- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 maja 2019, 11:47
Podzielcie się swoimi odkryciami kulinarnymi :) Jakiś przepis/produkt/potrawa z knajpy, które Was ostatnio zachwyciły. Mile widziane zdrowe, ale niekoniecznie ;)
U mnie ostatnio króluje to: http://www.jadlonomia.com/przepisy/pieczony-kalafior-z-ciecierzyca/
Szybkie, proste, sycące, zdrowe i smaczne. Tylko czekać na sezon na kalafiora i pomidory :)
8 maja 2019, 22:34
ostatnio przez przypadek zrobilam lody, bo mi masa zostala: ubita smietana + kajmak + slonecznik uprazony na patelni z maslem I cukrem (w karmelu) - dodany oczywisvie juz zimny I do zamrazalnika - lody slonecznikowe niebo w gebie!
8 maja 2019, 22:41
ostatnio przez przypadek zrobilam lody, bo mi masa zostala: ubita smietana + kajmak + slonecznik uprazony na patelni z maslem I cukrem (w karmelu) - dodany oczywisvie juz zimny I do zamrazalnika - lody slonecznikowe niebo w gebie!
9 maja 2019, 11:45
Dynia pizmowa. Robie z niej zupe-krem; pieke dynie, dodaje do 'bazy' na zupe (podsmazona cebula, czosnek, wloszczyzna i rozmaryn) i gotuje razem, a na koniec dodaje szczypte przyprawy '5 smaków'.
9 maja 2019, 11:45
Kulki z tofu, kaszy jaglanej gotowanej i startej marchewki książki: "Roślinny lunchbox" .
Ja robię nie kulki, ale takie kotlety bardziej - szybciej się je smaży.
Jak normalnie nie jadłam tofu z 20 lat, tak jak zrobiłam ten przysmak to powtarzam go regularnie.
Tym bardziej, że u nas tofu taniutkie w Lidlu .
9 maja 2019, 12:44
Kulki z tofu, kaszy jaglanej gotowanej i startej marchewki książki: "Roślinny lunchbox" .Ja robię nie kulki, ale takie kotlety bardziej - szybciej się je smaży.Jak normalnie nie jadłam tofu z 20 lat, tak jak zrobiłam ten przysmak to powtarzam go regularnie.Tym bardziej, że u nas tofu taniutkie w Lidlu .
Brzmi jak coś dla mnie :D Nie rozwalają Ci się podczas smażenia? Lubię wszelkie roślinne kotlety, ale w 90% przypadków ładnie ulepione kotleciki na patelni zamieniają się w breję
10 maja 2019, 08:09
dla mnie hitem jest krem z pomidorów, bo robi się go w 10 minut: passata+ woda/bulion+ mleczko kokosowe i przed podaniem wrzucić do tego mozarellę pociapaną na małe kawałeczki i posypać prażonymi płatkami migdałowymi. Niebo!
A ze wszystkich vegan dziwactw jakie wypróbowałamsmalczyk z fasoli po prostu rządzi!!! no i jeszcze wszelkiej maści kotlety wegetariańskie, niestety wegańskie są bez jajek i za suche mi zawsze wychodzą :(
10 maja 2019, 11:46
Brzmi jak coś dla mnie :D Nie rozwalają Ci się podczas smażenia? Lubię wszelkie roślinne kotlety, ale w 90% przypadków ładnie ulepione kotleciki na patelni zamieniają się w brejęKulki z tofu, kaszy jaglanej gotowanej i startej marchewki książki: "Roślinny lunchbox" .Ja robię nie kulki, ale takie kotlety bardziej - szybciej się je smaży.Jak normalnie nie jadłam tofu z 20 lat, tak jak zrobiłam ten przysmak to powtarzam go regularnie.Tym bardziej, że u nas tofu taniutkie w Lidlu .
jak się trzymam ściśle przepisu - to te kotlety wychodzą zwarte i OK, ale ... no ale czasami zdarzyło mi się robić na tzw. "oko" i to był duuuuuuuży błąd, bardzo duży . właśnie wtedy rozpadało to to się i już nie kombinuję. jutro na wieczór znowu planuję je zrobić, bo zajadam z jogurtem i duuuuuuuuuuuuuuuużą ilością czosnku, a czosnek tylko w hurcie na weekend jem, żeby nie śmierdzieć w pracy. polecam są smaczne. ponoć ten przepis jest też na blogu autora książki Eryka Wałkowicza: erVegan.
10 maja 2019, 11:57
przeszukałam jego blog i nie znalazłam tego przepisu .
zrobiłam fotę z książki.
smacznego jakby co .
10 maja 2019, 12:17
O dzięki bardzo :) Mam na stanie tofu z Lidla, z bazylią, ale pewnie też się nada.