choć lubię gotować. Wolałaby wydać kasę, iść do knajpy i cieszyć się spotkaniem. W ostateczności zamówić katering, bo wiadomo może 30 osób w knajpie w dzisiejszych czasach to może być za dużo ?
jasne ze chcialam catering, ale bylo za pozno i ten ktory byl dostepny nie podobal mi sie. Mam swoj plan, robilam juz jedzenie na wiecej osob, ale na tyle to nie?.
No ale nie odpowiedzialas na pytanie z tematu?
To pech, choć termin urodzin nie jest dla nikogo zaskoczeniem 🤭 ale z terminem imprezy może być różnie. Piekła bym wszystkie na raz, jestem pewna że dobrze się upieką.