- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
20 lipca 2018, 11:21
Lubię od czasu do czasu poczytać artykuły na stronie eatThisNotThat i szczerze mówiąc zdziwiłam się, kiedy zobaczyłam artykuł o skórkach od banana - u mnie w rodzinie faktycznie nigdy ich nie wyrzucaliśmy ale używaliśmy jako podpałki bo podpatrzenia od znajomych w domu :) ale nie miałam pojęcia, że skórkę od banana można tez jeść ! Któraś z was próbowała ? No i czy to w ogóle bezpieczne ? Sama bym się nie zdecydowała na jedzenie skórek od bananów w Polsce, z wiadomych względów te banany są pryskane chemią, zresztą według niektórych źródeł mogą zawierać kwas taninowy. Ale czy w naturalnym środowisku można je zjadać ? Słyszałyście o tym / znacie kogoś kto zjada też skórki ?