- Dołączył: 2011-01-10
- Miasto: Tam Gdzie Ty
- Liczba postów: 2092
18 marca 2011, 19:01
Tak jak w temacie powyzej...Chodzi o proszek o Nazwie Almased ( dostepny w Niemczech),czy ktoras z was dziewczyny miala juz z nim doczynienia?? Bo ja zaczynam od Jutra,ale chetnie bym wysluchala tych dziewczyn,ktore mialy z nim doczynienia..Ja juz wiem duzo na temat tego proszku,ale chodzi mi o wasze opinie.
P.S Prosze tylko o opinie ALMASEDU te dziewczyny ktore,mialy z nim doczynienia,stosowaly go,i moga podzielic sie doswiadczeniami!!! Prosze nie pisac o innych "koktajlach" bo interesuje mnie tylko ALMASED!!!
Edytowany przez asienka21xxx 10 czerwca 2012, 21:52
- Dołączył: 2011-01-10
- Miasto: Tam Gdzie Ty
- Liczba postów: 2092
28 listopada 2011, 19:47
Przepisow jest mnostwo na internecie i nie musza to byc dania z ksiazeczki Almaedu,jesli znamy sie na wartosciach odzywczych to mozna jesc wszystko pamietajac o ograniczeniu weglowodanow.Zreszta kto chce cale zycie jesc ksiazkowo?? Almased ma wprowadzic w nasze zycie,zdrowe odzywianie na zawsze a nie na kilka tygodni...jesli po kuracji z Almasedem wrocimy do dawnych nawykow jo-jo nas nie uniknie...Do przeczyszczenia stosuje od czasu do czasu sol glauberska ( niewiem czy w Polsce dostepna )... dziala juz po 3 godzinach i uzywam jej kiedy mam problemy z wc ( Tzn niezbyt czeste wizyty ) ...Pozatym zaleca sie przed rozpoczeciem kuracji przeczyszczenie jelit w zwiazku z zalegajacymi resztkami pokarmow i zlogow.Siemie lniane zalane wrzatkiem rowniez sie sprawdza...
Edytowany przez asienka21xxx 28 listopada 2011, 19:49
- Dołączył: 2011-10-23
- Miasto:
- Liczba postów: 282
29 listopada 2011, 17:45
kurczak z warzywami na patelnie.Sklad:250g piersi z kurczaka,2 lyzkeczki oleju rzepakowego,i dlugi por,200g pieczarek swiezych,1 czerwona i zielona papryka,1/4l bulionu warzywnego,2 lyzki smietany (24%),sol,pieprz,papryka,majeranek.
Przygotowanie:Mieso,por(na ok 2 cm kawalki),papryke,pieczarki(na polowki) kroimy.Olej rozprowadzamy na patelni,podsmazamy doprawione mieso.Mieso zdejmujemy z patelni i na tym samym tluszczu podsmazamy por,papryke i pieczarki,zalewamy bulionem z majerankiem i przyprawami(dusimy ok 15 minut).Dodajemy mieso,dusimy nastepne 5 minut.Na koniec dodajemy smietane ,mieszamy i doprawiamy wedlug smaku.Podajemy z pelnoziarnistymi szpeclami lub pelnoziarnistym makaronem-70g.
Porcja:450kcal,24 weglowodany.
Edytowany przez Panterka1983 29 listopada 2011, 20:54
- Dołączył: 2011-10-23
- Miasto:
- Liczba postów: 282
29 listopada 2011, 18:04
Dorsz slodko-kwasnySklad:4 lyzki sosu sojowego,1/2lyzeczki kopru wloskiego,1 cytryna,400g filetow z dorsza(swiezy lub zamrozony),200g boczniakow,1 dlugi por,2 marchewki,100ml soku warzywnego,2 lyzki slodkiego sosu chili,1lyzka sezamu,sol i szczypiorek.
Przygotowanie:Wymieszanym sosem sojowym z sezamem i sokiem z cytryny polewamy filety.Grzyby,por,i marchewke kroimy w paseczki.Sos chili razem z sokiem warzywnym zagotowac,dodac grzyby i warzywa,pozniej rybe z marynata,troszke posolic i dusic ok 8 min.Przygotowana na talerzu potrawe posypujemy sezamem i szczypiorkiem.Podajemy z 70g naturalnego ryzu.
Porcja:450kcal,36wegl.
Edytowany przez Panterka1983 29 listopada 2011, 20:55
- Dołączył: 2011-10-23
- Miasto:
- Liczba postów: 282
29 listopada 2011, 18:20
Salatka serowa z winogronami i orzechami.Sklad:2 lyzki octu,2 lyzki soku jablkowego,2 lyzeczki oleju z orzechow wloskich,peczek szczypiorku,sol,pieprz,pol cebuli,100g sera (ementaler)80g winogron,10 orzechow wloskich(40g).
Przygotowanie:Ocet,sok,olej z odrobina wody,szczypiorkiem,sola,i pieprzem wymieszac.Cebule poszatkowac,ser w paseczki pokroic,winogrona przepolowic ( usunac pestki),Orzechy rozdrobnic.Wszystko wymieszac i polac sosem.Podajemy z 2 kromkami zwyklego chleba.
Porcja:500kcal,24wegl.
Edytowany przez Panterka1983 29 listopada 2011, 20:54
- Dołączył: 2011-10-23
- Miasto:
- Liczba postów: 282
29 listopada 2011, 19:01
Losos na kapuscie wloskiej z curry.Sklad:400g kapusty wloskiej,4 lyzki smietany,300g filetow z lososia(bez skory),2 lyzeczki oleju rzepakowego,koperek,1 cytryna w plasterkach,50ml mleka,curry,galka muszkatowa,sol,pieprz.
Przygotowanie:Pokrojona w paseczki kapuste w osolonej wodzie obgotowac az bedzie miekka.Smietane i mleko zagotowac w garnku,dodac kapuste,curry,galke muszkatowa,pieprz i sol.Na rozgrzanym oleju smazyc lososia ,doprawic sola,pieprzem,posypac koperkiem.Na lososia kladziemy plasterek cytryny.Podajemy z 4 (wielkosci jaja kurzego)ziemniakami.
Porcja:450kcal,24wegl.
Edytowany przez Panterka1983 29 listopada 2011, 20:57
- Dołączył: 2011-10-23
- Miasto:
- Liczba postów: 282
29 listopada 2011, 19:11
Stek z lososia z warzywami.Sklad:50g wedzonego boczku,2 cukinie,2 marchewki,2 steki z lososia(jeden ok 200g),sok z cytryny,sol,pieprz.
Przygotowanie:Podsmazamy boczek na patelni,na jego tluszczu dusimy drobno pokrojona cukinie i marchewki.Lososia polewamy sokiem z cytryny i kladziemy na duzym kawalku papieru do pieczenia,dodajemy gotowe warzywa.Zawijamy boki papieru do pieczenia i tak gotowa "paczke" pieczemy w piekarniku 180-200 °C 20 min.Podajemy z 2 kromkami pelnoziarnistego chleba.
Porcja:450kcal,18 wegl.
Edytowany przez Panterka1983 29 listopada 2011, 20:59
- Dołączył: 2011-10-23
- Miasto:
- Liczba postów: 282
29 listopada 2011, 19:23
Mozarella z pomidorami i roszponka.
Sklad: 1p Mozarella(125g),2 pomidory,3 lyzeczki olivy z olivek,200g roszponki,1 lyzka orzechow piniowych,30g parmezanu,sol,pieprz,ocet balsamiczny,musztarda.
Przygotowanie: Mozarelle i pomidory kroimy w plastry , rozkladamy na talerzu i doprawiamy sola , pieprzem,octem balsamicznym i 2 lyzeczkami oleju.Salate(roszponke) myjemy ,z octu ,wody(troszke),1 lyzeczki oleju,1 lyzeczki musztardy i przypraw robimy sos i polewamy nim salate.Posypujemy orzeszkami i parmezanem.podajemy z 2 kromkami chleba pelnoziarnistego.
Porcja:400kcal,24 wegl.
Edytowany przez Panterka1983 29 listopada 2011, 20:59
- Dołączył: 2011-10-23
- Miasto:
- Liczba postów: 282
29 listopada 2011, 19:37
Zapiekanka z makaronu i szpinaku.Sklad:200g makaronu pelnoziarnistego,100g swiezych pieczarek,1 cebula,2 lyzeczki oleju rzepakowego,400g szpinaku(zamrozonego),2 lyzki smietany,2 pomidory,2 lyzki kwasnej smietany,1 jajko,100ml mleka (1,5%),4 lyzki potartego sera(40g).
Przygotowanie:Makaron 10 minut gotowac i odcedzic.Pieczarki w plastry ,pomidory i cebule w kostke pokroic.Cebule zeszklic na oleju,dodac szpinak(zostawic do odmrozenia),doprawic sola,pieprzem,galka muszkatowa,dodac smietane.Kwasna smietane wymieszac z jajkiem i mlekiem i mocno doprawic.Forme do pieczenia skroplic olejem,dodac makaron,grzyby,pomidory i szpinak,doprawic,polac sosem i wszystko posypac startym serem.Forme przykryc folia aluminiowa i ok 50 min piec w temp (termoobiegu) 190°C
porcja:450kcal,36wegl.
Edytowany przez Panterka1983 29 listopada 2011, 21:01
- Dołączył: 2011-10-23
- Miasto:
- Liczba postów: 282
29 listopada 2011, 20:00
Papryka nadziewana pieczarkami i serem owczym (bryndza).Sklad:4 papryki,cebula,250g pieczarek,2 lyzeczki olivy z olivek,200g sera owczego,pieprz,sos sojowy.
Przygotowanie:Przekroic papryke na pol,wybrac srodek,i podgotowac ok 5 min.Cebule pokroic w kostke,pieczarki na polowki.Zeszklic na oleju cebule,dodac pieczarki,ok 5 min smazyc.Ser podrobnic,wymieszac z pieczarkami,doprawic sola,pieprzem i sosem sojowym.Wypelniona papryke piec w piekarniku ok20 min (180°C).Podajemy z 2 kromkami chleba pelnoziarnistego.
Porcja:450kcal,12wegl.
Edytowany przez Panterka1983 29 listopada 2011, 21:02
- Dołączył: 2011-10-23
- Miasto:
- Liczba postów: 282
29 listopada 2011, 20:16
Sznycle z indyka po chinsku.Sklad:300g piersi z indyka,2 lyzki sosu sojowego,1 lyzka sherry lub bialego wina ( mozna dac pol lyzki octu),2 marchewki,2 czerwone papryki,2 plasterki ananasa,100g soji lub kielkow bambusa,2 lyzeczki oleju rzepakowego,sol,pieprz,Sambal Oelek(tj pasta z chili).
Przygotowanie:Mieso kroimy w cienkie paski,polewamy sosem sojowym,sherry i marynujemy ok 1h (1-2 razy obracamy).Marchewki(w paski),papryke i ananasa(na kawalki)kroimy.Kielki bambusa dokladnie myjemy.Mieso mocno zasmazamy na oleju(moze byc na patelni lub w woku),wyjmujemy,wrzucamy papryke i marchewki,dolewamy odrobine wody i dusimy ok 10 min.Dodajemy kielki (lub soje),ananas i mieso z resztka marynaty.Wszystko dusimy ok 5 min.Doprawiamy sosem sojowym,sokiem z ananasa,sola,pieprzem i pasta z chili.Podajemy z 70g naturalnego ryzu.
Porcja:400kcal,36wegl.
Edytowany przez Panterka1983 29 listopada 2011, 21:01