- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
8 maja 2019, 11:47
Podzielcie się swoimi odkryciami kulinarnymi :) Jakiś przepis/produkt/potrawa z knajpy, które Was ostatnio zachwyciły. Mile widziane zdrowe, ale niekoniecznie ;)
U mnie ostatnio króluje to: http://www.jadlonomia.com/przepisy/pieczony-kalafior-z-ciecierzyca/
Szybkie, proste, sycące, zdrowe i smaczne. Tylko czekać na sezon na kalafiora i pomidory :)
11 maja 2019, 09:27
Dynia pizmowa. Robie z niej zupe-krem; pieke dynie, dodaje do 'bazy' na zupe (podsmazona cebula, czosnek, wloszczyzna i rozmaryn) i gotuje razem, a na koniec dodaje szczypte przyprawy '5 smaków'.
A ja z kolei uwielbiam hokkaido, a piżmowej nie mogę znieść :D
11 maja 2019, 09:34
A ja z kolei uwielbiam hokkaido, a piżmowej nie mogę znieść :DDynia pizmowa. Robie z niej zupe-krem; pieke dynie, dodaje do 'bazy' na zupe (podsmazona cebula, czosnek, wloszczyzna i rozmaryn) i gotuje razem, a na koniec dodaje szczypte przyprawy '5 smaków'.
11 maja 2019, 19:09
Hokkaido mogłabym jeść tonami!A ja z kolei uwielbiam hokkaido, a piżmowej nie mogę znieść :DDynia pizmowa. Robie z niej zupe-krem; pieke dynie, dodaje do 'bazy' na zupe (podsmazona cebula, czosnek, wloszczyzna i rozmaryn) i gotuje razem, a na koniec dodaje szczypte przyprawy '5 smaków'.
To samo. Smak po prostu ubóstwiam, pyszna w każdej postaci. Ubolewam nad tym, że nie jest dostępna cały rok :(
11 maja 2019, 20:45
a ja wcinam właśnie swoje kotleciki z tofu, marchewki i jaglanki i za dynią nie tęsknię .
oto dowód, świeża fotka:
zajadam do nich jogurt z czosnkiem - 3 ząbki - i ogórek starty, oraz kiszony kalafior osobno. mniam!!!
robiłam na oko, ale takie dokładniejsze i wyszły super!
14 maja 2019, 09:38
Ja pokochałam kotleciki na bazie kaszy jaglanej. Zwykle je piekę i podaję z sosem pomidorowym.
14 maja 2019, 11:37
Gulasz węgierski, taki z jagnięciną, baraniną, mnóstwem warzyw, rodzynkami, miodem i czerwonym winem, oczywiście na ostro, podawany ze śmietaną w osobnej miseczce.
Zupa cebulowa z pokrojonym w kostkę żółtym serem i pulpecikami z indyka.
Polędwiczki wołowe z zielonym pieprzem w sosie ze śmietany 22%, brandy i musztardy dijon.
15 maja 2019, 12:53
Gulasz węgierski, taki z jagnięciną, baraniną, mnóstwem warzyw, rodzynkami, miodem i czerwonym winem, oczywiście na ostro, podawany ze śmietaną w osobnej miseczce.Zupa cebulowa z pokrojonym w kostkę żółtym serem i pulpecikami z indyka.Polędwiczki wołowe z zielonym pieprzem w sosie ze śmietany 22%, brandy i musztardy dijon.
Zupa cebulowa <3 Zupełnie zapomniałam o jej istnieniu :)